Maarten Luther Een vaste burcht is onze God

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wandelen in een wankelende wereld n.a.v. Heb 12: 27 Bewerking van een preek gegeven door Ds. John Owen tijdens een speciale dag van verootmoediging op.
Advertisements

Christengemeenschap De Goede Herder
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Een brandend hart.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Het hart van een mens is als een spons
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Zingen Vers 1 God is een toevlucht en een sterkte,
Zingen Vers 1 O God, kom mijn geding beslechten,
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
24 mei Almachtige God - Vader, Zoon en Heilige Geest, Uw discipelen verzamelen zich over de hele wereld, om U te verheerlijken als Schepper van.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
* Christus, het beeld en woord van God
6 maart 2016 Urk. Matteüs Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en Farizeeen en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
In Sion geboren Psalm Van de Korachieten, een psalm, een lied. Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief, zijn vesting.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
De Reformatie.  Welkom  Lied  Collecte  Gebed  Intro  Info  Verwerking De Reformatie.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 1 vers 3 – 5 Jezus zei: Blijf wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
1 Mozes Zondag 7 augustus Binnen 5 minuten gaat het over…
Voorganger:Ds C. Hendriksen Welkom in deze dienst Schriftlezing:1 Johannes 2: 18 – 28.
Is het mistig in je leven, waardoor je het licht van God niet herkent? Matthijn Buwalda herkende in de mist het beeld dat hij van God had. Zijn zoontje.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
1 op 1 met Jezus.
“Laten wij (…) doorgaan tot de volmaaktheid”
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Het gebroken hart van God
Kind van God.
Reformatieherdenking 2016
Een vaste burcht is onze God Tekst: Psalm 46,8 en 12
Christelijke vrijheid
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds E.J.N. Kronenburg
Dankbaarheid.
Les 8 Bidden kun je leren.
Zingen Psalm 20 Vers 1 Moge de HEER u antwoord geven,
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
WELKOM.
Leven vanuit Gods troon
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Leven vanuit Gods troon
Welkom op 4 maart Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Johan Tijssen Lezing: Psalm 32: 1-7 Lucas 19: 1-10.
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Wandel mee voor de Huisvesting
De Heer Jezus is de bruidegom
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M Dubbelman
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
Welkom in deze kerkdienst
1 Samuël 22:1/2 David ging weer weg uit Gat en vond een veilig heenkomen in een grot in de buurt van Adullam. Toen zijn broers en zijn overige familieleden.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
“Jouw plek in de wereld”
Psalm 46.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. B.F. Bakelaar
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Gods liedboek voor je leven
Transcript van de presentatie:

Maarten Luther Een vaste burcht is onze God een toevlucht voor de Zijnen! Al drukt het leed, al dreigt het lot, Hij doet zijn hulp verschijnen!

De aanwezigheid van God Psalm 46 De aanwezigheid van God

1 Een lied op Alamoth, voor de koorleider, van de zonen van Korach 1 Een lied op Alamoth, voor de koorleider, van de zonen van Korach. 2 God is ons een toevlucht en vesting; Hij is in hoge mate een hulp gebleken in benauwdheden. 3 Daarom zullen wij niet bevreesd zijn, al veranderde de aarde van plaats en werden de bergen verzet naar het hart van de zeeën. 4 Laat haar water bruisen, laat het schuimen, laat de bergen beven door haar onstuimigheid. Sela 5 De beekjes van de rivier verblijden de stad van God, het heiligdom, de woningen van de Allerhoogste. 6 God is in haar midden, zij zal niet wankelen; God zal haar helpen bij het aanbreken van de morgen.

7 De heidenvolken tierden, de koninkrijken wankelden; Hij liet Zijn stem klinken: de aarde smolt weg. 8 De HEERE van de legermachten is met ons; de God van Jakob is voor ons een veilige vesting. Sela 9 Kom, zie de daden van de HEERE, Die verwoestingen op de aarde aanricht; 10 Die de oorlogen doet ophouden tot aan het einde der aarde, de boog breekt en de speer in stukken slaat, de wagens met vuur verbrandt. 11 Geef het op en weet dat Ik God ben; Ik zal geroemd worden onder de heidenvolken, Ik zal geroemd worden op de aarde. 12 De HEERE van de legermachten is met ons; de God van Jakob is voor ons een veilige vesting. Sela

Korach, Dathan en Abiram in opstand tegen Mozes en Aäron (Numeri 16)

De aanwezigheid van God De aanwezigheid van God in tijden van benauwdheid (2-4) De aanwezigheid van God in het oordeel (5-8) De aanwezigheid van God op aarde (9-12)

De aanwezigheid van God in tijden van benauwdheid 1 Een lied op Alamoth, voor de koorleider, van de zonen van Korach. 2 God is ons een toevlucht en vesting; Hij is in hoge mate een hulp gebleken in benauwdheden. 3 Daarom zullen wij niet bevreesd zijn, al veranderde de aarde van plaats en werden de bergen verzet naar het hart van de zeeën. 4 Laat haar water bruisen, laat het schuimen, laat de bergen beven door haar onstuimigheid. Sela

De aanwezigheid van God in het oordeel 5 De beekjes van de rivier verblijden de stad van God, het heiligdom, de woningen van de Allerhoogste. 6 God is in haar midden, zij zal niet wankelen; God zal haar helpen bij het aanbreken van de morgen. 7 De heidenvolken tierden, de koninkrijken wankelden; Hij liet Zijn stem klinken: de aarde smolt weg. 8 De HEERE van de legermachten is met ons; de God van Jakob is voor ons een veilige vesting. Sela

De aanwezigheid van God op aarde 9 Kom, zie de daden van de HEERE, Die verwoestingen op de aarde aanricht; 10 Die de oorlogen doet ophouden tot aan het einde der aarde, de boog breekt en de speer in stukken slaat, de wagens met vuur verbrandt. 11 Geef het op en weet dat Ik God ben; Ik zal geroemd worden onder de heidenvolken, Ik zal geroemd worden op de aarde. 12 De HEERE van de legermachten is met ons; de God van Jakob is voor ons een veilige vesting. Sela

Joh. 13 De voetwassing Geroepen om te dienen

Het doel van Jezus’ leven op aarde Om de wet te vervullen (Mat. 5:17) Om zondaars tot bekering te roepen (Mat. 9:13) Om te zoeken en zalig te maken wat verloren is (Lucas 19:10) Om de wil van Zijn Vader te doen (Joh. 5:30) Om de werken van Zijn Vader te doen (Joh. 9:4) Om de Vader te verheerlijken (Joh. 17:1) Om voor de waarheid te getuigen (Joh. 18:37)

Jezus volgen door te dienen 4 In onze relatie met God In huwelijk en gezin (Ef. 5) In de gemeente (plaatselijk en wereldwijd) (Joh.13:34) In de wereld dichtbij én ver weg (Jak. 1:27) 3 2 1 Vraag: Wat is Gods morele wil voor een huwelijkspartner? Je hebt de morele vrijheid te trouwen met wie je wilt (5 miljard mensen!) mits die persoon: Tot het andere geslacht behoort (scheelt al ca. de helft). Een christen (actieve volgeling van de Here Jezus Christus) is (nog maar paar honderd miljoen over). Volgens de Bijbel vrij is om te trouwen (nog minder)