M&C = MORE What’s in the name Het verhaal van Romeo en Juliet • Romeo Montacchi (M ) - Julie Capuletti (C) : tienerkinderen van twee families, twee rivaliserende.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loverboys alles over loverboys.
Advertisements

Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
Wat mannen echt aan het huilen maakt:
Toen God “de vrouw” maakte, was hij al 6 dagen aan’t overwerken.
Een vrouw te zijn.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
“Een reis naar Licht”.
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
LIES werd op jaar, is reeds 13 jaar gestorven en werd dus 14 jaar oud 13 plus 14, 27 een enorm stuk van ons leven 27 jaar geleden in juni,
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De oude wijze Klik hier om door te gaan.
Louis.
Afspraak Heb je morgen soms ook een afspraak met de tandarts ?
Woorden en tijd.....
Advent Week 1.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Ja hoor Power Po(i)ntje Is weer bezig geweest.
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
levenslessen 7 % Steeds even klikken om verder te gaan !
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
die niet om jou zou huilen.
WAT IS DE RODE DRAAD IN JOUW LEVEN ?
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Wat maakt het leven zinvol?
Iedereen is uniek (2) van Rico
Zou dat GOD… kunnen zijn?
Honden..
Boekbespreking van: Damon Dekker.
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
Godsdienst 1 1.
Is het allemaal wel waar?
TOV!e humor.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Lees aandachtig deze boodschap, heel belangrijk !
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Interpreteren van data
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Dr. Albertus Risaeusschool
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Kom je bij ons wonen? WIL JE WETEN WIE WIJ ZIJN?
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Ik doe mijn presentatie over…
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Lang geleden, in een grote kille stad ergens op de wereld, lag tussen het afval een klein, bruin stoffen beertje... Weggegooid, omdat het niet meer nodig.
Welkom in de samenkomst
Mannen en vrouwen Verschil?! Overeenkomst?! Naam: Mathilde den Boer
Om soms eens dieper over na te denken
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
‘Mixed up piles’.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Het kwetsbare vertrouwen van ouders in de jgz Justine Pardoen Ouders Online.
Don Quichot – Pablo Picasso Tableau Vivant. Don Quichot Het verhaal.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Transcript van de presentatie:

M&C = MORE What’s in the name

Het verhaal van Romeo en Juliet • Romeo Montacchi (M ) - Julie Capuletti (C) : tienerkinderen van twee families, twee rivaliserende bendes regelmatig met elkaar op de vuist en anderen belachelijk te maken. • Maar Romeo =geen pester, liever alleen, sluit zich op in zijn kamer, luistert naar zoete muziek en stuurt naar Rosalinde sms’jes die nooit beantwoord worden. Rosalinde moet niets hebben van hem. • Romeo’s ouders en vrienden maken zich ongerust over zijn gedrag, vrezen dat hij depressief wordt.

Het verhaal van Romeo en Juliet • Berichtje: bij de Capuletti’s gemaskerde fuif • De Mont’s ( gemaskerd )dwingen Romeo mee te gaan als ontspanning en misschien ontmoeting met Rosalinde... • Op die fuif ziet Romeo Julie. Op slag is hij smoorverliefd. Rosalinde is gauw vergeten. eerste dans, eerste kus,ontdekken dat ze vijanden zijn. • Maar daar stellen ze zich boven. Wat voor belang heeft een naam?

Het verhaal van Romeo en Juliet • Romeo klimt over de tuinmuur van de Capuletti’s, ziet Julie voor het raam van haar slaapkamer heerlijke dialoog vol liefdeswoordjes. • de volgende morgen naar Pater Lorenzo ( hart te luchten,raad en levenswijsheid ), trouwt hen in het geheim • twee clans later weer tegenover elkaar : neef van Julie Tybalt doodt Romeo’s vriend Mercutio. Romeo = woedend, doodt Tybalt

Het verhaal van Romeo en Juliet • Romeo wordt verbannen, ontroerend afscheid van zijn lieve Julie. • Julie niets dan huilen, ouders denken om de dood van haar neef, voorstel : trouwen met Paris • Julie wil niet, raad aan pater Lorenzo, ook kruidenman: drankje : voor achtenveertig uur schijndood. • Lorenzo zal ervoor zorgen dat Romeo bij haar is als ze uit de verdoving ontwaakt.

Het verhaal van Romeo en Juliet • Julie neemt het drankje, ontslaapt, wordt ontdekt, wordt opgebaard. • Lorenzo’s plan mislukt, Romeo hoort dat Julie dood is en opgebaard. Hij is kapot van verdriet. Komt haastig terug, ziet dat ze dood is, steekt zichzelf neer. • Even later ontwaakt Julie, verbaasd : dode Romeo naast zich. Wanhopig steekt ze zichzelf neer. • De geliefden zijn met elkaar verenigd in de dood.

DIVERSITEIT ! What’s that?

RESPECTLIED Raymond van het Groenewoud schreef een liedje over ‘die andere – the other one’ Raymond zegt: “Het houdt me zeker bezig, ons verschillend zijn, en zeker hoe iedereen eigenlijk alle anderen 'raar' vindt, onbewust zichzelf als norm nemend. “ Raymond schreef vijf verschillende strofes waaruit andere artiesten kunnen kiezen om een eigen versie te maken. Er zijn verschillende bekende Vlaamse artiesten die hun steentje willen bijdragen: X!nk, Sweet Coffee, Sidus en Stijn. Ze maakten elk een eigenzinnige versie van ‘Die andere’. Van punk tot dance, voor ieder wat wils.

