Verzekeringen, hypotheken en financieringen. Met een spaarloonregeling kunnen werknemers met loon uit tegenwoordige dienstbetrekking belastingvrij een.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
H3 Wat doe je met je geld Onderscheid tussen verschillende soorten uitgaven, om een goede begroting te kunnen maken Verschillende vormen van sparen en.
Advertisements

Hoeveel pensioen krijg ik straks?
PowerPoint presentatie hypotheken
EVC: Erkenning Verworven Competenties Laat zien wat je waard bent! Toepassing bij [corporatie]
Einde Definitieve bijdrage 2011 op inkomen 2008 Definitieve bijdrage 2012 op inkomen 2009 Definitieve bijdrage 2013.
Uitstellen of vervroegen van pensioen. Kan dat zomaar?
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
ErvaringsProfiel en Ervaringscertificaat Inkoopprocedures UWV WERKBedrijf Elize de Bar 22 september april 2017.
De levensverzekering (Deel 3)
QUIZ Vakantie en verlof
 (het wordt niet makkelijk…)
Levensloopregeling.
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
Jonas Pauwels 1 BaSwC.  Carpooling  Wat is Carpooling?  Hoe werkt het?  Carpooling is te regelen naar eigen wensen .Cambio-autodelen  Wat is cambio-autodelen.
Deel I De algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (Testamenten & schenkingen)
De levensloopregeling Ten Raede Groep begeleidt u naar de Levensloopregeling.
Boxenstelsel.
Netto en bruto inkomen, of belasting en sociale premies.
Boekingen in verband met loonkosten
Het nieuwe Akkoord “De consument in de vrijgemaakte elektriciteits- en gasmarkt” 16 oktober 2013.
Levensloopregeling: het ei van Columbus of een lege dop? Drs. Erik A.P. Schouten Adviesbureau Fiscale en Juridische Zaken Vereniging van Pensioenrecht,
Talent voor Talent een verkenning. Talent voor handen commercie - Thierry, Peter B marketing - Louise backoffice - Annemieke, (Manny?) bedrijfsleiding.
De Nederlandse levensloopregeling: ervaringen en lessen
Levensloop voor tussentijds verlof en / of eerder stoppen met werken
Jan van der Meij OPUT lid namens ABVAKABO-FNV
Samenvatting Intro Samenvatting:
Afschaffing ziektekostenbijdrage gepensioneerden
29 mei Vrijwilligersregeling Belastingvrij vergoeden.
De nieuwe werkkostenregeling
Introductie Individueel KeuzeBudget (IKB)
Ik wil contact met een erkend en ervaren hypotheekadviseur in Den Haag. Ziet u door de bomen het bos niet meer, door alle verschillende hypotheekaanbieders,
Hulp bij vertrek van werknemers
Toepassing 30% regeling TU/e Bert Voets 12 juni 2007.
EVC: Erkenning Verworven Competenties Laat zien wat je waard bent! Toepassing bij [corporatie]
EVC: Erkenning Verworven Competenties Laat zien wat je waard bent! Toepassing bij [corporatie]
Uitleg paragraaf 4.4 Klas: 2M5.
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
19 augustus 2014 Nu en in de toekomst Samen uw woonwensen realiseren.
Gebruik maken van de artiestenregeling.
VSCD INFORMATIEMIDDAG VUT, Prepensioen en Levensloop
Wijzigingen ontslag- en flexrecht door nieuwe Wwz
Belastingplan 2015 & Werkkostenregeling
Hoe moet ik mijn loonstrookje lezen?
Wat is inkomstenbelasting
Toegestane uitzonderingen voor de verkoop met verlies.
Zorgverzekeringswet sociale verzekeringen die de risico’s van ziektekosten dekken
Het nieuwe arbeidsrecht 2015
Aantekeningen Hoofdstuk 1
Rekenen met rente Jnw, september 2015.
Kapitaalsubsidies Hendrik Claessens
Wet Arbeid en Zorg 2015 Actualiteitendag Quizzzzzzzz 1.U bent op uw werk. U krijgt een dringend telefoontje van de kinderopvang: uw kind is (besmettelijk)
Individueel KeuzeBudget bij de provincies
Duurzame inzetbaarheid en het Levensfasebudget CAO GGZ Een Een interactieve presentatie voor medewerkers vs oktober 2013.
Wil jij echt doen met je pensioen?. Life-events Jouw pensioenregeling Samen betalen.
SpaarBV presentatie november 2015 Algemeen telefoonnummer:
Werkkostenregeling. Op 1 januari 2011 treedt de werkkostenregeling in werking. Dit nieuwe systeem voor vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers gooit.
Erven en schenken en aanverwante zaken Dina van Linge Van Linge en Tillema notarissen Hoogeveen.
Wanneer en hoe regel je je financiering. Programma Welkom Voorstellen Svn en bank Toelichting op proces financiering Vragen.
Persoons- Volgende Financiering ? Wat betekent PVF voor de cliënten van Het GielsBos ? 1.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
Interest berekeningen
Hoofdstuk 1(3.1- 8%) De kandidaat kan voor een beschreven situatie motiveren of een medewerker gebruik kan maken van in het verleden opgebouwde rechten.
Afspraken inzet leden Kenniskring VOR bij RWS
Belasting en wetgeving
Vmbo 2 economie Waarom werken?
Hoofdstuk Overige kosten
Aandachtspunten IB/VpB 2013 en andere wetenswaardigheden in het nu!
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Transcript van de presentatie:

