Een lerende en adaptieve organisatie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoofdinspecteur verpleging en chronische zorg
Advertisements

Warmte Koude Kaart en 3D model Den Haag
Expertmeeting 3 Kansen en initiatieven tussen regionale en locale economie.
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
Dynamisch samenwerken op een stabiele bodem Bijeenkomst - West Brabant- Cees Hamers.
optimaliseren van omstandigheden voor innovatie
Mensen maken de wijk Herijking wijkgericht werken Wim Kemp Wethouder voor welzijn, onderwijs, cultuur en wijkontwikkeling 10 december 2010.
Geletterdheid….. Wat is dat?
Brainstorm sociale media in het onderwijs
DoorSTROMEN STROOM Water … naar een vervolg van het grootste water-arrangement in Nederland.
Vereniging van Nederlandse Gemeenten Ontwikkelingen afvalwaterketen De aanpak afvalwaterketen VNG en UvW.
Workshop MT Opbrengstgericht werken Visie – Opbrengsten – Actie.
Samenwerking in het sociale domein ‘ over bestuurlijk lef en ambtelijke onrust in de regio’ Debat "De Sociale Gemeente" Dick van Maanen.
PleegoudersOnline Jarabee Naam spreker: Patrick Olde Daalhuis&
N329 Weg van de toekomst Linda de Klein, provincie Noord-Brabant.
Verbindend Water: Langetermijnvisie op de waterketen
A B Positioneren betekent vaststellen van de huidige positie (A) en de gewenste positie (B) van een organisatie. De keuze voor de gewenste positie B is.
Meer dan de som der delen De verankering van duurzaamheid in de gehele schoolorganisatie 14 november 2014.
6 stappen in Risico management
BrabantZorg Het creëren van een innovatief klimaat.
Bètapartners, 26 oktober 2015, Damstede.  Global Learning and Observations to Benefit the Environment (GLOBE)  Opgericht in 1994 door de Amerikaanse.
Het Groene Woud  Nationaal Landschap Het Groene Woud (2005)  Aantrekkelijk natuur-, cultuur- en recreatiegebied tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.
Van samen beschrijven, inkopen naar allemaal gebruiken; de uitdaging op informatie. Samen: alleen als het ons uitkomt!? Theo Peters (KING)VIAG themadag.
Energieke Sportverenigingen in Borsele Plan van aanpak.
Gebaseerd op o.a. Situationeel leiderschap volgens Hersey en Blanchard
Administratie inrichten Van bouwstenen tot instructie schrijven.
Presentatie over conceptontwikkelingsprogramma stedelijke vernieuwing toelichting op eerste stap in aanvraagprocedure voor Investeringsbudget.
Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden. HR netwerkbijeenkomst Tineke de Visser In voor zorg!Merel van der Ham 13 april 2016Aafje Academie.
De Future Proof Corporatie Hoe worden corporaties toekomstbestendig?
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
Werkconferentie economische vitaliteit, 1 november 2012Jan Sijtsma outube.com/watch?v=S9ISlgCG3bA ‘de KUNST van het VERBINDEN’
De winst zit in de opbrengst NINTES experience september MVO; op weg naar nieuwe opbrengsten? Henk Folkerts, Rijnconsult.
Zicht op elke druppel Arjan Budding Marije Stronks Waterschap Vallei en Veluwe.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
Omgevingsdienst Brabant Noord …voor een schone en veilige leefomgeving.
6 september 2012 Heb jij genoeg ruimte om je werk goed te doen? Ans Jansen.
Haal meer uit het medewerkers- onderzoek! Calle Boot (Waterschap Brabantse Delta) Edwin van Ravenstein (Waterschap Brabantse Delta) Thera van Heuveln (InternetSpiegel.
Het opleiden van de installatietechnicus van de toekomst vereist een vernieuwende aanpak in de samenwerking, scholing en onderzoek in samenwerking met.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Corporate Juridische & Fiscale Zaken
Workshop Kernboodschap Gebiedsgericht Werken 14 oktober 2016
23 maart 2017 profilering.
Gezonde fysieke omgeving
Welkom bij Waterschap De Dommel Jac Hendriks Lid Dagelijks bestuur
Sjoerd Veerman Programmamanager Arbeidsmarktbeleid RIF-project
SMART CITY DORDRECHT Ruimte voor innovatie.
Rotterdam: Van werkstad naar netwerkstad
‘Ontwikkelen doen we samen’
Leren op de werkvloer Leren gebeurt niet vanzelf Wij ondersteunen deelnemers daarom in hun eigen praktijk. Hiervoor hebben wij een innovatieve methodiek.
bij kwaliteit en outcome
Omgevingswet en Gezondheid
Conclusies evaluatie Regieraden
Samenwerking waterbeheerders
Persoonlijk Leiderschap
Werksessie Energietransitie: Best practices Machiel de Gelder wethouder Werkendam & bestuurlijk trekker ONS2050.
Duurzame inzetbaarheid
Innovaties Waterschap Vallei en Veluwe
De week van de vrijwilliger
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
De Punt wenst dat elke ondernemer toegang heeft tot het sociaal en duurzaam ondernemen. De Punt biedt ondernemers hierbij een resultaatgerichte en dynamische.
Duurzame inzetbaarheid
Samenwerken in de waterketen Omgevingswet 2021??
“Omgeving in beweging”
Welkom bij DAIly NURSE.
Brechtje Spoorenberg SDG'S IN STRATEGIE KPN.
over hoe je handen en voeten kunt geven aan de
Rijkswaterstaat als wegbeheerder
Wij zijn ‘One PPG’ Ons doel We protect and beautify the world
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
Ontdek ons thuis en ontwikkel het samen verder!
Transcript van de presentatie:

