De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zeven MOOIE maar DODELIJKE

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zeven MOOIE maar DODELIJKE"— Transcript van de presentatie:

1 Zeven MOOIE maar DODELIJKE
bloemen in de wereld

2 MUZIEK: ENYA

3 Hoe mooi ze ook mogen zijn, sommige bloemen zijn veel meer dan wat ze lijken te zijn.
Geloof het of niet: deze schijnbaar onschadelijke planten kunnen jouw vakantie echt ruïneren en je zelfs op het KERKHOF doen belanden ! Een kennismaking met zeven zeer aantrekkelijke maar gevaarlijke bloemen waar je van rond moet blijven.

4 7. PEPERBOOMPJE Ook bekend als “mevrouw laurier” of “paradijsplant”. Het peperboompje is een 1-1,5 meter hoge heester die gewoonlijk wordt geplant voor zijn geurige bloemen. Alle delen van deze plant zijn GIFTIG, maar de grootste gifconcentratie zit in het sap en de bessen.

5 7. PEPERBOOMPJE Het peperboompje bevat mezerine en daphnine, twee sterk giftige stoffen die maagpijn, hoofdpijn, diarree, delirium en stuipen kunnen veroorzaken. Als iemand de bessen eet kan hij in coma raken en zelfs sterven.

6 6. LELIETJE VAN DALEN Net als het peperboompje ziet het lelietje van dalen er mooi en onschadelijk uit, maar het is volledig giftig. Een of twee van de klokvormige bloemen opeten zal iemand echter niet te veel schaden, vooral als hij volwassen is.

7 6. LELIETJE VAN DALEN In grote hoeveelheid geconsumeerd veroorzaakt het lelietje van dalen mondpijn, misselijkheid, overgeven, krampen en diarree. Mensen met een hartkwaal moeten extra opletten, want de giftige stoffen kunnen het hartritme vertragen onregelmatig maken.

8 5. BELLADONNA Staat bekend als een der giftigste planten op het westelijk halfrond. Belladonna bevat potentieel dodelijke tropane alkaloïden. De ganse plant is schadelijk, maar de goed ogende bessen zijn het gevaarlijkst, vooral voor kinderen.

9 5. BELLADONNA De symptomen van een vergiftiging door belladonna (ook dodelijke nachtschade genoemd), zijn de volgende: uitgezette pupillen, wazig zicht, hoofdpijn, hallucinaties, delirium en stuipen. Atropine, het gif in belladonna, kan iemand doden door aantasting van het zenuwstelsel, waardoor de regeling van de ademhaling, het zweten en de hartslag verstoord wordt.

10 4. ENGELTROMPET Die plant met de mooie naam heeft iets duivels. De giftige stoffen die ze bevat kunnen fataal zijn voor mensen en voor sommige dieren. Bekend als een sterk hallucinogeen mag deze plant niet recreatief worden gebruikt, want het risico op een overdosis is zeer groot.

11 4. ENGELTROMPET De engeltrompet bevat een variërende hoeveelheid tropane alkaloïden, zoals atropine en scopolamine. De plant wordt gebruikt tijdens sjamaanse rituelen door inheemse stammen in westelijk Amazonië.

12 3. RHODODENDRON Deze populaire, altijd groene heester met grote en zeer mooie bloemen was al in de oudheid bekend voor zijn giftigheid. Xenophon verhaalde over het rare gedrag van een groep Griekse soldaten die honing van rhododendronbloemen hadden gegeten.

13 3. RHODODENDRON Rhododendron bevat andromedatoxine die misselijkheid, erge pijn, verlamming en zelfs de dood veroorzaakt. Azalea’s, van dezelfde plantenfamilie, zijn ook giftig.

14 2. OLEANDER Oleander staat bekend als een van de meest giftige planten op aarde, vaak gebruikt voor zelfmoord in Zuid-india. Het grote aantal giftige stoffen in d eganse plant, inclusief oleandrine en neriïne, tasten terzelfdertijd het zenuwstelsen, de spijsvertering en het vaatstelsel aan.

15 2. OLEANDER Een vergiftiging door oleander veroorzaakt slaperigheid, bevingen, aanvallen, coma en zelfs de dood. Het sap van de plant veroorzaakt huidirritatie en zware oogontsteking.

16 1. HERFSTKROKUS Een van de meest bedreigde planten ter wereld, maar ook een van de giftigste. Ze bevat colchicine, een dodelijke drug die efficiënt wordt gebruikt in de behandeling van jicht In tegenstelling tot het gif in de bovenvermelde bloemen bestaat er geen tegengif voor colchicine, een gif dat op arsenicum lijkt.

17 1. HERFSTKROKUS Een vergiftiging door herfstkrokus veroorzaakt te lage bloeddruk en hartstilstand.

18 Lig er niet wakker van, maar blijf van die mooie bloempjes AF !!!


Download ppt "Zeven MOOIE maar DODELIJKE"

Verwante presentaties


Ads door Google