Het Verbond van Natuurgeneeskundig Therapeuten • Wat is Het Verbond van Natuurgeneeskundig Therapeuten? • Natuurgeneeskundige Therapie • Waarom kiezen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
Advertisements

De Wet BIG en taakherschikking
Geef uw zorgverlener toestemming voor het delen van uw medische gegevens! Informatiefolder gegevensuitwisseling voor zorgconsumenten in Zuid-Holland.
Lespakket Vrijheidsbeperking Les 2: Zorg voor vrijheid
De nieuwe zorgverzekering
Wie zijn wij? • Stichting Regionale Kinderopvang de Paraplu • Vanaf 1991 professionele kinderopvang in de Kempen • Begonnen met 1 vestiging in Bladel.
Sandra Wendy Ann.
Omgaan met kinderen en gezinnen 22 november 2013.
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Invloed vanuit de cliëntenraad
Levensvragen Over geluk…..
Competentie 1, 3, 15 en 16 Wetten, Regels en Overeenkomsten
PROGRAMMA WORKSHOP Wie zijn wij en wat doen we: (30 minuten)
Herstellen & Versterken van Gezond Functioneren
Take Care Project: Gezondheidstaalgids voor migranten periode: 1 november oktober 2014.
Taakherschikking Functie en positie behandelend verpleegkundigen
Mind-bodytherapie Mirjam Vervaeke
Iedereen zet zich in Tegenprestatie of Maatschappelijke bijdrage.
Medische zorg voor Ongedocumenteerde vreemdelingen “illegalen”
Workshop opvoeding Psychologen CEMA Vlaanderen. Inleiding n Doelstelling: enkele aandachtspunten bij het opvoeden van kinderen met een chronische aandoening.
Klinische psychologen en hun aansprakelijkheid
Depressie Symptomen Eigen verhaal Het ontstaan van een depressie

Aandacht voor kanker Complementaire zorg
Het mes snijdt aan twee kanten
Parkinsonverpleegkundige in de thuiszorg
Maren Oosthuizen, diëtist
Zorgverzekeringswet sociale verzekeringen die de risico’s van ziektekosten dekken
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Behandelmogelijkheden van Multiple Sclerose
Herstelondersteunende zorg en presentie
Hoe gaat het met je? Coaching Vergroot het persoonlijke functioneren, en stimulering van eigen capaciteiten, ambities en behoeften. Het biedt inzicht in.
Leeswijzer bij de bijlagen   In deze bijlagen bij het NVZ-strategiedocument Zorg voor 2020 zijn de belangrijkste grafieken en brondocumenten voor u geselecteerd.
VPH Les 1.
Zelfmanagement Deel 3: Serious soaps over ouderen Verpleegkundige.
OM en medisch beroepsgeheim Openheid & OM OM legt op zitting steeds verantwoording af; Openheid is een pijler van de rechtstaat; Macht die.
Ergotherapie bij CVA Kwaliteitseisen of -wensen? Symposium Organisatie en financiering van de CVA zorg, op naar 2020 Theo van der Bom MBA, directeur-bestuurder.
Grenzeloos onderwijs genieten Een samenwerkingsproject tussen Tyltylcentrum De Witte Vogel – RESPONZ en KDC de Joppe - Steinmetz | de Compaan.
Vroegtijdige stotterbehandeling Het Lidcombe Programma De behandelgids van het Lidcombe Programma kan gedownload worden van de website van het Australian.
Goedkope zorgverzekering Omdat uw gezondheid het allerbelangrijkste bezit van u is, is het ook erg belangrijk dat u zich hiervoor goed verzekerd. Hedendaags.
ENERGY HIGH op holistische wijze energiek en gezond.
Palliatieve zorg voor niet-westerse migranten februari 2016 ROC Midden-Nederland studenten verpleegkunde 1.
ENERGY HIGH dé holistische praktijk in Rotterdam
Complementaire zorg Les 5 Healthy Ageing.
Palliatieve zorg voor niet-westerse migranten
Taak 2 Inleiding in de gezondheidszorg H 2.4 en 2.5
Taak 2 Inleiding in de gezondheidszorg H 2.4 en 2.5
Thema LEVEN 2 Les 2: Alternatieve geneeswijzen.
Terecht op de praktijk het blauwe boekje voor de dierenartsassistente
Wet BIG ?.
BB - Theorie Donderdag 6-oktober.
[Naam] [Plaats] [Datum]
ENERGY HIGH dé holistische praktijk in Rotterdam
Duurzame inzetbaarheid
Dierproeven. Leg dat maar eens uit!
Mantelzorgmakelaar Inge van Boxtel.
Dementie Wetgeving WGBO en BOPZ.
Energieverdeling.
Regelingen van Haaksbergen
Angerenstein: Methodiek en begeleiden Thema: 11
Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ)
Gedragsproblemen en stoornissen
VPH Les 1.
Palliatieve zorg voor niet-westerse migranten
Financiering van het zorgstelsel
Samenwerkende PDS therapeuten
Toepassing van geneesmiddelen
VPH Les 1.
Toezicht op Collectief Beheer Auteurs- en naburige rechten
Transcript van de presentatie:

