De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Levensloop voor tussentijds verlof en / of eerder stoppen met werken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Levensloop voor tussentijds verlof en / of eerder stoppen met werken"— Transcript van de presentatie:

1 Levensloop voor tussentijds verlof en / of eerder stoppen met werken

2 De levensloopregeling
Met de levensloopregeling koopt u vrije tijd, tijdens of aan het eind van uw loopbaan. U bepaalt zelf of u deelneemt, en wanneer en hoeveel u wilt inleggen. U kiest zelf uw uitvoerder. Inleggen, opnemen en uitbetalen gaat via uw werkgever. Jaarlijks hebt u de keuze tussen spaarloon of levensloop. (Nu uiterste datum 1 juli 2006). Verlofmogelijkheden: bijvoorbeeld opfrisverlof, studieverlof, zorgverlof, ouderschapsverlof, eerder stoppen met werken.

3 Hoogte van de inleg Maximum inleg = 12% van uw brutojaarsalaris.
(bent u geboren tussen 1950 en 1955, dan mag u maximaal 100% inleggen). Als het saldo 210% van uw brutojaarsalaris is, moet u stoppen met inleggen. Uw levenslooptegoed groeit verder door rendement. Verlofmogelijkheden: bijvoorbeeld opfrisverlof, studieverlof, zorgverlof, ouderschapsverlof, eerder stoppen met werken.

4 Belastingvoordelen bij levensloop
Uw inleg is belastingvrij. Per spaarjaar € 185 belastingkorting. Hogere fiscale korting bij ouderschapsverlof. Geen korting als het tegoed naar uw pensioen gaat. Bij ouderschapsverlof krijgt u extra belastingkorting tot € 632 per maand.

5 Exclusief voor overheid en onderwijs.
Loyalis Levensloop en universiteiten Exclusief voor overheid en onderwijs.

6 Waarom Loyalis Levensloop
Loyalis Levensloop sluit aan op de collectieve pensioenregeling Geen winstoogmerk, dus lage kosten. € 15 welkomstbonus na eerste inleg. U kiest de variant die het beste bij u past: Levensloop Zeker, Levensloop Rendement of een combinatie daarvan.

7 Levensloop Zeker (sparen)
Spaarvorm geschikt bij een inlegperiode < 8 jaar. Gegarandeerd rendement: in 2006 van 4,25% netto. Voor 2007 gegarandeerd rendement 3,75% netto. € 15 welkomstbonus na eerste inleg. (Bij € 600 gemiddelde tegoed in 2006 is dat 2,5% extra rendement. In totaal 6,75% netto). Hoger gegarandeerd rendement in plaats van gestaffelde bonus Op verzoek van onze klanten is de gestaffelde bonus bij Levensloop Zeker omgerekend naar een gegarandeerd rendement. Het rendement is nu vastgesteld op 4,25 procent netto in In plaats van drie procent. De gestaffelde bonus, die afhankelijk is van het aantal deelnemers bij de werkgever, vervalt dus. Voor alle duidelijkheid, de gestaffelde bonus blijft wél gehandhaafd voor werknemers die Levensloop Rendement afsluiten. Betere vergelijking mogelijk Door de hoogte van het rendement anders te presenteren, kunnen werkgevers en werknemers een betere vergelijking maken tussen Loyalis Levensloop en andere levensloopaanbiedingen. Let op: de presentatie van het rendement is veranderd; het aanbod is dus niet verbeterd. Startbonus blijft Om deelname aan de Loyalis Levensloop te stimuleren, blijft de startbonus van € 15 bestaan. Bij een inleg van € 100 per maand is dat ongeveer 2,5 procent extra rendement over het gemiddelde levenslooptegoed in het eerste jaar. Ook de bonus voor vakbondsleden van €15 blijft intact. Geen gevolgen voor rekenuitkomsten In de Rekenmodule Levenloop en in het Persoonlijk aanbod is gerekend met rendementen op langere termijn. Het nieuwe rendement van 4,25 procent in 2006 heeft geen directe gevolgen voor de uitkomsten in de Rekenmodule Levensloop en het Persoonlijk aanbod.

