De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

over hoe je handen en voeten kunt geven aan de

Verwante presentaties


Presentatie over: "over hoe je handen en voeten kunt geven aan de"— Transcript van de presentatie:

1 over hoe je handen en voeten kunt geven aan de
circulaire en inclusieve economie Cirkelstad 12 december 2018

2 Cirkelstad Coöperatie voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouw Bottom-up aanpak: Lokale Communities of Practice (CoP) zijn de basis! Cirkelstad is een coöperatie in de circulaire bouw, Wij zetten ons al 10 jaar actief in op ontwikkeling van steden: steden zonder afval, zonder uitval! Wij richten ons op drie centrale thema’s: Vastgoed, infrastructuur & buitenruimte en interieur en facilitymanagement. In Gelderland zijn wij actief in Arnhem en Nijmegen. In Apeldoorn verkennende gesprekken met geïnteresseerde partijen.

3 Hoe werkt Cirkelstad? Landelijke Coöperatie:
maakt kennis collectief, onderzoekt en deelt deze naar andere CoP en partijen Regionale bouwprogramma’s: Facilitering opdrachtgevende partijen, versnelling van kennisdeling naar implementatie De basis van Cirkelstad is de Community of Practice. De CoP heeft 4 doelen: 1) Gericht op het collectief maken van kennis om naar een brede toepassing te groeien - Partijen zijn actief op een eigen project Brengen ervaring en vragen in de CoP-lijn Nieuwe partijen ontmoeten in de CoP-lijn 2) Inspireren van partijen CoP-programmering maakt een aantrekkelijk aanbod op jaarbasis De CoP is in twee regio’s actief, je bent vrij om aan te sluiten (wens Food Valley aan te laten sluiten) 3) Nieuwe verbindingen Bekende partijen spreken over hun ervaringen, nieuwe partijen worden geïnspireerd en haken aan Cirkelstad werkt met Spinners per Cirkelstad. Die de aanjagersrol vervult. 4) Op nationaal niveau kennisdelen, harmoniseren Landelijke dag op Building Holland 1 kennisagenda voor diepgaand onderzoek In het bouwprogramma worden opdrachtgevende partners zoals woningbouwcorporaties of vastgoedontwikkelaars gefaciliteerd bij hun realisatievraag. Voor de realisatie worden vervolgens opdrachtnemende partners betrokken, zowel bij de uitvraag als bij de daadwerkelijke bouw of renovatie. Aanvullend speelt het bouwprogramma een actieve rol  bij het ontwikkelen van instrumentarium en het uitvoeren van onderzoeken. Tot slot voorziet het bouwprogramma in uitgebreid trainingenpakket als onderdeel van de Cirkelstad Academy voor en door de partners van Cirkelstad. Op deze manier geeft de coöperatie versnelling om van kennisdeling tot implementatie te komen. Lokale Community of Practice: Hands-on collectief maken van kennis door DOEN!

4 CoP Nijmegen april 2018: Circulair opdrachtgeverschap, circulaire openbare ruimte, circulair bouwen

5 CoP Arnhem, dec 2018: Brainstorm renovatie pand in Arnhem van Rijksvastgoedbedrijf

6 Circles en Cirkelstad Circles verbindende structuur Oost NL
Cirkelstad verbindende structuur circulair bouwen Beide gericht op van denken naar samen DOEN Door samenwerking: gerichte en concrete bouw aan circulaire steden; gerichte verbinding in de regio en; bouwsector in de regio met toekomstwaarde!


Download ppt "over hoe je handen en voeten kunt geven aan de"

Verwante presentaties


Ads door Google