Het Verbond van Natuurgeneeskundig Therapeuten • Wat is Het Verbond van Natuurgeneeskundig Therapeuten? • Natuurgeneeskundige Therapie • Waarom kiezen voor een therapeut welke is aangesloten bij Het Verbond? • Meer informatie

Wat is Het Verbond van Natuurgeneeskundig Therapeuten? • Beroepsvereniging voor natuurgeneeskundig of paranormaal/energetisch therapeuten waarbij meer dan 300 therapeuten zijn aangesloten. • Het Verbond is op 1 juli 2011 ontstaan door fusie van de NFPN, NVGN en VAG; deze beroepsverenigingen hebben enige decennia historie op het gebied van natuurgeneeskunde.

Natuurgeneeskundige Therapie • Natuurgeneeskundige of paranormale/ energetische therapie is een universele, oeroude behandelwijze van ziekten en aandoeningen, welke vanaf 1993 is gelegaliseerd. • De natuurgeneeskundig therapeut met specialisatie paranormale/ energetische therapie werkt met universele levensenergie en kan daarmee het zelf genezend vermogen van lichaam en geest bevorderen. Daarbij is niet het wegnemen van de klacht het belangrijkst, maar het zoeken naar en het behandelen van storingen en blokkades in het energiesysteem van de cliënt.

Natuurgeneeskundige Therapie • De therapeut werkt vanuit een holistische visie; de lichamelijke, emotionele en geestelijke conditie van de cliënt worden tegelijkertijd behandeld. • De therapie kan ook aanvullend, naast andere (reguliere en alternatieve) therapieën worden toegepast. Het is een veilige, natuurlijke behandelwijze. • De therapie kan, in overleg met de behandelend arts, ook ondersteuning bieden bij de afbouw van medicatie voor bijvoorbeeld pijnbestrijding of antidepressiva.

Waarom kiezen voor een therapeut welke is aangesloten bij Het Verbond? • De driehonderd bij Het Verbond aangesloten therapeuten zijn op Hbo-niveau opgeleid. Zij functioneren zelfstandig binnen de gezondheidszorg en staan onder toezicht en controle van Het Verbond. • Zij zijn verplicht zich regelmatig te laten bijscholen en zijn ingeschreven bij het Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG). Hiermee conformeren zij zich aan het onafhankelijke Klacht- en Tuchtreglement voor de natuurgerichte gezondheidszorg van het Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (TBNG).

Waarom kiezen voor een therapeut welke is aangesloten bij Het Verbond? • Het aantal zorgverzekeraars dat behandelingen vergoedt neemt gestaag toe. U heeft mogelijk recht op vergoeding, wanneer u een aanvullend pakket heeft afgesloten, waarin alternatieve zorg is opgenomen. De vergoeding heeft daarom géén invloed op uw eigen bijdrage oftewel eigen risico. • Een klacht of kwaal mag alleen behandeld worden, nadat de cliënt verklaard heeft hiervoor een bevoegd medicus bezocht te hebben. • Behandelingen of aanwijzingen van de behandelend arts mogen niet doorkruist worden.

Meer informatie Meer informatie kunt u vinden op onze website :