Burkina Faso en de Baobab boom

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zaden.
Advertisements

Welkom bij de World Vision Quiz.
Het Scheppingsverhaal.
Collecte Doelen 2013.
Gemaakt door Melissa van Lijssel
Wortel – stengel – bladeren - bloemen
De neusaap door Brendan en Alec
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
Wij gaan vertellen over pinda’s
Wortels, stengels en bladeren
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Relaties in de natuur Planten produceren zuurstofgas
De Olifant Door Simon.
3.3 zaadplanten bedektzadigen bomen
Gemaakt door: Sophie de Vries en Joyce
Noten en zaden.
Zeven MOOIE maar DODELIJKE
De huismuis Door Hanne en Chiara.
Struisvogels.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
mijn spreekbeurt gaat over
Stikstofgas Is 79 % van de lucht → adem je in en uit, neem je niet op!
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Basisstof 5: Eetbare wortels, stengels en bladeren
1 VWO Hoofdstuk 2 Klimaat § 2-5
Thema 2 PLANTEN Basisstof 1 -De levenscyclus van een plant
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
48 HET RECEPTHet recept leert je hoe je iets lekkers moet koken. In een kookboek vind je veel recepten. Zaaien Verhaal.
Koolhydraten
Regenwormen.
Zoek de het juiste antwoord 100 cm1 meter 100 meter1000 centimeter100 decimeter 1000 meter2000 meter meter next.
De bouw van een plant.
Thema planten - Les 6 - Wortels -
Survive The Wild Een aantal korte pagina’s vol informatica!
Planten Wat ga je doen? Wat ga je leren?
QUIZ: HOE KOM IK DE WINTER DOOR????. 1.Ze zitten diep onder de grond, waar het niet vriest. 2.Ze bevatten veel vet. 3.Ze bevriezen wel, maar daar kunnen.
De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun.
Dare to be a Daniel. Ontworteld geloven? Dare to be a Daniel.
Groen op je bord.
Speedschools in Burkina Faso
Voeren en Verzorgen Les 4 Blok 1.
IBS III Voedingspatroon Energiebalans
Vakdidactiek Aardrijkskunde Leren & Instructie 1 Vakdidactisch Lastig; Opdracht 1 Derek de Jong,
Tropisch regenwoud & Savanne
Aardrijkskunde Thema 1: Water.
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Trailer 'dansen op de vulkaan'
Thema 2 blok 1 Op zoek naar voedsel.
Jager-verzamelaars.
Smul gezond.
Voeding Paard.
Regenwormen.
NINGXIA RED Een voedingssupplement voor het hele lichaam.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Het Scheppingsverhaal.
Koolhydraten.
NATUURLES maar dan anders
Algemene bouw van bloemplanten
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
The Big five En een strip van stuntelman!! Alles over leeuwen!
Voedingshoeveelheid berekenen
Wat staat er op een etiket?
Gechiedenis Van de Big 5 Benaming uit 18e eeuw
Transcript van de presentatie:

Burkina Faso en de Baobab boom Ppsx-Meta

Gemiddeld is het maximaal 44°C in april in Burkina Faso en minimaal rond de 27°C. Er valt in april op 4 dagen neerslag met een totaal van 3 mm en het is deze maand 26 dagen droog in Burkina Faso.

Saleliet foto zandstorm in Burkina Faso

Het Frans is de officiële taal in Burkina Faso. Er zijn veel inheemse talen: men onderscheidt twaalf hoofdgroepen, die tezamen ca. 90 talen en dialecten omvatten. Het Arabisch en het Engels worden ook als handelstalen gebruikt Kinderen op school

Boerderij

De apothekersboom-Baobab

100 gram baobab poeder: Energie in calorieën219 kcal in kilojoule916 kj Eiwitten 3,6 gr Koolhydraten 26,1 gr waarvan suikers14 gr Vet 0,2 gr waarvan verzadigd0 gr Vezels26,1 gr Natrium0 mg.