8 Levensloop Rendement (beleggen)
Beleggingsvorm geschikt bij inlegperiode > 8 jaar. Deze beleggingsvorm bestaat uit een mix van aandelen, vastgoed, obligaties en deposito´s. Bij nadering gekozen einddatum: u stapt automatisch over naar steeds minder risicovolle categorieën. Beheerskosten 1,25% van het levensloopsaldo Een extra korting op beheerkosten bij een hoger saldo. Deze korting kan oplopen tot 30% (van 1,25% naar 0,85%).

9 Levensloop Rendement (beleggen)
Inleggarantie: u krijgt op de einddatum zeker 100% van uw inleg terug. Minimaal € 15 welkomstbonus na eerste inleg. (Bij € 600,- gemiddelde tegoed in 2006 is dat 2,5% extra rendement).

10 Loyalis Levensloop en overlijden
Bij overlijden wordt 90% van levensloopsaldo uitbetaald aan uw nabestaanden (= wettelijk maximum). De kans op nadeel (van 10% bruto) wordt gecompenseerd door een hoger rendement. Wilt u geen uitkering bij overlijden? Dan krijgt u een hogere bonus op uw rendement.

11 Kiezen: levensloop of spaarloon
U mag van de overheid niet in hetzelfde jaar inleggen voor levensloop én spaarloon. U kunt jaarlijks kiezen tussen één van de twee regelingen. Meer informatie ? Ga naar of om te zien wat het beste voor u is. Keuzemoment levensloop/ spaarloon uitgesteld Meer bedenktijd voor levensloop Werknemers krijgen meer bedenktijd voor de levensloopregeling. Ook wie zich na 1 januari 2006 aanmeldt, kan in dat jaar meedoen aan levensloop. Dit is gisteren besloten in de Tweede Kamer. Wie aan spaarloon meedoet, hoeft dus niet verplicht voor 1 januari te kiezen tussen spaarloon of levensloop. Het is nog niet bekend, tot wanneer de extra bedenktijd in 2006 duurt. Wat betekent dit voor werkgeversgerichte acties? Nu de werknemer meer tijd heeft om te kiezen voor levensloop, lopen de werkgeversgerichte acties door in Oorspronkelijk waren deze acties gepland tot eind 2005. Het Persoonlijk aanbod en de presentaties bij de werkgever maken deel uit van de werkgeversgerichte acties. Deze zullen dus ook over de jaargrens van 2005 gaan. Ook werknemers met machtiging kunnen nu nog in 2006 een geïntegreerd Overzicht pensioen en levensloop ontvangen.

12 Verschillen levensloop en spaarloon
Spaardoel Levensloop: verlof tijdens of aan het einde van uw loopbaan. Spaarloon: geld dat u - na 4 jaar - vrij kunt besteden. Inleg Levensloop: maximaal 12% van uw brutojaarloon. Spaarloon: maximaal € 613 per jaar. Fiscaal voordeel Levensloop: per spaarjaar € 185 belastingkorting. Spaarloon: u betaalt geen belasting.

13 Hoe regelt u Loyalis Levensloop?
U kunt via de levensloopmodule op internet, telefonisch of schriftelijk een polis afsluiten voor levensloop. Bij de polis zit ook een bewijs van deelname. Dit bewijs van deelname kunt inleveren bij uw personeelsafdeling salariszaken. Uw werkgever regelt dan verder de inleg via uw salaris. (bewijs van deelname is ook via internet te downloaden) Iedereen ontvangt tussen half november en half december van Loyalis een persoonlijk aanbod. Via de rekenmodule op of MijnLoyalis: Demo MijnLoyalis. Varianten op uw persoonlijk aanbod; u kunt zelf uitrekenen wat levensloop u oplevert en kost; u krijgt inzicht in de verschillen tussen levensloop en spaarloon en u kunt direct Loyalis Levensloop afsluiten.

14 Meer weten? Met op MijnLoyalis: uw pensioen (alleen met machtiging) en uw aanvullingen bij Loyalis weergegeven in nettobedragen. Plus een actueel overzicht van uw levensloopsaldo. Klantenservice: Jaarlijks een ‘Inkomensvooruitblik’ (Uw pensioen en de aanvullingen via Loyalis naast elkaar). Op prognosebrief staat snelcode voor MijnABP. Op persoonlijk aanbod en overzicht pensioen en levensloop snelcode voor MijnLoyalis.


Download ppt "Levensloop voor tussentijds verlof en / of eerder stoppen met werken"

Verwante presentaties


Ads door Google