Een lerende en adaptieve organisatie Werken aan het waterschap van de toekomst De Nederlandse waterschappen hebben een roemrucht verleden. Samenwerken, leren en kennis toepassen staan al eeuwen centraal bij het zorgen voor voldoende en schoon water en droge voeten. En met resultaat. Het Nederlandse waterbeheer staat er nationaal en internationaal goed op. De wereld staat echter niet stil. En alle waterschappen voelen de ontwikkelingen. Dus ook het waterschap Brabantse Delta. Zo zorgen bevolkings- en welvaartsgroei voor druk op de leefomgeving, milieu en natuur. Klimaatverandering maakt weerpatronen grilleger en moeilijker te voorspellen. Inwoners worden mondiger en verwachten dezelfde hoogwaardige dienstverlening als zij gewend zijn van bedrijven. Het gebruik van data biedt kansen om ons werk beter uit te voeren. Het roept echter ook vragen op over veiligheid en privacy. Deze en andere ontwikkelingen maken het noodzakelijk steeds weer kritisch te kijken naar onze mogelijkheden om hier mee om te gaan. Het bestuursakkoord, het waterbeheerplan en de kadernota adresseren de uitdagingen voor de gezonde leefomgeving, een duurzame wereld, de informatiesamenleving en een verbindende overheid. Om deze dynamische uitdagingen aan te pakken werken we aan een lerende en adaptieve organisatie. Een organisatie waar innovaties gestimuleerd, gefaciliteerd en geïmplementeerd worden. Om dit realiseren werken we aan een goede balans tussen strategie en actie. Het bestuur zet de stip op de horizon en heeft zicht op de uitvoering. De weg ligt niet vast. Dat past niet in een dynamische wereld vol ontwikkelingen. We realiseren telkens nieuwe bouwstenen om zo stap voor stap ons streefbeeld te realiseren. In dit document illustreren wij de belangrijkste uitgangspunten.

Uitgangspunten voor een innovatieve organisatie Borrelen en bruisen… Uitgangspunten voor een innovatieve organisatie We realiseren ons dat innovatie nodig is om de actuele en toekomstige uitdagingen aan te gaan. Innovatie is voor ons het ontwikkelen en implementeren van een nieuwe techniek, proces of denkwijze met het doel een beter resultaat te leveren. We focussen ons daarbij op vier strategische thema’s; klimaat en duurzaamheid, digitale transformatie, gezonde leefomgeving en verbindende overheid. We gebruiken innovaties om onze kerntaken beter uit te voeren, dienstverlening te verbeteren en samenwerking uit te bouwen. Hiervoor versterken we het innovatief vermogen van ons waterschap. We onderkennen dat alle waterschappers hier een rol in hebben. Het bestuur bepaalt de richting en heeft zicht op de uitvoering. De verbinding met onze omgeving is essentieel voor het realiseren van deze doelstelling. We gaan deze op de relevante niveaus actief versterken. We beseffen dat vernieuwing een dynamisch proces is en dat vernieuwing gebaat is bij vrije bewegingsruimte en soms dat extra zetje nodig heeft. Om dit proces te ondersteunen stimuleren we community via een open proces waarop innovaties kunnen stromen. Een platform dat ontmoeten, inspireren, samenwerken en creëren stimuleert. Onze innovaties kennen geen geheimen. We brengen onze ideeën en resultaten in beeld om iedereen te laten zien waar we mee bezig zijn. Zoals op ons het digitale innovatieplatform winnovatie. Stap voor stap werken we deze aanpak uit. We realiseren telkens nieuwe bouwstenen om tot een lerende en adaptieve organisatie te komen.