Verzekeringen, hypotheken en financieringen

Met een spaarloonregeling kunnen werknemers met loon uit tegenwoordige dienstbetrekking belastingvrij een deel van hun brutoloon sparen. De spaarloonregeling moet aan de volgende voorwaarden voldoen:  De regeling moet schriftelijk zijn vastgelegd.  Deelname aan de regeling moet openstaan voor ten minste driekwart van uw werknemers.  Deelname aan de regeling moet vrijwillig zijn.  De gespaarde bedragen moeten op een aparte spaarrekening worden gestort. Deze spaarrekening moet op naam van de werknemer staan.  De gespaarde bedragen moeten in de regel ten minste 4 jaar op de spaarrekening blijven staan.  Het is niet noodzakelijk dat driekwart van de werknemers ook daadwerkelijk deelneemt aan de regeling. Of wordt voldaan aan de driekwarteis, moet u beoordelen aan de hand van de situatie op het moment dat de vrijstelling wordt toegepast. Hierbij hoeft u geen rekening te houden met werknemers die doorgaans minder dan 8 uur per week of minder dan 1 maand per jaar werken.  Gebruikelijk is dat de bedragen op een aparte spaarrekening (spaarloonrekening) worden gestort bij een bankinstelling. Op deze spaarrekening mogen geen andere bedragen worden gestort. Verzekeringen, hypotheken en financieringen

Spaarloonregeling voor 1 dienstbetrekking Een werknemer kan slechts bij 1 werkgever deelnemen aan de spaarloonregeling. Als een werknemer bij u wil sparen via de spaarloonregeling, dan moet worden voldaan aan de volgende 2 voorwaarden: De werknemer is sinds 1 januari 2011 bij u in dienst. U past voor die werknemer sinds 1 januari 2011 de algemene heffingskorting toe. Als een werknemer na de 1e dag van het kalenderjaar bij u in dienst treedt, kan hij dus niet van uw spaarloonregeling gebruikmaken. Werkgever Eindheffing Bij de spaarloonregeling moet u als werkgever 25% eindheffing betalen over het spaarloon. Over het spaarloon hoeft u geen premies werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage ZVW te betalen. Boeking in de loonstaat Spaarloon mag in kolom 3 (loon in geld) van de loonstaat worden geboekt. Als u kiest voor boeking in kolom 3, moet u eenzelfde bedrag in kolom 7 (aftrekpost voor alle heffingen) boeken. U kunt er ook voor kiezen het spaarloon geheel buiten de loonstaat te laten. Het brutoloon in geld (kolom 3) is in dat geval het loon zonder dat daar het spaarloon bij is inbegrepen. Een toegestane besteding in de vorm van een vrijwillige pensioenbijdrage van de werknemer boekt u in kolom 7, net als een 'normale' bijdrage van de werknemer ter verwerving van pensioenrechten Verzekeringen, hypotheken en financieringen

Toegestane bestedingen bij een spaarloonregeling Gedurende de spaartermijn van ten minste 4 jaar mag de werknemer niet over de spaargelden beschikken. Dit is anders als het geld wordt opgenomen voor een beperkt aantal toegestane bestedingsdoeleinden. Het voortijdig opnemen van spaargelden in verband met een in de regeling toegestane besteding wordt ook wel deblokkeren genoemd. Voorwaarde voor alle deblokkeringen is dat de bestedingsdoeleinden zijn opgenomen in uw eigen spaarloonregeling. De spaarregeling mag voor de volgende bestedingen gebruikt worden:  aankoop eigen woning  bepaalde verzekeringspremies (waaronder lijfrente (3e pijler pensioen) en vrijwillige pensioenpremies  onbetaald verlof  start van een eigen onderneming  Studiekosten  kosten kinderopvang  kosten procedure Erkenning verworven competenties (EVC-procedure) of behalen van een ervaringscertificaat Verzekeringen, hypotheken en financieringen

 Adato Advies zorgt voor administratieve afhandeling (aanvragen etc.)  Adato Advies zorgt voor informatie  Adato Advies beantwoordt vragen  Adato Advies zorgt voor het up-to-date houden van de regeling  Adato Advies fungeert als spil tussen de werkgever, werknemers en uitvoerder Verzekeringen, hypotheken en financieringen