Medezeggenschapsraad

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Medezeggenschapsraad
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
Medezeggenschap op scholen Regelgeving in vogelvlucht September 2010 Kees Deijns.
Medezeggenschapsraad
Medezeggenschap op de Julianaschool Wie zijn wij Waarvoor is er een MR Wat doen wij.
(G)MR en invloed op de kwaliteit van het onderwijs
Jaarplan MR K.B.S schooljaar
JAARVERGADERING 1 OKTOBER Agenda  Opening  Agenda  Rondvraag  Notulen jaarvergadering 2011  OR  MR  Directie/Team obs De Bussel.
Jaarplan MR ONS schooljaar Jaarplan MR ONS
SCHOOLJAAR Jaarverslag MR 1 Jaarverslag MR schooljaar
De MR in het primair onderwijs: juridische aspecten Inhoud:  Overwegingen t.a.v. de bevoegdheden  Verschillende advies- en instemmingsrechten  Geschillen.
?.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
Informatieavond 26 Augustus 2013
MR ‘t Möllenveld.
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012/2013 Ruby Arts Voorzitter MR
Jaarvergadering OR Jaarverslag MR 2012 Ruby Arts Voorzitter MR Bs Petrus & Paulus.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
10 minuten MR in een notendop
MR 10 minuten MR in een notendop Agenda Wat doet een MR Samenstelling van de MR Jaarverslag Planning
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
De Medezeggenschapsraad
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
KALENDERJAAR 2012/13 DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DENKT EN BESLIST MEE OVER SCHOOLZAKEN EN LEVERT DAARMEE EEN BIJDRAGE AAN DE KWALITEIT VAN HET ONDERWIJS OP.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD SINT BAVOSCHOOL november 2010.
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Programma welkom presentatie OV stemmen van de leden
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Medezeggenschapraad H. Henricusschool
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Jaarplan MR ONS schooljaar
5 Gelijke dagen.
Bijeenkomst voor (G)MR passend onderwijs
Jaarverslag MR SCHOOLJAAR
MR Pius X Wateringen Orgaan voor medezeggenschap (inspraak). De MR vertegenwoordigt de belangen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Primair doel: behartigen.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
 Wat is medezeggenschap?  Taak en rol van de MR?  Belangrijkste onderwerpen / Jaarverslag 2013 – 2014  Samenstelling MR  Vragen? ONDERWERPEN.
Medezeggenschapsraad
Medezeggenschapsraad Presentatie 29 Oktober 2015.
ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR). Wat is een OPR? “Het formele medezeggenschapsorgaan van een samenwerkingsverband passend onderwijs, waarin ouders en personeel.
Jaarplan MR ONS schooljaar
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
Informatieavond Flora 21 september 2015 Oudervereniging Medezeggenschapsraad.
Jaarplan MR SCHOOLJAAR Wat wilt u lezen? 2 AlgemeenVisie MRActiviteiten MR Structurele Onderwerpen Vaste Agendapunten Vergaderdata MR Rolverdeling.
Medezeggenschapsraad Presentatie Informatiebijeenkomst 08 September 2014.
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
Jaarverslag MR 2012 / 2013 De MR heeft het afgelopen schooljaar 8 keer vergaderd. In deze vergadering heeft de medezeggenschapsraad ingestemd met / of.
Formatie april Financiering school = lumpsum School ontvangt geld van het rijk op grond van: 1.Het aantal leerlingen op 1 oktober van.
Per telefoon: Vanaf 15.15uur: Voor het maken van een afspraak; Of om zaken betreffende uw kind te bespreken. Vóór 8.15uur om ziekmeldingen.
De MR en het schoolplan Bouwstenen voor de toekomst Utrecht, 22 januari 2015.
Medezeggenschapsraad Presentatie 25 Oktober 2016
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Prot. Chr. Basisschool “De Rietlanden”
De Medezeggenschapsraad spreekt….
Medezeggenschap Raad (MR) St. Joan, Soerendonk
MR jaarvergadering
Medezeggenschapsraad
Jaarverslag medezeggenschapsraad
Jaarverslag ouderavond 27 september
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap? Ook voor u!
Jaarverslag 2017 – 2018 Medezeggenschapsraad Kbs De Howiblo
Terugkerende taken MR September ADVIES: schooljaarplan, teamscholing
Medezeggenschap MR Marjo Dierx en Cees van der Sluijs (lerarengeleding) Alexander Turlot en Janet Wesseling (oudergeleding)
Transcript van de presentatie:

