WENSEN LANCERING 25 MAART 2014. Joke Schauvliege Vlaams Minister van Cultuur  “Een initiatief als Het Lezerscollectief, dat hamert op leesbevordering.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Advertisements

Zinsdelen.
De blokkade van Berlijn
PRINSJESDAG  WE LEVEN IN ONZEKERE TIJDEN  WAAR VEEL MENSEN ONDER LIJDEN.  ER HEERST ONRUST EN GEWELD,  ALLEEN ‘T EIGEN IK, IS DAT NOG TELT.
Vrijzinnig Humanisme.
Vriendschap voor het leven
Groep Doel bepalen Voorspellen Kennis ophalen Vragen stellen
Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde
2014 Wat zal komen kan ik je niet vertellen. Ik heb niet de gave om de toekomst te voorspellen.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
De regionale overheid p
Ik (Super Opa) wil graag meer uit het leven halen Daarom heb ik een besluit genomen maandag 7 juli :24:3 9.
hoe overleef ik mijn vakantie
“Zonder taal geen verhaal” .
TALENT groep jaar Hoe ondersteun ik mijn kind met talent?
In de leerlingenraad zitten 6 kinderen(bij ons)
Citaten uit “De Standaard” en “Tertio” naar aanleiding van de 75ste verjaardag van Kardinaal Godfried Danneels: “Natuurlijk ben ik het die schrijf…” Beelden.
Beste verkochte boek aller tijden?
Dag iedereen.
Zomaar een kaartje.
UA– 9 mei 2014.
Kenmerk 19 19a Het veranderende mens- en wereldbeeld van de Renaissance 19b en het begin van een nieuwe wetenschappelijke belangstelling Les 1: Renaissance.
UA – 11 mei Missie Stichting Lezen wil brede bevolkings- groepen het plezier en het nut van lezen laten ontdekken en beleven om zo hun persoonlijke.
De schaduw en het licht Tekst Toon Hermans Muziek James Galway
Fluisterwater.
Kunstgeschiedenis werkgroep, week 7, blok 3.
Honden..
Zingen Vers 1 Neem mijn leven, laat het, Heer,
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Samen Inburgeren Welzijnsoverleg Rabot 11 december 2012 Meer info:
Vlaams Minister Joke Schauvliege
Wie geef jij een glimlach?
Godsdienst.
UA 3 mei Stichting Lezen wil brede bevolkingsgroepen het plezier en het nut van lezen laten ontdekken en beleven om zo hun persoonlijke ontwikkeling.
JAVI is een jeugdorganisatie die onafhankelijk en pluralistische internettelevisie maakt met een focus op nieuws over jeugd, jeugdwerk en jeugdbeleid.
Woord van Leven Augustus 2011.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Ik had een droom verleden nacht,
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
Christelijke Vrijheid
GRENZELOOS MAAR DOELGERICHT Een min of meer sociologische kijk op cultuureducatie in “a new modernity that is global from scratch”
KUNSTgROEP staat open voor alle actieve kunstenaars uit onze gemeente podium en beeldende kunsten professioneel en amateur klassiek en alternatief sluit.
De waarde van cultuur, een onderzoek naar het meetbare en onmeetbare
Er zijn momenten in het leven dat men de anderen mist…
Deel anders, mijn organisatie
Praktische handvaten voor het lezen van de Bijbel
Ik sluit mijn paraplu om jou met een open blik te ontmoeten.
Wat inspireert jou? Wat heb jij nodig om creatief te zijn?
Kunst geeft niet het zichtbare weer, kunst maakt zichtbaar
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Het magische van de muziek is, dat zij erin slaagt ons heimwee te doen krijgen naar iets dat we nooit gekend hebben.
The Art Of Photography Song by: Barbara Streisand ( “ Memories “)
gaat uit van het unieke vermogen van kunstenaars om maatschappelijke ontwikkelingen te duiden en erop te reageren en reflecteren. Kunstenaars versterken.
LKCA-onderzoek buitenschoolse kunstdocenten en artistiek begeleiders Teunis IJdens Henk Vinken
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Zingeving 1 Introductie, levensverhaal.
Week 2 Docent: COMMUNICATIE. Huiswerk Opdracht 1 Hoe is het gegaan? Wat viel je op?
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
Er zijn momenten in je leven waarin je iemand zo kunt missen
Personal Development Programma Commissaris: Erica de Leeuw - Culturele antropologie & bestuurskunde - Achtergrond in zorg en welzijn - Bestuurssecretaris.
Kansen en knelpunten voor lezen in het vmbo Onderzoek door CED-Groep en DUO Marketresearch in opdracht van Stichting Lezen.
EEN GESPREK OVER AFHAKERS IN DE KERK ‘Mijn zoon / dochter gaat niet meer naar de kerk’
Uitgeverij en boekhandel: actuele vraagstukken
Renaissance en Opstand
Ellie Kuipers iov VCOK vzw - VVSG - Komma vzw
De schrijver mee op reis
Hier begint de nieuwe tijd
Vragen die de leerkracht kan stellen: wie kent de film Black
Transcript van de presentatie:

