Omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Statuut van de startende leerkracht
Advertisements

Wat is de invloed van de verlofstelsels op mijn pensioen?
PATIENTENRECHTEN EN PLICHTEN
Inhoud •Algemene info •Quiz •Mogelijkheid tot stellen van vragen.
Infosessie betaald educatief verlof BEV
7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
Verlofstelsels bij de diensten van de Vlaamse overheid
VERLOFSTELSELS in het onderwijs situatie 21maart 2013
Sociaal Recht Deel 5.
Laat uw nabestaanden niet in twijfel achter
Onderwijs aan zieke kinderen. Onderwijs aan zieke kinderen Tijdelijk Onderwijs Aan Huis Info- en sensibiliseringscampagne vanaf februari 2012 Folder bestemd.
Scholengroep Sint-Rembert februari 2011
Jan Thijs op de Laak NOTARIAAT OP DE LAAK BUDEL
Voorontwerp van wet “Diverse bepalingen”, hoofdstuk “Administratieve vereenvoudiging” Deel “Rijksregister”
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” I. Delhez
KINDERBIJSLAG-REGLEMENTERING theoretische aspecten
De dynamische driehoek: ouders - kind - school
Omstandigheidsverlof TBSPA VVP/AVP
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
Opleiding voor schoolsecretariaten Schooljaar
Bopz Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen
Dinsdag 8 oktober  Toelatingsvoorwaarden Lager Onderwijs  Nu ook geldig : bewijs van genoten Nederlandstalig onderwijs in de wereld.  Taalproef.
Vraag 1: Wat is mantelzorg?
Loopbaanonderbreking
‘De palmboom’ buurtgericht kinderdagverblijf
Notariaat op de Laak Mr. Th.H.J.M. op de Laak
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
DEEL 1 : een overlijden, wat nu?
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
Kwaliteit van leven en coping bij broers en zussen van kinderen met kanker Tijdschrift voor Kindergeneeskunde Jaargang 71 nr. 3 Iris Willen 1BaoD.
Ziekteverlof Bevallingsverlof
VERLOFSTELSELS in het onderwijs situatie 26 maart 2015
Intverantwoordelijke 28 April 2015 INFOSESSIE. BEDANKT Voor de verdeling van geschenken en waardebonnen WELKOM Aan de Sintverantwoordelijken van.
Hoofdstuk 19 (9) AOW, ANW, AKW SJM. Wetten  Volksverzekeringen  Richten zich op ALLE INGEZETENEN  Legale verblijfsstatus Opzoek opdracht KG: Waar in.
Statuut van de startende leerkracht of ondersteunend personeel
Leerlingenparticipatie Praktische gevolgen van wijziging BDGO
Onderwijs aan zieke kinderen en jongeren
De directeur en het nieuwe inschrijvingsdecreet. Start van de inschrijvingen Indien een school niet hoeft te weigeren omwille van capaciteit kunnen: 
Wanneer mag mijn kind naar school?
Pleegzorg voor volwassenen in Vlaams- Brabant en Brussel Info en aanmeldingen: tel/ 016/
Wet Arbeid en Zorg 2015 Actualiteitendag Quizzzzzzzz 1.U bent op uw werk. U krijgt een dringend telefoontje van de kinderopvang: uw kind is (besmettelijk)
Niertransplantatie bij leven Screening en begeleiding van de kandidaat-donor door de maatschappelijk werker.
Kostendelersnorm.
Loopbaanonderbreking: de specifieke stelsels
DE NIEUWE RECHTSPOSITIE- REGELING Think 29 september 2009.
GELIJKE KANSEN IN STATUTEN Vergelijking op vlak van “werk en gezin”
Erven en schenken en aanverwante zaken Dina van Linge Van Linge en Tillema notarissen Hoogeveen.
Johnny Van Bavegem - Heemkundige Kring van Gooik Aldfaer 1 ALDFAER Een genealogieprogramma.
Participatiewet: Wat betekent het voor de inkomenspositie van mensen? Evelien Meester.
Loopbaanonderbreking gewone loopbaanonderbreking specifieke loopbaanonderbreking Verminderde prestaties verlof verminderde prestaties afwezigheid verminderde.
LOKALE POLITIE OOSTENDE ONTHAALSESSIE. MENU  WELKOM BIJ DE POLITIEZONE OOSTENDE  UW DIENST HR  VERLOFREGELING  ZIEK?  VRAGEN?
JE FAMILIE Paula Martín Muñoz Andrea Calero Guerrero.
Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016.
Tienerschool Heilige Familie Site Gallaitstraat/Schaarbeek.
Recht in Gedwongen Kader WIGK Recht WIGK. 2 Waarom Recht? Functie van recht is ordening: dat er geen chaos ontstaat Wat is recht? Recht omvat een stelsel.
Hospitalisatieverzekering & lichamelijke ongevallen Provincie West-Vlaanderen Roeselare, 15/09/16 Brugge, 20/09/16 Sven Warmoes, inspecteur publieke sector.
Loopbaanonderbreking en zorgkrediet
Definitieve arbeidsongeschiktheid Einde AO wegens overmacht
Zwangerschap en arbeid
PRESENTATIE DWSE EN AGO
VERWACHTINGSDIENST….
12.2 Totstandkoming van een wet
Nut en noodzaak van een (Levens-) Testament
Raadseltjes familie.
Rationalisatie verloven
Het statuut samenwonende in de werkloosheidsreglementering
Tijdkrediet en landingsbanen
Cursus voor schoolsecretariaten
Transcript van de presentatie:

Omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht Scholengroep Sint-Rembert Januari 2010

Omstandigheidsverlof Omstandigheidsverlof : verlof dat je kan krijgen naar aanleiding van een uitzonderlijke gebeurtenis. Dit verlof vraag je aan bij jouw directeur. Achteraf dien je dan een uittreksel uit de huwelijksakte, de geboorteakte of het overlijdensbericht in bij het schoolsecretariaat. Voor deze bewijzen kan je terecht bij de burgerlijke stand. Omstandigheidsverlof neem je op het ogenblik van de feiten of zo dicht mogelijk in de buurt ervan. Je mag het omstandigheidsverlof opsplitsen, maar dan wel in volle dagen. omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht

omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht Welke gebeurtenissen en hoeveel dagen huwelijk of afleggen verklaring wettelijke samenwoning van het personeelslid 1 dag huwelijk van zoon of dochter van het personeelslid/echtgenoot/samenwonende partner huwelijk bloed- of aanverwant in de eerste graad die geen kind is of in de tweede graad van het personeelslid/echtgenoot/samenwonende partner 2 dagen de dag van het huwelijk Omstandigheidsverlof naar aanleiding van de bevalling van de echtgenote/partner (te nemen binnen 4 maanden na de geboorte) 10 dagen het overlijden van jouw echtgenoot/samenwonende partner of een bloed- of aanverwant in de eerste graad van het personeelslid/echtgenoot/samenwonende partner 4 dagen het overlijden van een bloed- of aanverwant in om het even welke graad van het personeelslid/samenwonende partner, die onder hetzelfde dak woont als het personeelslid het overlijden van een bloed- of aanverwant in de tweede graad van het personeelslid/samenwonende partner, die niet onder hetzelfde dak woont als het personeelslid omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht

De graad van verwantschap Familieschema     Grootouders en schoongrootouders 2de graad  Neven en nichten 4de graad Ooms en tantes 3de graad Ouders en schoonouders 1ste graad Zussen en schoonbroers Personeelslid (ik) Echtgenoot Samenwonende partner Broers en schoonzussen Kinderen en schoonkinderen Kleinkinderen omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht

verlof wegens overmacht Indien in jouw gezin plots iemand ziek wordt of betrokken is bij een ongeval kan jouw aanwezigheid thuis vereist zijn, maar ook elders, zoals in het ziekenhuis. In dit geval kan je verlof vragen aan jouw directeur. Opgelet: het moet gaan over personen met wie je onder hetzelfde dak woont: jouw echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner een bloed- of aanverwant een opgenomen kind in het kader van adoptie of pleegvoogdij Dit uitzonderlijk verlof is beperkt tot maximum vier dagen per kalenderjaar omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht

verlof wegens overmacht Op het medisch getuigschrift dat dient voorgelegd te worden, moet uitdrukkelijk vermeld worden dat de aanwezigheid thuis van de betrokkene noodzakelijk is wegens overmacht ingevolge de ziekte van of een ongeval overkomen aan een van de geciteerde personen die onder eenzelfde dak wonen met het personeelslid. omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht

Omstandigheidsverlof en het verlof wegens overmacht -Het verlof moet steeds met volledige dagen genomen worden. Dit betekent dat de woensdag telt voor een volledige dag. Ook als het personeelslid deeltijds werkt wordt elke dag aangerekend. -Bij het bepalen van de dagen omstandigheidsverlof mag men het doel van deze vorm van verlof niet uit het oog verliezen. Het is namelijk gecreëerd om, wegens specifieke omstandigheden op specifieke dagen, afwezig te kunnen/moeten zijn. Het gaat hier om dagen waarop het personeelslid verondersteld wordt arbeidsprestaties te verrichten. Bijvoorbeeld: voor het huwelijk van het personeelslid(leraar, onderwijzer,…) op een dag in juli of augustus waarop het normalerwijze geen onderwijsopdrachten moet uitoefenen, kan later geen dag omstandigheidsverlof meer worden toegestaan. -Omstandigheidsverlof kan enkel bij een geboorte, huwelijk of overlijden binnen de familie. -Verlof wegens overmacht, kan enkel als iemand van het gezin ziek is of betrokken is bij een ongeval. -Voor vormsel- of een lentefeest is geen verlof mogelijk DIEN HET NODIGE ATTEST ZO VLUG MOGELIJK IN omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht