De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Is het mistig in je leven, waardoor je het licht van God niet herkent? Matthijn Buwalda herkende in de mist het beeld dat hij van God had. Zijn zoontje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Is het mistig in je leven, waardoor je het licht van God niet herkent? Matthijn Buwalda herkende in de mist het beeld dat hij van God had. Zijn zoontje."— Transcript van de presentatie:

1 Is het mistig in je leven, waardoor je het licht van God niet herkent? Matthijn Buwalda herkende in de mist het beeld dat hij van God had. Zijn zoontje probeerde de mist te pakken. Matthijn zag erin: ‘Hij omgeeft mij helemaal, net al de mist, maar zodra ik Hem probeer vast te pakken, blijkt Hij ongrijpbaar.’ Hij ziet de lichtjes in de mist als kleine signalen van God; bakens die je leiden. Volg het pad naar Jezus: het grote Licht der wereld

2 In Hand. 17:27 worden de mensen aangemoedigd: ‘Opdat zij de Heere zouden zoeken, of zij Hem misschien al tastend zouden mogen vinden, hoewel Hij niet ver is van ieder van ons.’

3 We lezen in Jesaja 45:15: ‘Voorwaar, U bent een God Die Zich verborgen houdt, de God van Israël, de Heiland.’ Dit betekent dat God op ongedachte wijze handelt. Hij komt verrassend tot ons als Verlosser en Heler.

4 Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U, wat een kostbaar geheim. Uw naam is ‘Ik Ben’ en ‘Ik zal er zijn’. Een boog in de wolken als teken van trouw, staat boven mijn leven, zegt: Ik ben bij jou! In tijden van vreugde, maar ook van verdriet, ben ik bij U veilig, U die mij ziet.

5 De verborgenheid (mustērion) van het Evangelie wordt ons bekendgemaakt (Ef.3:19) door het Licht dat in de wereld gekomen is (Zie Joh. 1:1-17). Jezus is het Licht, de Weg, de Waarheid en het Leven (Joh. 8:12 en Joh. 14:6).

6 Refrein: ‘Ik ben die Ik ben’ is uw eeuwige naam. Onnoembaar aanwezig deelt U mijn bestaan. Hoe adembenemend, ontroerend dichtbij; Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’. De toekomst is zeker, ja eindeloos goed. Als ik eens moet sterven, als ik U ontmoet, dan droogt U mijn tranen, U noemt zelfs mijn naam. U blijft bij mij Jezus, laat mij niet gaan.

7 We lezen in 1 Joh. 4:18: ’Er is in de liefde geen vrees.’ De liefde drijft de angst uit. Het licht verdrijft de duisternis en haat

8 Het licht van het Woord van God wijst ons de weg naar Jezus de beloofde Verlosser

9 Jezus nodigt ons in Johannes 8:12: ‘Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.’ Volg Hem in het licht!

10 Naam aller namen, aan U alle eer. Niets kan mij ooit scheiden van Jezus, mijn Heer: geen dood en geen leven, geen moeite of pijn. Ik zal eeuwig zingen, dicht bij U zijn. (Refrein) Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’. Opwekking 770 (Lied van Sela - Tekst: Hans Maat.)


Download ppt "Is het mistig in je leven, waardoor je het licht van God niet herkent? Matthijn Buwalda herkende in de mist het beeld dat hij van God had. Zijn zoontje."

Verwante presentaties


Ads door Google