Geroepen door de Heer vertrokken wij, na voorbereid-ingen, naar het land Papoea Nieuw Guinea

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Honger, naar GOD. Het motief om te vasten..
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.
Efeze 1:11-14 Tekstboekje Hoofdstuk 4
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Genade en veroordeling
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen Denken en Dienen.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
57 Toen het nu avond geworden was, kwam een rijk man van Arimatea, genaamd Jozef, die eveneens een discipel van Jezus geworden was. 43 Jozef van Arimatea,
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
BEÏNVLOEDEN Marketing van beïnvloeders BEÏNVLOEDER BEÏNVLOED WORDEN Aäron op een bepaald moment, iemand die beïnvloed wordt Saul zei van zichzelf dat.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Prekenserie Handelingen - deel 5 ‘Gods Woord overwint omdat het mensen in de vrijheid zet!’ Hand 19,20.
Prekenserie Handelingen - deel 2 ‘...hoe Gods Woord Judea en Samaria bereikt!’ Hand 9,31.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Christelijke Vrijheid
Engelen.
Paulus’ bediening.
Genade schenken 1.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
God Vertrouwen is Jezus kennen
Verlangen naar licht.
Christen zijn in de maatschappij Hilversum, 9 november
21 september 2014 Rotterdam. Handelingen 20 6 Maar wij voeren na de dagen der ongezuurde broden van Filippi af en kwamen binnen vijf dagen bij hen te.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
“Met Christus opgestaan”
Koen Minderhoud 30 november 2014
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Leven zoals past bij God
Ik wil jou van harte dienen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Standvastig... waarin?.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
"de goede strijd".
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Welkom in deze kerkdienst
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
In Perspectief.
Transcript van de presentatie:

Geroepen door de Heer vertrokken wij, na voorbereid-ingen, naar het land Papoea Nieuw Guinea 1987 - 2013

Wij werden uitgezonden door de gemeente via New Tribes Mission

Wij woonden 16 jaar bij de Lamogai-stammen mensen

Wij leerden hun taal en gewoonten in het dagelijks leven en door studie

Ons gezin groeide daar op in de bush

De Lamogai mensen zijn animisten

Animisme: Het geloof dat persoonlijke geesten en onpersoonlijke machten, invloed uitoefenen over de mensen wereld. Daarom moeten de mensen uitvinden welke geesten en/of machten hen beïnvloeden. Uitvinden om vast te kunnen stellen welke actie er ondernomen moet worden. De actie ondernomen is een poging tot het manipuleren van deze geesten/machten om zichzelf te beschermen of te verrijken.

Door Bijbelonderwijs wordt het animistische wereldbeeld vervangen

Het Goede Nieuws wordt gebracht in woord en daad.

En zo bouwt de Here God Zijn gemeente in de Lamogai-stam

Er ontstonden 7 gemeenten

Gemeenten die nu zelfstandig functioneren

Wat was de prijs die werdt betaald? Christus zijn menswording, Zijn lijden en sterven voor de zonden van de wereld. Paulus’ gehoorzaamheid en de offers die hij bracht tijdens zijn zware gang naar Europa. Ziekten, honger en moeite van de zendelingen die naar Nederland kwamen rond 200AD. Vervolgingen tot en met de dood in middel-eeuwen en reformatie, om het zuivere Woord.

Wat was/is onze prijs? Opgeven van familie, vertrouwde omgeving, zekerheden en eigen plannen. Blootstellen aan gevaren, ziekten en mishandelingen, inclusief van onze kinderen. Genoegen nemen met minder, primitief en ongemak. Afstand van ouderwordende ouders, kinderen en opgroeiende kleinkinderen.

Filippenzen 1:27-30

Filippenzen 1:27-30 Ontstaan van de gemeente te Filippi, Hand 16

Filippenzen 1:27-30 Ontstaan van de gemeente te Filippi: Hand 16 Reden van God’s toelaten van lijden: Fil 1:12-14

Filippenzen 1:27-30 Ontstaan van de gemeente te Filippi: Hand 16 Reden van God’s toelaten van lijden: Fil 1:12-14 Sterkt de Filippenzen in hun lijden: Fil 1:27-30

Filippenzen 1:27-30 Ontstaan van de gemeente te Filippi: Hand 16 Reden van God’s toelaten van lijden: Fil 1:12-14 Sterkt de Filippenzen in hun lijden: Fil 1:27-30 Voorbeeld van Christus: Fil 2:5-10

Matt 5:10-12

Matt 5:10-12 Joh 6:56-57, 60, 66-69

Matt 5:10-12 Joh 6:56-57, 60, 66-69 Openbaring 3:10-11 Woord van Zijn volharding: Fil 2:5-10

Matt 5:10-12 Joh 6:56-57, 60, 66-69 Openbaring 3:10-11 Woord van Zijn volharding: Fil 2:5-10 Uw kroon / de prijs: 1 Kor 3:10-15

• Herkennen wij primitieve anamistische trekjes in ons eigen geloofsleven? (zo van als ik dit of dat doet dan zal God mij geven/beschermen.) • Wij leven in een tijd in de wereld geschiedenis waarin nog nooit eerder zoveel christenen vervolgd worden en moeten lijden omdat zij christen zijn. Wat zijn redenen waarom het “welvaarts evangelie”om ons heen en in ons midden zo veel aanhang heeft? • Wat is het praktische verschil tussen het afzwakken van ons getuigenis om vervolging en lijden te voorkomen en wijsheid gebruiken in de wijze waarop wij ons getuigenis laten zien/horen om niet onnodig vervolging en lijden uit te lokken? • Hoe past Efeze 2:10 in het antwoord op de vorige vraag? • Wat is het verschil tussen, “christelijke godsdienst” en “door Christus God dienen”. • Denk aan gebeurtenissen in de recente geschiedenis zoals: - De val van het Communisme, - De verschuiving van individuele vrijheden naar de totale controle op personen- en geldverkeer onder druk van 9/11 en de oorlog tegen het terrorisme. - De arabische lente die door het hele middenoosten en daarbuiten rondgaat. Wanneer wij overwegen welke machten achter deze verschuivingen zaten, hoe zeker is ons vrije leven in het westen en vrijheid van religie?