Zeven redenen om van de baobabboom te houden. De baobab heeft een opvallende verschijning - het lijkt alsof hij staat met zijn takken in de grond en zijn wortels in de lucht.Zoals Brett Westwood ontdekt in Natural Histories , zijn baobabs van enorm spiritueel en cultureel belang voor de lokale bevolking en een waardevolle bron van water, voedsel en materialen. 1. Baobabs kunnen 2000 jaar leven. Baobabbomen worden erg oud en worden erg groot. De Sunland "Big baobab" in de provincie Limpopo in Zuid-Afrika bereikte 22 meter hoog en 47 meter in omtrek voordat hij in april 2017 omviel. 2. Ze staan ook bekend als 'de omgekeerde boom' Met hun enorme stammen en spichtige takken zien baobabs eruit alsof ze zijn ontworteld, op hun kop gezet en opnieuw geplant.Veel mythen zijn ontstaan om dit te verklaren. In één verhaal roept God alle dieren van de wereld samen. Ze vormen een lange rij en hij geeft elk een boom om te planten. De hyena komt zoals gewoonlijk laat aan en krijgt als laatste in de rij een kleine baobab. Ze is zo geïrriteerd dat ze de boom pakt en over haar schouder gooit. De baobab landt met zijn takken in de grond en zijn wortels in de lucht. 3. Elk deel van de boom is nuttig.Terwijl een baobabboom groeit, wordt zijn stengel hol, waardoor hij tienduizenden liters water kan opslaan die hij tijdens droge seizoenen kan gebruiken. Mensen en dieren gebruiken ook het water. Deze vitale bron is een reden waarom de baobab ook bekend staat als de levensboom. De luifel van de baobab biedt broodnodige beschutting voor mensen en dieren in het wild die de zonovergoten vlaktes delen waarop hij leeft. De bladeren van de boom kunnen worden gekookt en gegeten als spinazie, de schors wordt gebruikt om touw en papier te maken, de bloemen worden gebruikt om lijm te maken en de zaden worden gebruikt om inkt te maken.

4. Ze hebben lelijke maar zeer voedzame vruchten 4. Ze hebben lelijke maar zeer voedzame vruchten. Baobab-fruit bevat meer vitamine C dan sinaasappels, en is ook een geweldige bron van kalium, calcium, vezels en magnesium. Dus als je een gezond vitaminedrankje wilt, dan is een baobab-smoothie het antwoord! Een baobabfruit dat aan een "dode rattenboom" hangt. Laat je niet afschrikken door het uiterlijk van de vruchten waarvan wordt gezegd dat ze lijken op dode ratten die aan hun staart hangen. Dit heeft geleid tot een andere baobab-bijnaam: "dode rattenboom". Baobabs zijn echter late ontwikkelaars - ze produceren hun eerste vruchten wanneer ze ongeveer 200 jaar oud zijn - dus je moet misschien geduld hebben voor je baobab-smoothie! 5. Het is moeilijk om een baobab te doden. De boom kan herstellen van vuur en droogte en als de schors wordt gestript, groeit deze terug. Wanneer een baobab uiteindelijk sterft, stort hij in en valt uiteen, zodat er bijna niets meer achterblijft. Om deze reden geloven sommige mensen dat het een magische boom is. 6. Ze zijn gebruikt als huizen en zelfs voor een blozende wc. Enorme holle baobabs zijn gebruikt als opslagschuren, gevangenissen, huizen, een bar en een bushokje. Een spoeltoilet werd zelfs geïnstalleerd in een baobabboom tijdens de Tweede Wereldoorlog door majoor Allan Trollope op het terrein van zijn verblijf in Namibië. 7. Ze hebben 24-uurs bloemen. Baobab-bloemen zijn zo groot als schotels - tot 15 cm doorsnede - en open als de zon ondergaat. Ze worden dan bestoven door motten en vleermuizen. De bloemen blijven slechts 24 uur in leven, dus tegen de tijd dat de zon de volgende dag ondergaat, zijn ze al uitgegeven.

Music is essential during the ceremonies and is played on traditional African instruments. Fibre masks from Boni village, Burkina Faso .

Masquerade Festival in Burkina Faso