LUCAS 12:22-40.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bidt; geef ons heden ons dagelijks brood
Advertisements

Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Hier en hiernamaals.
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Ik wens je De kracht van god.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Vaderdag 2013.
libel eendagsvlieg metamorfose Grieks: meta morphoo trans formeren gedaante verwisseling.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
De Ben Adam Psalm 8.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
WELKOM OP TOV!.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Overdenk de waarheid Piekeren helpt niet.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Verlangens van God.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
VREDE.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
De vreugde van de HEERE.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Niets zonder Gods zegen
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
23 mei 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 6: hoofdst.1: de wijsheid van de wereld hoofdst.2: de wijsheid van God hoofdst.3: Gods akker en Gods bouwwerk.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Het evangelie van de opstanding
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Een voorbeeld dat navolging verdient
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Voorganger: Ds. D.J Lagerweij Ouderling van dienst: J. Boersma
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is: Ds. A.G.M. Weststrate Hoe rijk ben jij? / Hoe ben jij rijk?
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Welkom en Afkondigingen > ♪8:1,3 ♪283:1,5 ♪25:2,6 ♪8b:2,3,4 ✝GEN1:26-2:3 ♪513 ✝EXO20:8-11 ♪365:2 ✝MAT6:25-34 ♪316:1,4 ♫571 :ref. 2x ♪415.
Les 13 Hou je hart vrij Wat doe ik hier vandaag?
Les 5 De Vader zorgt Wat doe ik hier vandaag?
Les 16 Jij en geld Wat doe ik hier vandaag?
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
Welkom in deze kerkdienst
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Waar maak jij je druk om?.
Transcript van de presentatie:

LUCAS 12:22-40

22,23 Zorgen - aansporing 24- Raven -24-26 Toepassing 27 Lelies 28 Toepassing 29-31 Zorgen - aansporing

En ik zal tegen mijn ziel zeggen: Ziel, u hebt veel goederen liggen voor veel jaren. Neem rust, eet, drink en wees vrolijk.

Maar God zei tegen hem: Onverstandige Maar God zei tegen hem: Onverstandige! In deze nacht zal men uw ziel van u opeisen; en wat u gereed-gemaakt hebt, voor wie zal het zijn? Zo is hij, die voor zichzelf schatten verzamelt en niet rijk is in God.

Daarom zeg Ik jullie: wees niet bezorgd! Ziel  eten en drinken Lichaam  kleding , wat je aandoet

Geestelijke dingen belangrijker dan zichtbare: 23: Het leven (de ziel) is meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding. Geestelijke dingen belangrijker dan zichtbare: Wij houden onze ogen immers niet gericht op de dingen die men ziet, maar op de dingen die men niet ziet; want de dingen die men ziet, zijn voor een korte periode, maar de dingen die men niet ziet, zijn eonisch. Paulus

Let op de raven: zij zaaien niet en maaien niet, zij hebben geen voorraadkamer en geen schuur, en God voedt hen. Hoe ver gaat u de vogels te boven? Wie bereidt voor de raaf zijn voedsel, als zijn jongen om hulp roepen tot God, als zij rond-dwalen omdat er geen eten is? Job 39:3

Wie toch van u kan met bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen?

Zorgen maken over: -Nederland -je kind -je kleinkind -het weer -je werk -Israël je school -je bedrijf -het milieu -toestand in de wereld -eh -de kerken Als u dan ook het minste niet kunt, waarom bent u over de andere dingen bezorgd?

Let op de lelies, hoe zij groeien. Ze werken niet en spinnen niet…

en Ik zeg u dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet gekleed ging als één van deze.

Als God nu het gras op het veld, dat er vandaag is en morgen in de oven geworpen wordt, zo bekleedt, hoeveel te meer jullie kleingelovigen!

29 En u, zoek niet wat u eten of wat u drinken zult, en wees niet verontrust. 30 Want naar al deze dingen zoeken de volken van de wereld.

Uw Vader echter weet dat u deze dingen nodig hebt.

-Salomo vroeg om wijsheid/inzicht- Maar zoek het koninkrijk van God : en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden. -Salomo vroeg om wijsheid/inzicht- Gemeente: roeping boven, verborgen koninkrijk, te midden van de hemelingen

Indien jullie dan samen met Christus opgewekt werden, zoekt wat boven is, waar Christus is, aan Gods rechterhand zittend.

Wees bedacht op wat boven is, niet op wat op de aarde is, want jullie stierven en jullie leven is verborgen met Christus in God. Gaat om onderhouden van het nieuwe leven van Christus in ons, niet het oude.

32 Wees niet bevreesd, kleine kudde, want het heeft uw Vader behaagd u het koninkrijk te geven. (zegt de Koning!)

Bijbel en wetenschap Christen en politiek Kerk en wereld Ik roep u er dan toe op, broeders, door de barmhartig-heden van God, om uw lichamen voor God te stellen… En word niet aan deze eon gelijkvormig, maar word innerlijk veranderd door de vernieuwing van uw denkzin…. Bijbel en wetenschap Christen en politiek Kerk en wereld

Vergankelijk - onvergankelijk Verkoop uw bezittingen en geef de opbrengst weg als liefdegave. Maak voor uzelf beurzen die niet verslijten, een schat die niet opraakt, in de hemelen, waar de dief niet bij komt en die door de mot niet aangetast wordt. Vergankelijk - onvergankelijk

sport carrière zorgen hobby eigen bedrijf internet just married Gelukkig zijn die slaven die de heer bij zijn komst wakend zal vinden…. ….het uur is om uit de slaap opgewekt te worden…. smartphone kleinkinderen carrière zorgen hobby eigen bedrijf internet just married kinderen sport caravan

Laten uw lendenen omgord zijn en de lampen brandend.

En u, wees gelijk aan mensen die op hun heer wachten, wanneer hij terugkomt van de bruiloft, om hem, als hij komt en klopt, meteen open te doen.

Jullie dan, wees ook bereid, want op een uur waarop u het niet zou denken, zal de Zoon des mensen komen.