Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Advertisements

DE ADEM VAN GOD Wat hoort in dit rijtje niet thuis: bijbel, kerk,
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Jezus over het koninkrijk
Volk Gezag Land Nederlanders Grondwet Nederland Koninkrijk.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Vrede: - Romaans: pax, peace - Germaans: vrede, Friede (-> vriend, vrijen) - Hebreeuws:shalom.
Godsdienst.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
De schepping van de mens 1 Genesis 3. 2 Hoe kan ik, als christen, Genesis 3 een zinvolle plek geven in mijn leven in deze wereld?
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Leven in dode botten Ezechiël 37:1-14. Hopeloos Dood, dood, nog eens dood Ballingschap: over en uit Waar blijft God?
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
De Heilige Geest in Hebreeën Hebreeën 3: Daarom, zoals de Heilige Geest zegt: “Heden, indien u Zijn stem hoort, 8 “verhard dan uw hart niet,
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Overwinning in de woestijn. “Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus was gedoopt en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend 22 en daalde.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
2. Het werk begint.
Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Achtste dag Jesjoe’a zei: “Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed hebben.” Johannes 10:10b.
Welkom Voorganger: ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma
De STRIJD om ons denken.
De Heilige Geest.
Transformatie van denken
Wens-duif Lucas 3:21-22 "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
HEEL je leven... 1.
Het is tijd, Gods rijk komt aan! Dus: 1. Keer om; 2. Stap in; 3. Ga mee. Verkondigen = uitroepen Aangebroken (letterlijk: vervuld) Ook Johannes: “Het koninkrijk.
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
Blok IV De heilige Geest
Les 2 Een nieuwe tijd Wat doe ik hier vandaag?
Een nieuw begin 1.
In het begin… 1.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Les 9 Vier een rustdag met God
Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Blok IV God de heilige Geest
de brief aan de Romeinen
MAKE LOVE – MAKE WAR Efeze 6:12
Dimensies van Discipelschap
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Regina ZONDAGEN 2- AdVENT c. B
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Welkom op de eerste alpha avond!
Verheerlijking op de berg
Opvoeden - 24 juni
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Van toen af aan was David doordrongen van de Geest van de HEER
Lucas 3.
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
Prediking zondag 16 september 2018
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Geloof spreekt.
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
De vlieger van de Heilige Geest
Het leven is best ingewikkeld
God en het waarom van het lijden
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let op, ik zend mijn bode voor je uit, hij zal een weg voor je banen. Luid klinkt een stem in de woestijn: maak de weg van de Heer gereed, maak recht zijn paden!”

De Drie-eenheid Marcus 1/9-11: …..Op het moment dat Jezus uit het water omhoogkwam, zag hij de hemel openscheuren en de Geest als een duif op zich neerdalen en er klonk een stem uit de hemel: “Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde”. Genesis 1/ 2: De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar de Geest van God zweefde over de wateren.

Verdere parallel met begin van de schepping Marcus 1/12,13: Meteen daarna dreef de Geest hem de woestijn in…. Daar werd hij door Satan op de proef gesteld. Anders dan Adam en Eva bezweek Jezus niet voor de verleidingen van de duivel.

Eerste woorden van Jezus Marcus 1/15: De tijd is aangebroken, het Koninkrijk van God is nabij: komt tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

Vragen bij het lezen van Marcus Wat zijn de kenmerken van het Koninkrijk volgens de woorden en het gedrag van Jezus? Hoe toont Jezus zijn koningschap?

Voorbeelden Marcus 2/1-5: - Jezus vergeeft onze zonden Marcus 3/23-28: - Jezus zegt dat hij Heer en Meester is over de sabbat. Jezus vereenzelvigt zich met God. Spreekt met eigen gezag “Ik ben”- uitspraken

De rust van Jezus Slapen in de boot Voedselverstrekking aan duizenden Confrontatie met de bezetene bij de Gerasenen Dochter van Jaïrus

Waar het om gaat! Reinigingsvoorschriften Botsingen met religieuze leiders Van nature ongeschikt om met God te verkeren Moderne denken

Jezus en de Thora Marc 7/19: - Zo verklaarde hij alle spijzen rein Matt 5/18: - Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke tittel in de wet van kracht, totdat alles gebeurt zal zijn. Vervulling (ook van de reinigingswetten)

Volgende keer Start bij het dramatische hoogtepunt in de openbaring van Jezus aan zijn discipelen. Daarna: de tocht naar het kruis. Lezen van hele evangelie van Marcus vergt één uur.