VEG Halle Prediking 15 december 2013.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op TOV! Bekering.
Advertisements

Gezegend wie op God vertrouwt
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
Wat is de bedoeling van Johannes?
Welkom in de samenkomst
Welkom.
Maar wat zeg jij?.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Psalm 139: 13 U was het die mijn nieren vormde,
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Psalm 25.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen Denken en Dienen.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
de bloeiende staf van Aäron
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Groot geloof 1.
David, een profeet psalm 16.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Wie nodig je als eerste uit?
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Lev. 10:1-2 En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen ieder zijn vuurpan, deden daar vuur in en legden daar reukwerk op; zo brachten zij vreemd vuur.
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Ik wil jou van harte dienen
16 nov Rotterdam. Paulus & het toekomstig oordeel... hel en verdoemenis dwaling nr. 1: hel en verdoemenis  karikatuur van gerechtigheid  geen.
Strijd tegen de zonde?.
Handelingen 5: 1 En een zeker man, met name Ananias, met zijn vrouw Saffira, verkocht een eigendom, 2 hield iets van de opbrengst achter, met medeweten.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
In Uw licht zien wij het Licht
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zingen Vers 1 Ja, God is goed voor Israël,
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Transcript van de presentatie:

VEG Halle Prediking 15 december 2013

Maleachi 3:13-15 13 Jullie hebben tegen elkaar harde woorden over mij gesproken (vermetel) – zegt de HEER –, en jullie vragen: ‘Wat hebben we dan over u gezegd?’ 14 Jullie hebben gezegd: ‘Wat heeft het voor nut om God te dienen (het is nutteloos), wat hebben we eraan dat we zijn voorschriften in acht nemen (geboden onderhouden) en ons in een boetekleed (rouw) hullen voor de HEER van de hemelse machten?

15 We moeten de hoogmoedigen (overmoedigen) wel gelukkig prijzen, want wie zich goddeloos gedraagt gaat het voor de wind, en wie God beproeft komt er goed vanaf! (zij verzoeken God en ontkomen) ’

Psalmen 73:13-16 13 Ja, vergeefs hield ik mijn geweten zuiver en waste ik mijn handen in onschuld! 14 Want ik werd gestraft, dag aan dag, en geslagen, elke morgen weer. 15 Maar zou ik spreken als zij, (= als de goddelozen, als de wettelozen) ik pleegde verraad aan Gods kinderen! 16 Dus bleef ik nadenken, ik wilde weten waarom – het was een vraag die mij kwelde,

Maleachi 3:16 16 Zo spraken de mensen die ontzag voor de HEER hadden (die de Heer vrezen) tegen elkaar, en de HEER hoorde het en luisterde aandachtig. In zijn bijzijn werden in een boek (gedenkboek) de namen van de mensen opgetekend die ontzag voor de HEER hadden, die zijn naam hoogachtten (in ere houden).

Maleachi 3:17-21 17 Op de dag die ik voorbereid – zegt de HEER van de hemelse machten – zullen zij mijn eigendom zijn. Ik zal hen sparen zoals je een kind spaart dat je gehoorzaam is (zoals een zoon die je dient). 18 Dan zullen jullie het verschil (het onderscheid) weer zien tussen rechtvaardigen en wettelozen (goddelozen) , tussen mensen die God gehoorzamen (dienen) en wie dat niet doen. 19 Die dag zal zeker komen, brandend als een oven. Wie hoogmoedig zijn of wie zich goddeloos gedragen, zullen dan slechts stoppels zijn die door de hitte van die dag worden verschroeid – zegt de HEER van de hemelse machten. Geen wortel of tak zal er van hen overblijven.

20 Maar voor jullie die ontzag voor mijn naam hebben (Mijn naam vrezen) zal de zon stralend opgaan, de zon die gerechtigheid brengt en genezing in haar vleugels draagt. Huppelend als kalveren die op stal hebben gestaan zullen jullie naar buiten komen. 21 Dan vertrappen jullie de wettelozen; op de dag die ik voorbereid, zullen zij niet meer zijn dan stof onder jullie voeten – zegt de HEER van de hemelse machten.

Handelingen 17:30-31 30 God slaat echter geen acht op de tijd waarin men hem niet kende, maar roept nu overal de mensen op om een nieuw leven te beginnen (dat zij zich moeten bekeren), 31 want hij heeft bepaald dat er een dag komt waarop hij een rechtvaardig oordeel over de mensheid zal laten vellen door een man die hij voor dat doel heeft aangewezen. Het bewijs dat het om deze man gaat, heeft hij geleverd door hem uit de dood te doen opstaan.’

Maleachi 3:18 18 Dan zullen jullie het verschil (het onderscheid) weer zien tussen rechtvaardigen en wettelozen (goddelozen) , tussen mensen die God gehoorzamen (dienen) en wie dat niet doen.

Maleachi 3:16 16 Zo spraken de mensen die ontzag voor de HEER hadden (die de Heer vrezen) tegen elkaar, en de HEER hoorde het en luisterde aandachtig. In zijn bijzijn werden in een boek (gedenkboek) de namen van de mensen opgetekend die ontzag voor de HEER hadden, die zijn naam hoogachtten (in ere houden). Niet schrikken als je de volgende dia aanklikt !!!