Keuken organisatie De keuken brigade.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Management & Organisatie
Advertisements

GMP and HACCP in school restaurants
TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN
Informatieavond personenzorg
Infosessie betaald educatief verlof BEV
GMP and HACCP in school restaurants
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
EEN INTRODUCTIE. Wat is een firewall?  Een firewall is een systeem of een groep van systemen dat zorgt voor de beveiliging van je intranet (of intern.
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
Gezonde voeding.
Introductie tot de Horeca en Hospitality Industrie
Zuivelproducten en Eieren
Resultaten bevraging voorzieningen “participatie ouders”
Alzheimer Een haperend geheugen
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
Keukengerei. Ladles and skimmers Bowls, colanders Chopping boards Knifes and peelers Meat cleavers, tenderizers Spatulas, turners Pans, roasters Cooking,
Voedsel/keuken veiligheid
PUBLICATIEPRIJS 4 Onderneem!. DOEL VAN HET PROJECT Het doel van het project is: Dat kinderen van dichtbij meemaken met wat voor zaken ondernemers te maken.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Gezond roosteren in een ziekenhuis : Hoezo complex ?!
GMP and HACCP in restaurants
onhygiënisch werken en de gevolgen
The managment of innovation
Voor een lieve vriend of vriendin
 Een uitvoerder is ongeveer de baas als er iets gebouwd moet worden. Hij/zij regelt de plannen en zorgt voor alle benodigheden. De uitvoerder werkt.
Human resources management /payroll cyle
Hoofdstuk 3 Inzet voor een project
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Utrecht, 11 juni
AD6 in leerplan verzorging
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
Gedrag in organisaties, 10e editie
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Cordaid Straatkinderen in Kameroen. Vanuit intentieverklaring NUOVO een projectvoorstellen: Trainen en integreren van straatkinderen in de samenleving.
Auke Hofstra Production Improvement 1 Het belonen van Ongewenst Gedrag NVDO seminar 22 november 2002.
Links Rechts mensen zijn sociaal en hebben veel voor anderen over mensen zijn vooral gericht op hun eigen belang slecht gedrag komt door de.
Klassieke benadering ‘Theory of classical management’ Henry fayol:
Werkbezoeken Jasmijn ter Meulen & Myrthe van den Ende
Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen.
Case studie Uitwerking case 11A Install bv. Doelstelling : Een herstructureringsplan opstellen voor het veilig stellen van de toekomst van het bedrijf.
Alfrink College Pilot Zomerschool.
Hygiëne in de keuken.
H7 Organiseren.
Welkom bij de Week van het Succes!
Hoe verloopt een rechtszaak?. Dagvaarding of verzoekschrift Dagvaarding : een brief met wie de eiser is, wat hij wil en welk bewijs hij heeft. Wanneer.
Nintes Jan Willem Weck directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 3 Onderdeel : LEIDING GEVEN.
Van VMBO naar MBO De doorlopende leerlijn voertuigentechniek.
KENGETALLEN in de horeca
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Medezeggenschap Nu & Toekomst Landelijke Cliënten Raad 6 september 2014.
Veilig Verkeer Landerd Verkeer: een zaak van levensbelang Presentatie VR 6 maart 2012.
Hoofd gewondennest Hoofd SIGMA Leider Kernteam Leider Psychosociaal Opvangteam Instructie per functie EUMED.
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
HACCP.
3.1 Kiesrecht 3.2 Soorten partijen
Met het oog op het versterken van de productie-afdeling van Mondi Poperinge N.V. zijn wij op zoek naar Machine-operatoren (m/v) Onderhoudsmecanicien (m/v)
Hoofdstuk 9 M&O + in groepjes Havo3 iPad.
BEDRIJFSCULTUUR.
BEDRIJFSCULTUUR.
Project ‘1e klas bol’.
Etappe 19 Speelfiguren 2e19.
De linnendienst Facilitaire dienst
Praktische tips voor goede voeding bij dementie
Deze complexe relatie wordt beïnvloed door veel factoren, waarvan beslissingen die het management wel of niet neemt, waarschijnlijk de belangrijkste zijn.
3.1 Kiesrecht 3.2 Soorten partijen
Transcript van de presentatie:

Keuken organisatie De keuken brigade

De keuken brigade De Keuken Brigade is bepaald door: Grootte van de establishment Het is voedsel en drank op bestelling v.b. een 5 sterren hotel zou tussen de 80 en 120 chef-koks hebben terwijl een klein wegrestaurant 40 tot 10 koks zou kunnen hebben, alhoewel beide nog steeds een hiërarchische structuur behouden

Typische hiërarchische structuur van de keuken brigade Executieve / chef-kok / keuken manager Sous chef / tweede chef Het hoofdchef van een deel / sectie chef leiders / koks Senior commis koks / assistent koks Commis chefs Leerlingen

Classical kitchen brigade structure (chef de cuisine) hoofdchef Sous chef (adjunct chef) (Chef Entremettier) groentechef Commis chef leerlingen Chef Patisserie gebakchef) Chef saucier (sauschef) Chef tournant Reliëf chef Keuken conciërge Sous chef (tweede chef) Chef du garde manger (voorraad chef) Chef rotisseur (braadchef) Chef rotisseur vleeschef) Fish poissionier vischef(

Rol van Executieve/hoofd chef/keuken manager of chef de cuisine Administrator Budgethouder Verantwoordelijk voor de productie van all voedsel items binnen de zaak – bepaald de hoeveelheid koken zij/hij moet doen. Gezondheid & veiligheid Personeel aanwerving Kopen van middelen

Rol van Adjunct chef /tweede chef Verantwoordelijk van de zaken bij de afwezigheid van de hoofdchef Meer “met de handen” en verantwoordelijk voor de productie van voedsel op dagelijkse basis Afhankelijk van de grootte van de zaak kan er meer dan 1 sous chef aanwezig zijn verantwoordelijk voor rotatie patronen

Rol van Chef du partie / afdelingschef leiders/ koks Verantwoordelijk voor een particulier / aantal afdelingen in de keuken

Chef du partie - afdelingen Deze afdelingen houden in: Sauschef / rôtisseur (saus en gebraad en entrées) Chef du garde-manger (provisie afdeling) Poissonnier (vis afdeling) Chef etremettier (groenten afdeling) Chef pâtissier (gebak afdeling) Chef tournant (reliëf chef)

Senior commis chefs / assistent koks Belangrijke leden van de afdeling Verantwoordelijk van de afdeling wanneer de chef du partie afwezig is Werkt meestal in de grotere afdelingen v.b. pâtissier en provisie

Commis chef Afhankelijk van de grootte van de zaak kan er meer dan één commis chef aanwezig zijn Verantwoordelijk voor dag-tot-dag voorbereiding en het koken binnen de afdeling

Keuken conciërge Gebruikt voor het reinigen van gereedschap en apparatuur In sommige zaken mogen ze basis gerechten bereiden