project Bijzondere vriendschappen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Fier Fryslân 2.0 Annemarie van Rijn Projectleider Online Hulpverlening
Advertisements

Kwaliteit van leven voor ouder wordende mensen en de betrokkenheid van familie Zorg en ondersteuning voor ouder wordende mensen met een verstandelijke.
CLIËNTOVERLEG Met neutrale voorzitter.
Tevredenheidonderzoek Maatjesproject
Welkom bij Best Buddies Nederland
K!X is een project van. Wat is K!X? K!X is een project waarin je op een leuke, boeiende en actieve manier met een groep jongeren een promoteam vormt om.
Vriendschap voor het leven
Presentatie Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem
Introductiebijeenkomst
Crisisopvang, diagnostiek & behandeling
Samenwerking casemanager dementie en casemanager palliatieve zorg
Zorg Beter mét Vrijwilligers
KERK EN STAGE MAATSCHAPPELIJKE STAGES VOOR JONGEREN RAAD VAN KERKEN NOORD-HOLLAND OSMA.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
Opzet van de workshop Kennismaken
Oud-ledenverening Solidamentum
Van diagnose naar etiket Discussiemiddag 19 juni 2013 Centrum voor Ethiek 1.
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
OCW 3 juli 2012 Gemeenten en Ouder- betrokkenheid.
Stichting Contactgroep Prostaatkanker IKZ 31 oktober 2007 Margreeth van der Oord SCP coördinator partners ++31 (0) SCP Partner.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter-Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut Najat Toub Arssi, CJG Eindhoven.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Ervaring opdoen met versterken van informele netwerken bij opgroeien en opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut Regiobijeenkomst professionele.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
Internationale Activiteiten
Directe Hulp bij Huiselijk Geweld
Elan is te organiseren Fier Fryslân 2.0 Gerda de Groot en Annemarie van Rijn.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
Antonius Ziekenhuis. Ons ziekenhuis 1900 tot 1975.
Leren in de regio Marc van Rooden, 26 mei Wat is RegioLeren Regio Leren is het ontwikkelen, uitbouwen en onderhouden van een regionale kennisinfrastructuur.
Experimentele Proeftuin Sint-Oedenrode Jo Gloudemans.
De PiëzoMethodiek Een bottom-up methode.
Hoe krijg je het op gang?.
Blik op de toekomst…?! Blik op de praktijk Centrum Jeugd en Gezin d.d. 18 oktober 2010.
MEE maakt meedoen mogelijk
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Prof.dr. Micha de Winter Universiteit Utrecht
Buurtbewoners met een beperking doen gewoon mee!
WMO, Een deugd voor de jeugd?? Mini-conferentie voor Alumni Sociale Studies Donderdag 24 mei 2007.
De WMO…, toch nog beter dan verwacht? Hans kuijpers 24 mei 2007.
Gemeente Heerenveen. Presentatie Fries Zorgcongres Wat is de Participatieraad - Visie en missie - Werkwijze en onze werkgroepen - Advies geven.
Een evenwicht tussen moeder moeten zijn en puber mogen zijn presentatie : Susanne Dreuw & Anne Wijns 24 maart 2015.
Les 1 Harrie Manders (sidekick Erne Thuys)
Durf ruimte te geven!. Uitgangspunten Bestuurders ervaren als problemen: Het is moeilijk goede en voldoende bestuurders te vinden Jongens blijven weg.
Jeugd&gezinsteams Verbinden, versterken, doen wat nodig is, deskundig Quirien van der Zijden - Projectleider.
MEE Noord en Midden Limburg Ondersteuning bij leven met een beperking.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
Visie van Eigen Kracht Eigen Kracht Centrale. Werkt aan een samenleving waarin participatie en samenredzaamheid van burgers centraal staan Waarin burgers.
Welkom! Ledenvergadering ChristenUnie De Marne 9 november 2011.
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
Kennisatelier Zelf Doen 24 januari 2012 – Meppel WELKOM!
Transformatie van het sociale domein Maatschappelijke kansen en risico’s Decentralisatie-conferentie Provincie Limburg 24 oktober 2013.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
ViaVia Info-presentatie
Vereniging Kleine Kernen Limburg Kristel Ashra, projectadviseur
Crowdfunding.
Bijlagen factsheet In voor Zorg
Inspiratiemoment ‘Kinderen Baas’ Participatieve trajecten tussen jeugd en cultuur Dinsdag 6 juni ARGOS.
JEUGDzorg - voor wie?.
Ontwikkeling, wij als EBS
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Eenzaamheid Truus de Witte 28 mei 2019, Heerenveen Welkom
Presentatie Inspectie - Bezoek
Transcript van de presentatie:

project Bijzondere vriendschappen

bijzondere vriendschappen is ontwikkeld met bijdragen van: The Body shop Eind 2008 is het project gestart met een bijdrage van the body shop. HET ORANJE FONDS Vanaf 1 mei 2010 t/m 1 mei 2013 hebben we subsidie ontvangen van het Oranje Fonds.

Fier Fryslan Missie; hulp bij geweld in afhankelijkheidsrelaties Visie; stoppen, voorkomen en hulp bij gevolgen Centrum Jeugd en de verschillende behandelsettings

Waarom heeft fier een eigen maatjesproject? Gezonde vriendschap Samenhangende zorg een pedagogisch basisklimaat en opvoeding Systeem wordt betrokken hulpverlening en behandeling onderwijs sport

vervolg deelname aan het ‘gewone’ leven De jongeren worden bedreigd en gezocht De jongeren zijn at risk voor foute contacten Vrijwel alle jongeren hebben negatieve ervaringen met relaties. Door contacten tussen hulpverlener en bijzondere vriend(in) of big sister is er zicht op de ontwikkeling.

wat vragen wij van vrijwilligers Dat iemand zich wil verbinden voor de duur van 1 jaar; Zonder te oordelen er kunnen zijn; Pro-actief zijn in het onderhouden van het contact, met zowel de projectleider als de hulpverlener van het meisje; Iemand die durft te vragen en dat ook doet; Creatief zijn in activiteiten bedenken; Nieuwsgierig zijn naar de leefwereld van de ander.

Contact tussen vrijwilliger en hulpverlener Wat is daarvoor nodig? Hoe motiveer je dat binnen de organisatie? Wat is de ervaring van de vrijwilliger hiermee? Welk profijt kan de hulpverlener daarvan ondervinden? Hoe ervaren de meiden dat zelf?

Wat zijn de succesfactoren van het project? Zicht op het sociale netwerk en hoe daarmee wordt omgegaan; Bij overgang naar zelfstandigheid is dit ondersteunend; Biedt ondersteuning bij het vergroten van het sociale netwerk; Jongere leert andere leefwerelden kennen; Contacten gaan over de grenzen van sociale, culturele en etnische grenzen heen; Jongere leren nieuwe competenties of zien hoe het anders kan; Succes ervaringen! Vrijwilligers denken graag mee.

Stellingen Delen van het gewone leven is belangrijk Wat is de waarde daarvan? Hoe doe je dat? Positie van de vrijwilliger is lastig, zit tussen de jongere en de organisatie in…

Informatie Voor meer informatie: cwesterman@fierfryslan.nl of vriendschap@fiefryslan.nl Telnr: 06-45644679 Handleiding downloaden: www.fierfryslan.nl Participatie Bijzondere Vriendschappen Handleiding PDF