Maak een tentoonstelling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Luchtvaart techniek en krachten
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
Mijn gegevens op het web!?
Ik ga hier in deze publicatie uitleg geven over kunst
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
De mayonaisepot en de koffie
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Ik droomde dat ik een interview had met God.
Het is vandaag Girlsday!
Wat maakt het leven zinvol?
Kunst bij de Mussen. Wij zijn de kunstenaars We bedenken zelf allerlei dingen.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
De wereld van Mondriaan
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
* ELLA 6A * * powerpoint kunst *
Bewerkt door Brent, Jaron en Mathias
Thema 7 Les 11a Smaak. overeenkomst = iets wat hetzelfde is als je het vergelijkt.
De onsterfelijke Alexander de Grote 1 Hermitage Amsterdam Morphing Alexander by Erwin Olaf.
Glans en Glorie Kunst van de Russisch-orthodoxe kerk 1 Hermitage Amsterdam.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Wolvecamp tentoonstelling
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
H. House of terror in Boedapest  Wat is het?  Wat verwachtte we er van ?  Wat hebben we geleerd?  Pluspunten  Minpunten.
E SCHER IN HET PALEIS Tentoonstelling van een geniale kunstenaar.
To be a Christian without prayer is no more possible than to be alive without breathing.” – Martin Luther King.
Interpreteren van data
Handtekeningen actie betreffende de speeltuin voor mijn huis.
Mijn verjaardag..
Intensief lezen Lees de tekst grondig door en duid kernwoorden en/of –zinnen aan. Doe dit zo. Hoe doe je dit? Volg de pijl en dan zie je het symbooltje.
Opstel schrijven.
Leerlingenraad Wat ging er aan vooraf.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Expeditie Zijderoute 1 Hermitage Amsterdam. Je gaat binnenkort op bezoek in de Hermitage Amsterdam. Weet je wat de Hermitage Amsterdam is?  De Hermitage.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Alexander, Napoleon en Joséphine
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Ervaringen van kinderen in woorden vangen
Wat leer je? Je leert dat heel veel actuele onderwerpen ook iets met wetenschap en techniek te maken hebben. Je denkt na over wat wetenschap en techniek.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Spaanse Meesters 1 Hermitage Amsterdam. Je gaat binnenkort op bezoek in de Hermitage Amsterdam. Weet je wat de Hermitage Amsterdam is?  De Hermitage.
Thema 2. Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat.
Thema 4.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Pakjes feest Dames in Windekind 15 januari 2016 Op een natte 15 januari gaan alle dames aan tafel na de nodige kussen tijdens de begroeting.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
4 Catharina de verzamelaar Catharina de Grootste.
Catharina de Grootste 1 Hermitage Amsterdam. Je gaat binnenkort op bezoek in de Hermitage Amsterdam. Weet je wat de Hermitage Amsterdam is?  De Hermitage.
Lesmateriaal bij Wat de vakman?! Aflevering 1: Marc Mulders (glas) i.s.m. De Pont museum Lesmateriaal bij Wat de vakman?! Aflevering 1: Marc Mulders (glas)
Romanovs & Revolutie 1 Hermitage Amsterdam.
Hollandse Meesters 1 Hermitage Amsterdam.
Reuzen & stenen Opdracht:
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Classic Beauties 1 Hermitage Amsterdam.
Wat heb je nodig? Schaar, lijm, computer en een printer.
Peter de Grote een bevlogen tsaar
De schatkamer! 1 Hermitage Amsterdam.
Semantisatieverhaal:
Salvador Dalí.
Transcript van de presentatie:

Maak een tentoonstelling

Wat ga je doen en wat leer je? Je gaat in het museum van Singer Laren een tentoonstelling maken compleet met tekstbordjes en publiciteitsmateriaal. Door dit project leer je over de verschillende beroepen die er in een museum zijn en hoe tentoonstellingen gemaakt worden. Binnenkort zullen we naar het museum gaan, maar vandaag bereiden we ons in de klas voor.

Wat is dat eigenlijk een museum? Voordat we het museum bezoeken is het belangrijk iets meer te weten over het museum. Wat is dat eigenlijk een museum? Een museum is een gebouw waar je bijzondere dingen kunt zien. Kan jij bedenken wat je in een museum zou kunnen zien? Bijvoorbeeld: treinen mode klokken

Wat denk je dat er te zien is in Singer Laren? In Singer Laren kan je kunstwerken bekijken. Deze zijn verzameld door het echtpaar William en Anna Singer. Nu weten jullie gelijk waarom het museum zo heet. Een paar foto’s uit het familie album van de Singers:

Inderdaad, hij was schilder! Anna en William kwamen uit Amerika naar Laren. Hier lieten ze in 1911 een huis bouwen. Op deze foto zie je William, als je goed kijkt kan je zijn beroep raden … Inderdaad, hij was schilder! In 1956, toen William was overleden, richtte Anna een museum en theater op. Samen heet dat nu …. Singer Laren!

Anna en William hielden erg van kunst Anna en William hielden erg van kunst. Daarom begonnen ze met het verzamelen ervan. Hun verzameling werd later uitgebreid. Hier zie je een paar afbeeldingen van schilderijen uit de collectie van het museum.

Kijk nog eens goed naar de afbeeldingen van de schilderijen. Zien jullie overeenkomsten? Kan je er een thema bij bedenken dat ook goed past bij een tentoonstelling van deze schilderijen?

Kan je de beroepen raden bij de volgende uitspraken? Je weet nu al meer over Singer Laren en de collectie maar wie helpen er eigenlijk allemaal mee bij het maken van een tentoonstelling? Kan je de beroepen raden bij de volgende uitspraken?

“Ik zorg voor de onderhoud van het museum doe reparaties in het museumgebouw en help bij het opbouwen en inrichten van een tentoonstelling” Beroep: techniek “Ik ontwerp de tentoonstelling, richt de zalen in en maak de tekstbordjes” Beroep: inrichting (vormgeving) “Ik zorg dat er wordt gepubliceerd over de tentoonstellingen, stuur informatie naar de pers en zorg dat er uitnodigingen worden gestuurd voor de opening van een tentoonstelling”. Beroep: publiciteit “Ik werk niet bij een museum, maar schrijf over de tentoonstellingen. Vaak komen mijn stukken in kranten en tijdschriften.” Beroep: journalist (pers)

“Ik zorg ervoor dat kinderen van alles kunnen leren in een museum” Beroep: educatie “Jij betaalt mij zodat je naar de tentoonstelling kan” Beroep: kassamedewerker “Ik let op dat er niets stuk gaat en dat er geen kunstwerken verdwijnen. Ook maak ik graag een babbeltje met de bezoeker”. Beroep: suppoost “Ik mag bepalen welk tentoonstelling er komt en ik werk met iedereen in het museum samen.” Beroep: museumdirecteur Zijn we nog iets vergeten?

Jullie weten nu meer over de organisatie van een museum en jullie hebben kennis gemaakt met Singer Laren. Tot snel in het museum! SUCCES!