Roddelen Waar rook is, is vuur….

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over honden en over mensen….
Advertisements

Stichting ROEP 23 februari 2011
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De gevolgen van de zonde
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Discipelschap.
Voor je iets zegt tegen iemand ,vraag jezelf drie dingen af :
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Welkom in de samenkomst
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Hoe kun je Geloven? 1.
De christelijke boodschap
Welkom.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Mijn tred is lichtvoetig, ik zie en begrijp en
Insert your picture here Wat doe jij zoal op het Internet?
Psalm 25.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Godsdienst 1 1.
Godsdienst.
Echt of nep?.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Verlangens van God.
God Vertrouwen is Jezus kennen
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Leven zoals God het bedoelde?!
Verlangen naar licht.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Strijd tegen de zonde?.
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Uitleg persoonsvorm (pv)
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Heel interessant !.
De stilte is een prachtige taal die weinig mensen kennen.
Om soms eens dieper over na te denken
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we GK 132 : Schriftlezing: Johannes 15 : Tekst: Zondag 33.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Aanwijzingen voor een bezinning in kleine of grote kring.
Transcript van de presentatie:

Roddelen Waar rook is, is vuur…

Bijbel (Sirach 19,4-19) Roddel 4 Wie zomaar zijn vertrouwen geeft is lichtzinnig, wie die fout begaat benadeelt zichzelf. 5 Wie vreugde vindt in het kwaad wordt veroordeeld, wie lust weerstaat bekroont zijn leven. 6  Wie zijn tong in toom houdt kent geen strijd, wie roddel verafschuwt vermindert het kwaad. 7 Vertel een gerucht nooit verder, dan wordt je nimmer schade toegebracht. 8 Vertel het vriend noch vijand, houd het voor je, tenzij je daardoor schuldig wordt. 9 Wie het van je hoort zal zich voor je hoeden, en er komt een tijd dat hij je haat. 10 Heb je iets gehoord, neem het mee in het graf, wees niet bang, het breekt niet uit je los. 11 Een dwaas krijgt weeën van een gerucht, zoals een vrouw van een kind. 12 Zo vast als een pijl in een dij zit, zo vast zit een gerucht in een dwaas. 13 Doe navraag bij je vriend, hij heeft het misschien niet gedaan. En heeft hij het wel gedaan, zorg ervoor dat hij het niet opnieuw doet. 14 Doe navraag bij je vriend, hij heeft het misschien niet gezegd. En heeft hij het wel gezegd, zorg ervoor dat hij het niet opnieuw zegt. 15 Doe navraag bij je vriend, want er wordt vaak geroddeld, geloof niet alles wat er wordt verteld. 16 Je kunt ongewild een fout begaan, wie heeft nog nooit gezondigd met zijn tong? 17 Doe navraag bij je vriend voordat je dreigt, houd je aan de wet van de Allerhoogste. 18  Aanvaarding door de Heer begint met ontzag voor hem, wijsheid die van de Heer komt brengt liefde voort. 19  Kennis van zijn geboden voedt op tot het leven, wie hem behaagt plukt de vruchten van de boom der onsterfelijkheid.

Islam Een Moslim moet beseffen welke schade roddelen en kwaadsprekerij aanricht, het is de oorzaak van ruzies en de verbreking van vriendschapsbanden. het is een slechte zaak wanneer met vervalt in zulke grote zonde. De Profeet zei:Degene die zich met kwade roddel bezighoudt, zal niet in het Paradijs komen. Een Moslim mag ook niet luisteren naar een roddel, hij of zij moet degenen die roddelen bewust maken van hun zonde en het is ook de plicht van een Moslim om zijn of haar zuster te verdedigen.

Wetenschappelijke benadering Roddel of achterklap (Engels: gossip) is een menselijke activiteit waarbij over iemand wordt gesproken - met name in ongunstige zin - zonder dat de persoon in kwestie bij het gesprek aanwezig is. Bij roddelen gaat het over geruchten of privé-informatie. Hierdoor heeft roddelen een negatieve klank. omdat de persoon in kwestie niet aanwezig is kan deze zich niet tegen eventuele onwaarheden of aantijgingen verdedigen.

Waarom roddelen mensen? Nou?

Waarom roddelen mensen? 1. Jaloezie Ongezonde jaloezie begint als men moeilijk kan verkroppen dat de andere het beter heeft.

