Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
De les van de graankorrel
Sessie 1 De reis naar vergiffenis
Overwinnend leven, vandaag en morgen
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Discipelschap.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
NIET OP DOOIEND IJS !!.
God en ons.
Genade en veroordeling
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
HOEZO BIDDEN?.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
12 december 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Gij kunt niet de beker des Heren drinken en de beker der boze geesten, gij kunt niet aan de tafel des Heren.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Hoe luister je naar de wet van God?
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Ik wil jou van harte dienen
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Deel worden van Gods familie
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Eén Heer: Christus Jezus
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Standvastig... waarin?.
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
Het evangelie van de opstanding
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Transcript van de presentatie:

Aan Zijn kruis stierf Hij zodat ik in Hem kan leven Aan mijn kruis sterf ik zodat Hij in mij kan leven Zijn kruis & mijn kruis

ZIJN KRUISMIJN KRUIS Het voltooide werk van ChristusZijn voortgaande werk in mij Dit is volbrachtDit wordt volbracht Zijn dood zodat ik in Hem kan levenMijn dood zodat Hij in mij kan leven De basis voor mijn zoonschap GodsDe basis voor mijn discipelschap Heeft betrekking op Gods eeuwige planHeeft betrekking op Gods plan hier en nu Heeft betrekking op vergeving, genezing, rechtvaardiging, hemel, eeuwigheid enz. Heeft betrekking op hoe bruikbaar je kunt zijn voor de Heer in dit leven, hier en nu Zijn kruis is voor mijn reddingMijn kruis is voor de redding van anderen

Rechtvaardiging (Alpha) Heiliging (Omega) - betreft de verloren mens- betreft de verlosten - betreft onrechtvaardigen- betreft rechtvaardigen - betreft de zondige mens- betreft de oude mens - bekering, berouw, geloof- verlossing en herstel - genade, vergeving- gehoorzaamheid - wandel in het vlees- wandel in de geest - Romeinen 1 t/m 3, zonden- Rom. 4 t/m 6, zondige natuur - vergeving van zonde- vrijheid van zonde - eerst rechtvaardiging- dan heiliging - begin van de verlossing- einddoel volkomen heiligheid - roeping- vervulling - zonder wedergeboorte zal niemand het Koninkrijk Gods zien - Zonder heiliging zal niemand de Koning zien

Zijn kruis - voltooide heiliging Mijn kruis - voortgaande heiliging -Het werk van Christus-Het werk van de H. Geest in ons -Positionele heiliging-Proefondervindelijke heiliging -Een reeds voldongen feit-Een proces, ervaring -Een voltooid werk-Een werk in uitvoering -Bij bekering door geloof-Door dagelijkse zelfverloochening -Het kruis van Christus-Neem uw kruis op, volg Mij -Het is volbracht-Het wordt volbracht -Een gave van God-Een opdracht van God -Uw geloof heeft u behouden-Bewerkt behoudenis met vreze & beve

Voltooide heiliging – een gave Voortgaande heiliging – een opdracht Hebr. 10: 10 - Door zijn offer zijn wij voor eens en altijd geheiligd. Hebr. 12: 10 - Hij tuchtigt ons, opdat we deel krijgen aan Zijn heiligheid. 1 Kor. 6: 11 - Maar gij zijt geheiligd, door de Naam van de Here Jezus. Hebr. 12: 14 - Jaagt naar heiliging, zonder welke niemand de Heer zal zien. Judas 1 - Geroepenen die door God de Vader geheiligd zijn. 1 Pet. 1: 16 - Gelijk Hij heilig is, wordt zo ook heilig in al uw wandel. 1 Kor. 1:2 - Aan de geheiligden in Christus Jezus. 2 Kor. 7: 1 - Laten wij ons reinigen van....., en zo onze heiligheid volmaken. 1 Kor. 1: 30 - Die ons van God geworden is heiliging, rechtvaardiging. 1 Thess. 4: 3 - Dit wil God: uw heiliging, dat gij u onthoudt van hoererij. Rechtvaardiging door Jezus.... een gave Wedergeboorte door de HG...een gave Zoonschap door de Vader.…..een gave Het is Gods wil, bevel, …… een opdracht Door zelfverloochening ….een opdracht Leid tot volkomenheid......een opdracht Is de basis van ons behoud (Rom 8: 30) en het begin van ons leven met God, van waaruit we werken aan onze voortgaande heiligmaking Dit betreft onze wandel op aarde nu en heeft niets te maken met vergeving van zonden, maar met bevrijding van de boom waar deze aan groeien

Zijn OFFER voor mijn reddingMijn OFFER voor de redding van anderen Abraham kreeg een belofte van GodAbraham bracht een offer aan God Gen 17: een belofte van een groot volk, koningschap en eeneigen land voor altoos voor hem en zijn nageslacht. Gen 22: – Omdat gij dit gedaan hebt, zal Ik u rijkelijk zegenen, en met uw nageslacht zullen alle volken der aarde gezegend worden. Gen 37:26 - Juda verkocht Jozef om zichtzelf te verrijken, zonder te denken aan wat dit met zijn vader deed. Gen 44: Juda verkocht zichzelf om Jozef te redden omdat hij dacht aan het verdriet wat anders zijn vader zou treffen Fil. 3:18 – Want velen wandelen, ……, als vijanden van het kruis 2 Cor 4:12 - Zo werkt dan de dood in ons, doch het leven in u. Zijn dood voor mijn levenMijn dood voor het leven van anderen Rom. 6:5 - Want indien wij samengegroeid zijn met hetgeen gelijk is aan zijn dood, zullen wij het ook zijn met hetgeen gelijk is aan zijn opstanding;

Maar alles wat mij winst was, heb ik om Christus’ wil schade geacht. Voorzeker, ik acht zelfs alles schade, omdat de kennis van Christus Jezus, mijn Here, dat alles te boven gaat. Om zijnentwil heb ik dit alles prijsgegeven en houd het voor vuilnis, opdat ik Christus moge winnen, en in Hem moge blijken niet een eigen gerechtigheid, uit de wet, te bezitten, maar de gerechtigheid door het geloof in Christus, welke uit God is op de grond van het geloof. Dit alles om Hem te kennen en de kracht zijner opstanding en de gemeenschap aan zijn lijden, of ik, aan zijn dood gelijkvormig wordende, zou mogen komen tot de opstanding uit de doden. Niet, dat ik het reeds zou verkregen hebben of reeds volmaakt zou zijn, maar ik jaag ernaar, of ik het ook grijpen mocht, omdat ik ook door Christus Jezus gegrepen ben. Broeders, ik voor mij acht niet, dat ik het reeds gegrepen heb, maar een ding doe ik: vergetende hetgeen achter mij ligt en mij uitstrekkende naar hetgeen voor mij ligt, jaag ik naar het doel, om de prijs der roeping Gods, die van boven is, in Christus Jezus. Laten wij dan allen, die volmaakt zijn, aldus gezind zijn. Filippenzen 3:7-15