Lezing Stichting Kind en Voeding www.kind-en-voeding.nl
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Visie en missie Het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kind en Voeding Wat is er nodig? Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vetten Negatief imago Gezonde vetten Ongezonde vetten Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Functie vetten Geconcentreerde energiebron Drager vitaminen Leverancier essentiële vetzuren Smaakmaker Verzadiging Stoelgang Lichaamstemperatuur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2012 Vetten Gezonde ongezonde Onverzadigd Enkelvoudig meervoudig Te veel verzadigd vet Lezing Stichting Kind en Voeding 2012
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Onverzadigd vet Plantaardige producten Oliën Margarine, halvarine Noten, pinda’s Zaden Vette vis Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Verzadigd vet Dierlijke producten Vlees, vleeswaren Roomboter Koffiecreamers Slagroom Chocolade Koek en gebak Zoutjes en chips Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vet in ons voedsel Zichtbare vetten Onzichtbare vetten Boter Margarine Olie Bak-en braadvet Vet in zuivel Vet in vlees Vet in vis Vet brood Vet in noten Koek, cake, gebak, snacks etc. Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat dan wel? Eet met mate Wat heeft je lichaam nodig? Energie leverancier Diversiteit Weet wat je eet Herkenbaar Onbewerkt Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2012 Wat dan wél? Wat eet je dan wel, om optimaal gezond te blijven? Vers Onbewerkt Wat te herkennen is (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig voedsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2012
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil: gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen ↔ EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Bedankt Gastlessen Lezingen Kookworkshops Supermarktvoorlichting Naam consulent: Lezing Stichting Kind en Voeding 2013