De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Take Care Project: Gezondheidstaalgids voor migranten periode: 1 november 2012 - 31 oktober 2014.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Take Care Project: Gezondheidstaalgids voor migranten periode: 1 november 2012 - 31 oktober 2014."— Transcript van de presentatie:

1 Take Care Project: Gezondheidstaalgids voor migranten periode: 1 november 2012 - 31 oktober 2014

2 Take Care Project Gezond zijn is een van de belangrijkste voorwaarden om gelukkig te zijn en te kunnen functioneren in het leven van alledag. Als iemand zich ziek voelt of last heeft van een aandoening, gaat hij/zij naar de dokter en krijgt een medische behandeling. Dit klinkt snel en gemakkelijk. Voor nieuwkomers, die de taal van hun nieuwe land niet machtig zijn, of voor oudkomers, die geen goed Nederlands spreken, is dit een heel ander verhaal en kan dit voor de nodige problemen zorgen. In tijden van toenemende menselijke mobiliteit over de gehele wereld en vooral in de EU, worden meer en meer mensen geconfronteerd met dit probleem.

3 inhoud Doel van het ‘Take Care Project’ Gezondheidszorg toegankelijker maken voor migranten die stuiten op een taalbarrière. De kennis van migranten over gezondheidszorg in de lokale taal vergroten. Een methodiek ontwikkelen voor een innovatieve manier van informatie verstrekken op het gebied van taal en gezondheidszorg. Bijdragen aan interculturele communicatie.

4 inhoud Partners Partners uit 8 Europese landen: Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Litouwen, Nederland, Portugal, Roemenië en Spanje zullen nauw samenwerken met organisaties die de integratie en welzijn van migranten ondersteunen. Ook zullen zij samenwerken met onderwijsinstellingen en zorgverleners om een breed Europees netwerk te creëren tijdens de duur van dit project.

5 inhoud Activiteiten Het onderzoeken van de behoeften en huidige ervaringen van migranten rond gezondheidsproblemen. Voorbeelden verzamelen van huidige organisaties die migranten medische informatie bieden. Een Gezondheidstaalgids voor migranten ontwikkelen. Een training ontwikkelen welke gebruikt kan worden met de Gezondheidstaalgids. Trainingen aanbieden aan organisaties en instituten die verantwoordelijk zijn voor de integratie van migranten. Houden van (korte) taal cursussen voor migranten.

6 inhoud Ontwikkelingen Een methodiek ontwikkelen voor het verstrekken van taal- en gezondheidszorg informatie. Een Gezondheidstaalgids voor migranten ontwikkelen (paper-based, digitaal en een website) met inhoud in 8 talen, een medische woordenlijst in 17 talen en een 'medische route' aan zorginstellingen in het gastland.

7 Bedankt! Gezondheidstaalgids voor migranten


Download ppt "Take Care Project: Gezondheidstaalgids voor migranten periode: 1 november 2012 - 31 oktober 2014."

Verwante presentaties


Ads door Google