WENSEN LANCERING 25 MAART 2014

Joke Schauvliege Vlaams Minister van Cultuur  “Een initiatief als Het Lezerscollectief, dat hamert op leesbevordering en participatie, sluit perfect aan bij mijn beleid voor cultuureducatie. Ik hoop dat Het Lezerscollectief, naar het voorbeeld van The Reader Organisation, erin slaagt om boeken tot bij nog meer mensen te brengen en hen een breder venster op de wereld kan bieden.”

Jan Lauwereyns, peter van HET LEZERSCOLLECTIEF  Ik wens je veel succes met dit project, en wil maar even zeggen dat ik het een geweldig initiatief vind, op het scherp van de snee, waar kunst en wetenschap elkaar kunnen aansteken tot vooruit en verder, anders en/of beter --

Jan Lauwereyns, peter van HET LEZERSCOLLECTIEF  vanuit het inzicht dat de creativiteit geen éénrichtingsverkeer is, maar een wisselwerking tussen lezer en schrijver, waarbij elke lezer een schrijver is, en andersom. Het inzicht is niet nieuw, in academia speelt men er al 40 jaar mee, maar het bleef tot nog toe een abstract (ik zou bijna zelfs zeggen een 'dood') idee.

Jan Lauwereyns, peter van HET LEZERSCOLLECTIEF  De tijd (gesterkt door haar sociale media) is eindelijk rijp om het naar de voorgrond te halen: wie leest, die leeft. Lezen (en per uitbreiding elke vorm van betekenis zien, begrijpen, zingeven) is bewustzijn op haar best, par excellence, met volle intensiteit.

Jan Lauwereyns, peter van HET LEZERSCOLLECTIEF  Enfin, ik kan het ook makkelijk in negatieve vorm zetten: wie niet leest, is zot. (Helaas zijn er veel zotten.) (Misschien heeft onze tijd ook een Erasmus nodig, om een nieuwe Lof der Zotheid te schrijven, een prachtige ironische hulde aan het leven zonder lezen.)

Geert Vandenbossche Raad der Wijzen Het is de goede lezer die het goede boek maakt (Ralph Waldo Emerson) En het LEZERSCOLLECTIEF die het samen lezen tot een bron van vreugde en goedheid maakt PROFICIAT MET DE LANCERING

Koen Van Bockstal directeur Vlaams Fonds voor de Letteren  Een boek bevat de hele wereld.  Het "Lezerscollectief" biedt mensen via literatuur de kans om "zichzelf beter te kunnen lezen" en levert zo een bijdrage aan het Bruto Nationaal Geluk.  Met hartelijke groeten en succes voor de lancering op 25 maart

Veer Dusauchoit inhoudelijk directeur De Rode Antraciet  Veel succes gewenst!

Steve Maes Raad der Wijzen/ Directeur VormingPlus  Het lezerscollectief kan met haar voorleesproject een belangrijk initiatief worden. Het kan zorgen meer inclusie, voor meer cement tussen alle lagen van de bevolking. Vormingplus Gent-Eeklo wenst jullie veel engagement, toewijding en succes