Vapro -D Month Year Givaudan.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Basisboek Interviewen 3e druk 2012
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
1.
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Opvattingen en initiatieven t.a.v. schoon, heel en veilig
MBO-HBO DOORSTROOMASSESSMENT voor een bewuste stap naar het hbo
Verleden. Mogen wij u even voorstellen? Dit is Bas van Vliet… Kwaliteitsschilder! Mogen wij u even voorstellen? Dit is Bas van Vliet… Kwaliteitsschilder!
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
levenslessen 7 % Steeds even klikken om verder te gaan !
Denken en gewoon doen. Leren is eerder het vuur aansteken dan een emmer vullen.
Makkelijk lezen voor volwassenen [Bedrijfsnaam]. Wat doen we?  We maken lezen aantrekkelijk.  We maken volwassenen actief met taal.  Dan wordt lezen.
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Associate degree en de praktijk met Hogescholen
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Levensvragen Over geluk…..
Gaming Bezoek een LAN-party.  De reclames werden duidelijk in kaart gebracht. Op de hekken waarmee de verschillende ruimtes werden afgezet hingen spandoeken.
Hilde Colpin & Jean Pierre Verhaeghe.  Steeds meer niet-traditionele gezinnen  Oorzaak: meestal door echtscheiding  Gevolg: meestal meer problemen.
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
16 april 2009 Recessie, scholing en… de Associate degree Hans Daale Leido.
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
EOR en Vakbond Discussieaanzet FNV Europa conferentie, Sjef Stoop, FNV Formaat.
Interpreteren van data
MENSELIJKE ONTWIKKELING OUDER-KIND RELATIE 0 – 3 JAAR
Vocht en wielrennen. Begeleidend document Vocht en wielrennen Als ex- topsportster werd mij gevraagd om mijn ervaringen te vertellen op het gebied van.
Stand van zaken tot nu toe
Enquête-uitslagen PowerPoint Fanfare Sint Caecilia 2011.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Stagecoördinatie op De Rank
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
© VIP GilzeRijen ( brengt hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar en de website is een zusje van Zorgvoorelkaar.com. Rob: “Ik was.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
CE / IBL Slb Jaar 1, les 2 (1.4).
BANDWEDSTRIJD, EVENT PAREL VAN DE BETUWE. OVER DE PAREL De parel van de betuwe is een bandwedstrijd waar iedereen uit de betuwe zich met een act voor.
Nulmetingen Bureaucratie en Oudertevredenheid NRO-bijeenkomst
Rebound Rivierenland Agenda: Voorstellen Dag op de Rebound
Beschouwing Inleiding en slot
SIS is het Studenten Informatie Systeem voor studenten en docenten
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
De ondernemende student Hoofdstuk 8Leiding nemen, geven en ontvangen.
F LORIADE E XCURSIE onderdeel EMEG-Lijst. O NDERWERPEN Wat zijn de verwachtingen van de doelgroep vooraf? Wat is de ervaring van de doelgroep. Wat is.
Opleiden naar de toekomst Werken in een satelliet.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Studieloopbaancoaching Kwartaal 2 week 1
Onderzoeksvaardigheden 3
Klachtenbrieven schrijven Oefening 4.6 p
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Interview met Leon Bosma Manager Testing bij Ordina en klant van Onbegrensd Talent.
Psychosociale behoeftepeiling versus aanbod van zorg aan adoptief-pleegkinderen met FAS(D) Margreet Wolthuis, student toegepaste psychologie.
Leeftijdsfasebewust HR-beleid Rick Brugts, directeur.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Wat vinden jongeren belangrijk? Cliëntenraad GGZ Kinderen en Jeugd.
Uitkomsten van de enquête van ouders Maart 2014 De stelling was: Oudergesprekken vind ik belangrijk, ik ga daar naar toe. Gemiddelde score t.o.v. het.
DE INVLOED VAN EEN ONDERZOEKSTRAJECT (OP DE WERKPLEK) OP DE ONDERZOEKENDE HOUDING VAN LERAREN IN OPLEIDING Twan van de Wetering - Docent Engels - Lid Kenniskring.
Welkom! Workshop AIT en samenwerking opleidingen voor toekomstige professionals Gontien Wetselaar Marjan Hoogland Margaret van Ruitenbeek.
OSR onderzoek Tevredenheid schoolleiders kwaliteit OSR-opgeleide docenten.
Tevredenheid schoolleiders kwaliteit OSR-opgeleide docenten
De toekomst van internationalisering: een afstemming tussen visies
Duurzame inzetbaarheid
Steun landloze arbeiders in Pakistan
Transcript van de presentatie:

