De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beschouwing Inleiding en slot

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beschouwing Inleiding en slot"— Transcript van de presentatie:

1 Beschouwing Inleiding en slot
5 vwo

2 Inleiding aandachttrekker
Sophie Nooter (29 jaar) heeft Engelse taal- en letterkunde gestudeerd en was een van de ruim mensen die onlangs solliciteerde naar een baantje als garderobemedewerker in het Rijksmuseum. Op basis van haar brief werd ze uitgekozen voor de sollicitatiedag: een rollenspel, een groepsinterview en een debat over het Amsterdamse softdrugsbeleid. ‘Blijkbaar essentiële kennis voor een toekomstige garderobemedewerker’, zegt ze een beetje cynisch. Cynisch word je waarschijnlijk wel als je in deze tijd hoogopgeleid bent maar op mbo- banen moet solliciteren om aan het werk te komen. Dat is echter iets waarmee generatie Alles dagelijks geconfronteerd wordt.

3 Inleiding onderwerp introduceren
De generatie Alles bestaat uit de huidige twintigers in Nederland. Het is de generatie die in deze crisistijd haar opleiding afrondt en de arbeidsmarkt opgaat. Zij staat voor verschillende uitdagingen: studeer ik verder of ga ik werken? Blijf ik in Nederland of ga ik naar het buitenland? Accepteer ik deze baan of moet ik verder zoeken?

4 Inleiding vraagstelling
De vraag is dan ook: hoe ziet de toekomst van generatie Alles eruit?

5 Slot samenvatting: afweging
(Hoe ziet de toekomst van generatie Alles eruit?) Wat opleiding en baangarantie betreft, kun je alles over die toekomst zeggen. Aan de ene kant ontstijgt deze generatie Alles de zesjescultuur en schrijven zij zich massaal in voor university colleges en honours- programma’s. Aan de andere kant is er echter weinig werk op niveau voor net afgestudeerden. Hier staat tegenover dat deze generatie internationaal georiënteerd is en makkelijk werk vindt in het buitenland. Dat geldt echter niet voor piloten: voor hen is het zowel in Nederland als in het buitenland moeilijk om werk te vinden.

6 Slot conclusie = eigen mening
Ik denk dat generatie Alles het op dit moment best lastig heeft. Ja, er zijn mogelijkheden te over, maar die mogelijkheden lijken er alleen te zijn voor mensen die boven de middenmoot uitstijgen. Dat is volgens mij niet voor iedereen weggelegd.

7 Uitsmijter Als ik in deze tijd twintig zou zijn, dan zou ik waarschijnlijk net zo cynisch worden als Sophie uit de inleiding: wel mijn stinkende best doen om dat baantje te krijgen maar daarna enigszins chagerijnig de jassen en dassen van de bezoekers van het Rijksmuseum aannemen.


Download ppt "Beschouwing Inleiding en slot"

Verwante presentaties


Ads door Google