De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Steun landloze arbeiders in Pakistan

Verwante presentaties


Presentatie over: "Steun landloze arbeiders in Pakistan"— Transcript van de presentatie:

1

2 Steun landloze arbeiders in Pakistan
Meer dan de helft van de bevolking in Pakistan is werkzaam in de agrarische sector. Vaak gaat het om mensen die op hun eigen stuk grond aan landbouw doen. Dankzij hun grond, ook al is het soms maar een klein stuk, hebben ze opbrengsten en dus te eten. Anders is dat voor mensen die geen land bezitten. Steun landloze arbeiders in Pakistan

3 Zij kunnen bijna niet in hun eigen levensonderhoud voorzien
Landloze arbeiders zijn afhankelijk van de mogelijkheid om werk te vinden. Vaak worden ze maar voor een dag ingehuurd en moeten ze afwachten of ze de volgende dag weer werk en dus inkomen hebben. De werkomstandigheden zijn vaak zwaar en er is te weinig werk voor de aantallen landloze arbeiders. De organisatie NOAD zet zich voor deze landloze boeren in.

4 Mensen zijn zich vaak niet bewust van hoe het komt dat ze arm zijn en dat zij er wat aan kunnen doen om hun eigen situatie te verbeteren. Voorlichting en bewustwording is dus cruciaal. Voorlichting geven om te komen uit hun armoede is een cruciale eerste stap.

5 Vaak is het voor mensen een grote stap om te participeren
Vaak is het voor mensen een grote stap om te participeren. Veel mensen hebben nauwelijks onderwijs gehad en kunnen niet lezen en schrijven. Zij zijn dan ook vaak onzeker over hun mogelijkheden. Persoonlijke gesprekken bij mensen thuis helpen hen over een drempel heen. Zo zijn er in families bezocht. Resultaat 2017: in 2017 zijn families bezocht. In deze gesprekken gaat het over hun situatie, en uitleg over de oorzaken en gevolgen van armoede en wat het project voor hen zou kunnen betekenen.

6 Naast de huisbezoeken zijn er bijeenkomsten waar verder voorlichting gegeven wordt. NOAD vertelt hier wat zij samen met de mensen uit de gemeenschap kunnen doen om de situatie te verbeteren. Centrale boodschap is dat NOAD wel ondersteuning kan geven, maar dat mensen het zelf moeten doen. In 2017 zijn er 72 bijeenkomsten gehouden om mensen bewust te maken over armoede en de kans om hieruit te komen. In totaal zijn hier 2400 mensen op afgekomen. Resultaat 2017: In 2017 zijn er 72 bijeenkomsten gehouden om mensen bewust te maken over armoede en de kans om hieruit te komen. In totaal zijn hier 2400 mensen op afgekomen.

7 NOAD selecteert mensen om te starten met een eigen onderneming
NOAD helpt mensen om niet meer afhankelijk te zijn van hun werk als dagarbeider. Ze helpen mensen om een eigen bedrijfje te starten. Maar niet iedereen heeft het in zich om te ondernemen. Ze selecteren mensen die dit, met steun van NOAD, kunnen en die echt gemotiveerd zijn. NOAD selecteert mensen om te starten met een eigen onderneming

8 In 2017 zijn er 180 personen geselecteerd die het in zich hebben om ondernemer te worden. Zij worden begeleid om zelf te ontdekken wat voor bedrijfje bij hen past en wat voor bedrijf levensvatbaar is. Resultaat 2017: 180 personen zijn geselecteerd die het in zich hebben om ondernemer te worden en een voorbeeld te zijn voor de gemeenschap.

9 In de aanpak van NOAD worden steeds 10 mensen aan elkaar gekoppeld
In de aanpak van NOAD worden steeds 10 mensen aan elkaar gekoppeld. Zij helpen elkaar, denken met elkaar mee en leren van elkaar. In 2017 zijn er 18 ondernemersgroepen van 10 personen opgericht. Naast het leren van elkaar sparen ze ook gezamenlijk om nieuwe ondernemingsplannen mogelijk te maken. Resultaat 2017: 18 ondernemersgroepen van 10 personen opgericht. Deze 18 groepen zijn getraind in ondernemerschap. De leden ondersteunen elkaar en sparen gezamenlijk om nieuwe ondernemingsplannen mogelijk te maken.

10 Een onderneming starten kost geld. NOAD helpt met de investering
Een onderneming starten kost geld. NOAD helpt met de investering. Maar de deelnemers moeten eerst zelf een bedrag sparen. Als ze dat gedaan hebben, en dus ook laten zien dat ze gemotiveerd zijn, krijgen ze geld van NOAD om te investeren. Dat is een geldbedrag van ruim 100 euro. Met dat bedrag kunnen ze bijvoorbeeld voorraad kopen als ze een winkeltje beginnen of een naaimachine als ze een kleermakersbedrijf starten. Nadat iemand de training succesvol heeft gevolgd en zelf gespaard heeft, krijgt hij/zij 'seed money'. Een geldbedrag van ruim 100 euro dat zij kunnen investeren in hun onderneming.

11 Atish Tamreen heeft nu een succesvolle beauty shop en haar maandelijkse inkomen is ruim verdubbeld.
Mr. Anayat heeft een winkel. Dankzij NOAD heeft hij geleerd hoe hij zijn boekhouding moet bijhouden en hoe hij zijn omzet kan vergroten. Hier twee voorbeelden van ondernemers die mooie resultaten bereiken: Atish Tamreen heeft nu een succesvolle beauty shop en haar maandelijkse inkomen is ruim verdubbeld. Mr. Anayat heeft een winkel. Dankzij NOAD heeft hij geleerd hoe hij zijn boekhouding moet bijhouden en hoe hij zijn omzet kan vergroten.

12 Door deze begeleiding en training komen mensen uit hun armoede
Door mensen te leren ondernemen en hen te helpen bij de start van hun onderneming, kunnen mensen uiteindelijk zelf een inkomen verdienen. Daarmee hebben ze geld voor zichzelf en voor hun gezin. Dankzij dit werk is er geld om te eten en om kinderen naar school te laten gaan. Door deze begeleiding en training komen mensen uit hun armoede

13 Hartelijk dank voor uw steun
Hartelijk dank voor uw steun! Hierdoor kan NOAD blijven opkomen voor landloze arbeiders Mensen helpen om uit armoede te komen kost geld, NOAD kan dat alleen doen dankzij de steun van Kerk in Actie. Dankzij de steun van kerkelijke gemeenten die voor dit doel geven. Het werk van NOAD is duurzaam, want als de onderneming goed loopt, zijn mensen ook op langere termijn aan armoede ontsnapt. Hartelijk dank voor uw steun! Hierdoor kan NOAD blijven opkomen voor landloze arbeiders.

14 Samen zijn we de kerk in actie.


Download ppt "Steun landloze arbeiders in Pakistan"

Verwante presentaties


Ads door Google