Vapro -D Month Year Givaudan

Behoefte binnen organisatie. Productie kwam steeds vaker in de situatie dat er geen opvolging binnen de organisatie voorhanden was. Vapro-C is van een meer theoretische opleiding steeds meer naar een praktische verschoven. Hierdoor behoefte aan een “kopstudie”. Vapro-D (nu Associate degree Chemische Technologie) voorzag daar in een behoefte. Een van de eerste groepen meegedaan in Utrecht. In totaal nu 3 mensen laten instromen waarvan 2 uiteindelijk volledig HBO hebben gedaan en 1 als AD is uitgestroomd. Givaudan

Ervaringen. Doel en opzet van de scholing komt goed overeen met de wens van ons bedrijf Studenten krijgen werkelijk een andere kijk op de hun bekende wereld en worden met name door de praktijkvertaalslag. Hierdoor veel meer initiatieven en betere onderbouwing van voorstellen. Gevolg is niet alleen een verhoogde efficientie voor de organisatie maar ook een poule waaruit de opvolging binnen de organisatie geborgd is. Contact met de school liepen goed. Givaudan

Negatief? Ja ook, het is best veel geld voor een opleidingsbudget en daardoor een lang traject. Het is een behoorlijke inbreuk op de ploegendienst van mensen. Veel invaluren. Het begeleiden van studenten is lastig, enthousiasme wordt gedeeld maar indien dit ontbreekt loopt het stuk. Het moet goed helder zijn waar het eigenaarschap ligt, is er een afdeling opleidingen of blijft het binnen de lijn. Givaudan

Ervaringen van onze studenten. De theorie sluit voor een groot deel aan bij mijn werkzaamheden als leadoperator bij een chemisch bedrijf. Hierdoor een voorsprong als het gaat om gegevens en waarnemingen te verzamelen voor het schrijven van een verslag. De opleiding wordt in modules gegeven. Dit ervaar ik als een zeer groot pluspunt. Zes weken ben je maximaal bezig met een onderdeel , daarna wordt dit met een tentamen afgesloten en wordt de aandacht op een nieuw onderdeel gefocust. Kanalen zijn makkelijker te bewandelen naar de staf en het management. Deze weten op welk niveau de student bezig is en zijn zeer bereid om hun ervaring over te brengen op jouw. Ben van mening dat je serieuzer genomen wordt. Het contact met de HU was goed. De docenten zijn goed bereikbaar en staan open voor argumenten. Zij beschikken over zeer veel theoretische kennis maar door de consulten aan bedrijven weten ze ook voldoende praktijkvoorbeelden aan te dragen. Givaudan

En wat viel dan tegen? Administratief valt er nog wel wat te verbeten binnen de HU, zeker als het gaat om intekenen voor tentamens. Wanneer er in duale vorm gestudeerd wordt, dan is het mijn inziens geen noodzaak om me ook nog eens apart in te schrijven voor deze tentamens. Het is daarom erg gefrusteerd als je naam niet op de lijst voorkomt en je als een klein kind naar huis gestuurd wordt. Wat me is tegengevallen is een goede balans te vinden tussen studeren en mijn priveleven. Als je serieus met de opleiding bezig bent slokt dit erg veel tijd op en blijft er weinig tijd over voor het gezin en dit werd me soms kwalijk genomen. Groot deel van de aangeleerde kennis is inmiddels weer verloren gegaan doordat ik er niet mee werk. Hopelijk is deze op de achtergrond nog wel aanwezig en kan ik hier paraat over beschikken indien weer noodzakelijk. Givaudan

Tot slot. Wat me het meeste is tegengevallen is dat er geen bier aanwezig was. Ik hoor altijd van die mooie verhalen over het studenten leven, maar er is hier geen druppel gedronken op de HU in deze periode. Givaudan

Givaudan