Waarom roddelen mensen? 1. Jaloezie Ongezonde jaloezie begint als men moeilijk kan verkroppen dat de andere het beter heeft. 2. Verbergen van eigen gebreken - Wie roddelt zegt meer over zichzelf dan over de anderen. - Wie lui is, maakt de fouten van actieve mensen belachelijk. Als je met één vinger naar iemand wijst, blijven drie vingers naar jezelf staan.

Waarom roddelen mensen? 1. Jaloezie Ongezonde jaloezie begint als men moeilijk kan verkroppen dat de andere het beter heeft. 2. Verbergen van eigen gebreken - Wie roddelt zegt meer over zichzelf dan over de anderen. - Wie lui is, maakt de fouten van actieve mensen belachelijk. Als je met één vinger naar iemand wijst, blijven drie vingers naar jezelf staan. 3. Roddelzucht en sensatiezucht Het is als drankzucht: ze kunnen niet meer zonder.  Roddelen is een tweede natuur geworden en dikwijls het gevolg van een saai leven.  Het geeft roddelaars een opwindend gevoel en ze hopen er succes mee te hebben.

Waarom roddelen mensen? 1. Jaloezie Ongezonde jaloezie begint als men moeilijk kan verkroppen dat de andere het beter heeft. 2. Verbergen van eigen gebreken - Wie roddelt zegt meer over zichzelf dan over de anderen. - Wie lui is, maakt de fouten van actieve mensen belachelijk. Als je met één vinger naar iemand wijst, blijven drie vingers naar jezelf staan. 3. Roddelzucht en sensatiezucht Het is als drankzucht: ze kunnen niet meer zonder.  Roddelen is een tweede natuur geworden en dikwijls het gevolg van een saai leven.  Het geeft roddelaars een opwindend gevoel en ze hopen er succes mee te hebben. 4. Aandacht vragen Dit ligt in de lijn van de sensatiezucht.  Een aantal mensen vragen veel aandacht, teveel aandacht, en alle middelen zijn goed, ook roddelen.

Waarom roddelen mensen? 1. Jaloezie Ongezonde jaloezie begint als men moeilijk kan verkroppen dat de andere het beter heeft. 2. Verbergen van eigen gebreken - Wie roddelt zegt meer over zichzelf dan over de anderen. - Wie lui is, maakt de fouten van actieve mensen belachelijk. Als je met één vinger naar iemand wijst, blijven drie vingers naar jezelf staan. 3. Roddelzucht en sensatiezucht Het is als drankzucht: ze kunnen niet meer zonder.  Roddelen is een tweede natuur geworden en dikwijls het gevolg van een saai leven.  Het geeft roddelaars een opwindend gevoel en ze hopen er succes mee te hebben. 4. Aandacht vragen Dit ligt in de lijn van de sensatiezucht.  Een aantal mensen vragen veel aandacht, teveel aandacht, en alle middelen zijn goed, ook roddelen. 5. Wraak, woede Wraaknemers kennen geen medelijden, geen maat voor positief gedrag en ze vergeten nooit. Zo wordt veel vijandschap gekweekt die meestal niet in verhouding staat tot de reden van de woede.

Roddelen in de praktijk Roddelen in NL http://www.youtube.com/watch?v=FqBlCqU4zzQ Mijn Bijt Hond http://www.manbijthond.nl/fragmenten/welke-sappige-roddel-wilt-u-kwijt Roddelen in Rusland http://www.youtube.com/watch?v=1KMW8uBjvWM

Vrouwen roddelen meer dan mannen! Stellingen Vrouwen roddelen meer dan mannen!

Roddelen is goed voor je gezondheid! Stellingen Roddelen is goed voor je gezondheid!

Hoger opgeleiden roddelen het meest! Stellingen Hoger opgeleiden roddelen het meest!

Roddelen is een vorm van ontspanning. Stellingen Roddelen is een vorm van ontspanning.

Zonder roddelen is de wereld maar saai. Stellingen Zonder roddelen is de wereld maar saai.

Ik lees ook wel eens in roddelbladen. Stellingen Ik lees ook wel eens in roddelbladen.

Iemand fluistert een woord in en de geeft het door aan de ander. Spel Iemand fluistert een woord in en de geeft het door aan de ander.