Een and’re situatie (therapie) Een andere kleur Een andere taal Een ander verhaal Andere muziek Andere kleren Another situation (therapy) Another colour Another language Another story Other music Other clothes

Other habits Other walks Another sex Another race Another village Another grade Another opinion Another hate When it’s gone too far It’s too late Andre gewoontes Anders marcheren Een ander geslacht Een ander ras Een ander dorp Een andere klas Een andere voorkeur Een andere haat En als het te ver gaat Dan is het te laat

Die andere Refrein: Die andere is raar Dat is maar al te waar Die andere ben ik ’t Is dan pas dat ik schrik The other one Chorus: The other one is strange/bizar That’s so very true The other one that’s me Scares me till my face turns blue

Ze slaan elkaar het hoofd in voor een voetbalclub Ze slaan elkaar het hoofd in voor een taal Ze slaan elkaar het hoofd in voor religie Je vraagt je af, wat is dit allemaal Ze slaan elkaar het hoofd in voor een auto Ze slaan elkaar het hoofd in voor de macht Voor bezit, voor wat shit, voor een club, het geluk, They beat each other’s head in for a football team They beat each other’s head in for a language They beat each other’s head in for religion You wonder, what’s all this about? They beat each other’s head in for a car They beat each other’s head in for power For possessions, for some dope, for a team, for happiness

Die andere Refrein: Die andere is raar Dat is maar al te waar Die andere ben ik ’t Is dan pas dat ik schrik The other one Chorus: The other one is strange/bizar That’s so very true The other one that’s me Scares me till my face turns blue (of: that’s what scares me so)

Amaai das ne rare Respect voor elkaar Was dat maar waar Was de Maker halfgaar? Is de Maker nog wel daar? Waarom ben ik alleen normaal? Wat is dit voor een raar verhaal?

Die andere Refrein: Die andere is raar Dat is maar al te waar Die andere ben ik ’t Is dan pas dat ik schrik The other one Chorus: The other one is strange/bizar That’s so very true The other one that’s me Scares me till my face turns blue (of: that’s what scares me so)

We hebben allemaal wel iets wat ons anders maakt dan anderen: Niemand is hetzelfde, niet uiterlijk en niet innerlijk, gelukkig maar ! Een wereld vol zelfde mensen zou nogal eentonig zijn!

Als je iemand leert kennen die op het eerste gezicht ‘anders’ is, blijkt die na een tijdje toch niet zo anders te zijn. Er is altijd wel iets dat je gemeenschappelijk hebt: je hebt allebei zweetvoeten, je bent fan van dezelfde groep of je vast 1 keer per jaar. En eens je dat weet, kan je ook heel veel nieuwe leuke dingen van elkaar leren.

We willen zo graag uniek en origineel zijn. Toch betekent dat voor sommigen dat ze gepest, of nog erger, zwaar gediscrimineerd worden door je huidskleur, kleren, lief, geloof, handicap en ga zo nog maar even door.

Ons project M&C=MORE‘, Allemaal anders, allemaal gelijk’ roept je op om ‘die andere’ en dus ook jezelf te respecteren. Zo komen we met z’n allen op tegen onverdraagzaamheid en discriminatie. Het anders-zijn zorgt ervoor dat iedereen ‘rijker’ wordt. Het “M&C=MORE”-project wil niet de verschillen benadrukken, maar wel de meerwaarde van het anders-zijn. Diversiteit is slechts een meerwaarde als we echt samenwerken ! We dagen jullie uit om te laten zien dat je gelooft in een bonte en verdraagzame samenleving.

KALENDER • Volgende week : getuigenissen van mensen die ‘ anders’, maar toch ‘gelijk’ zijn... • Zondag 14 september : alternatieve viering • 16 september : definitieve keuze bepalen

keuzemogelijkheden • Romeo is man, Julie is vrouw... • Romeo heeft blauwe ogen en is groot en slank, Julie heeft bruine ogen en is klein en mollig... • Romeo is zwart, Julie is blank... • Romeo zit in het ASO, Julie volgt deeltijds onderwijs... • Romeo is katholiek, Julie is islamiet... • Romeo is Vlaming, Julie is Waal... • Romeo is skater, Julie is emo... • Romeo is homo, Julie is hetero... • Romeo is rijk, Julie komt uit een kansarm gezin... • Romeo is Belg, Julie is allochtoon... • Romeo woont in de stad, Julie op het platteland... • Romeo speelt muziek, Julie doet liever aan sport... • Romeo is kerngezond, Julie is minder-valide

KALENDER • september : aan de slag met je klas onder coaching van de titularis • 21 september : bezinning eerste graad • 10 oktober : bezinning tweede graad • 29 september : indienen paper • Vrijdag 17 oktober : feest van de ouderraad

KALENDER • oktober: projectweek – Lessen in teken van diversiteit – Diversiteitsshow – Diversiteitsmaal – Activiteiten georganiseerd door de klassen – slotmoment

VEEL SUCCES !