Medezeggenschapsraad algemene ouderavond 31 oktober 2013 René Roossien

Samenstelling MR 2013-2014 Personeelsgeleding Oudergeleding Gitte Liebe, Tineke Stelwegen, Geertje Linneman, Joop Lijfering, Ageeth Meijer. Oudergeleding Rene Roossien (voorzitter), Meidina Oldenziel, Carolien van Holten (secretaris), Hilde Erkelens, Esther Boelens De medezeggenschapsraad is een wettelijk ingestelde raad. Hierin kunnen ouders en leerkrachten meedenken over het beleid van de school. De MR heeft vaak een adviserende, maar zeker ook wel eens een beslissende rol in beleidszaken. Elke raad ontwikkelt een beetje zijn eigen cultuur en de ene raad is veel actiever dan de andere.  Je zit in de MR namens de ouders of personeelsleden van de school en het is van belang om te weten wat er onder ouders en personeelsleden speelt. Maar de leden zitten in de MR zonder last en ruggespraak! Dat wil zeggen dat zij zelfstandig en zonder verder overleg kunnen adviseren over of instemmen met voorstellen van het schoolbestuur. 

Gezichten MR Geertje Linneman Meidina Oldenziel Esther Boelens Gitte Liebe Joop Lijfering Rene Roossien Hilde Erkelens Ageeth Meijer Carolien van Holten Annet Zomers

Waarom een MR? Plannen maken, nemen van beslissingen en doorvoeren veranderingen gebeurt toch door de school en haar bestuur? Ligt de verantwoordelijkheid voor beleid niet bij de directie?

Daarom een MR! Achterliggend beleid gaat leerkrachten, leerlingen én ouders aan!!! Waak voor kwalitatief goed onderwijs in een veilige omgeving voor personeel en kinderen Belangrijke beslissingen mogen niet zonder instemming of advies van de medezeggenschapsraad genomen worden Zo bezien is medezeggenschap ook partnerschap: partners in het realiseren van goed onderwijs Medezeggenschapsraden, bestuur en directie staan voor hetzelfde belang: kwalitatief goed onderwijs in een veilige omgeving voor personeel en kinderen. Om ervoor te zorgen dat een school goed functioneert, worden dagelijks plannen gemaakt, beslissingen genomen en veranderingen doorgevoerd. De verantwoordelijkheid voor het beleid op school ligt bij de schooldirectie. Maar omdat het beleid leerkrachten, leerlingen en hun ouders direct of indirect aangaat, moet de schooldirectie overleggen met de medezeggenschapsraad. Belangrijke beslissingen kunnen niet zonder instemming of advies van de medezeggenschapsraad genomen worden. Zo bezien is medezeggenschap ook partnerschap, ze zijn partners in het realiseren van goed onderwijs.

Wat betekent de MR voor u Via MR uw stem laten horen! Oudergeleding vertegenwoordigen alle ouders Geen behandeling individuele problemen, maar algemene aangelegenheden Iedere ouder kan via de MR zijn stem laten horen. De oudergeleding in de MR vertegenwoordigen de ouders van de school. Je vraagt je af of je wel iets te zeggen hebt als ouder.   De MR behandelt in principe geen individuele problemen, maar aangelegenheden die op iedereen betrekking kunnen hebben. Een voorbeeld: stel uw kind wordt gepest en u bespreekt dat met de leerkracht en eventueel de directeur om samen naar een oplossing te zoeken. Indien u het niet eens bent met het pestbeleid dat op school gevoerd wordt, dan kunt u dit bespreken met de MR. De MR kan vervolgens aan de directie voorstellen doen en standpunten kenbaar maken. 

Verhoudingen Medezeggenschap GMR Emmens MR de Dobbe MR … MR … MR de Peppel MR De Drift MR obs Bonnen MR Jan Thies MR obs Anloo MR De Eshoek MR

Op GMR-niveau (voorbeelden) Formatie overall (“bestuursformatie”) Strategisch beleidsplan Begroting Functiebeschrijvingen Functiemix Mediaprotocol …

Op MR-niveau (voorbeelden) Vakantierooster en margedagen Veiligheidsbeleid zoals pesten en verkeersveiligheid Formatie / groepen TSO/BSO Nieuwe lesmethoden …

Wijze van medezeggenschap Adviesrecht Instemmingsrecht Recht op informatie Recht van initiatief

Wat is er afgelopen jaar gebeurd? Lees het MR jaarverslag op de website!

Wat staat op stapel voor 2013/2014 Onderwerpen en planning via een Activiteitenkalender zoals: Communicatie en informatie, Schooljaarplan, Vakantieregeling 2014/2015, Veiligheidsbeleid (o.a. pestprotocol), Formatie / groepen 2014/2015, TSO/BSO, Aandacht voor GMR-zaken, Overige beleidszaken op initiatief van ouders of personeelsleden

Communicatie en informatie Mailadres MR: …………. Publicatie agenda en verslagen MR Maar ook: vernieuwing website Heeft u wensen t.a.v. de informatie op de website? Meld het ons!

Vragen?