Lezing Stichting Kind en Voeding

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voorlichtingsavond De Granaet.
Advertisements

Gezonde voeding.
Stofwisseling.
Materie, energie en leven
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
Gezonde voeding bij tieners
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Ron van Diepen, Edwin Ooijevaar, Anko Top TLG,02 februari 2008
Voeding en bewegen!.
Het gebruik van gezonde vetten in de praktijk
Goedenavond Welkom bij
Simone van Ballegooie Fysiotherapeut
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
Een frisse kijk op eten Daisy Hoedemaker.  Ayurveda uit de Indiase geneeskunde  De traditionele Chinese voedingsleer  De antroposophische visie  Psycho.
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie,
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Wat voedt jou deel 1..
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
VETTEN.
Lekker en Gezond de Quiz
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Informatiebijeenkomst
Cut the Crap! Food Mythes & Feiten Edith J.M. Feskens Professor in Nutrition & Health over the Lifecourse Division of Human Nutrition, Wageningen University.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Energiemanagement Hans Spanjers
Wat te doen vandaag Theorie Vetten Presentaties vitamine/mineraal
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Afvallen was nog nooit zo makkelijk, als met het populaire eiwit dieet! Ten gevolge van een veranderd leefpatroon is overgewicht vandaag de dag bijzonder.
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Visieontwikkeling.
Groen op je bord.
VETTEN.
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Leefstijl bij kanker Anika Adriaans en José Breedveld
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Factsheet Voedingscentrum
Natuurvoeding heeft levenskracht
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
De voedingsdriehoek Wat en hoe?. De voedingsdriehoek Wat en hoe?
Smul gezond.
Voedingsstoffen.
Schijf van vijf.
Ecsplore is onderdeel van PIW Groep
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Leverancier van de Schijf van Vijf
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
De actieve voedingsdriehoek
Gezonde voeding.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Lezing Stichting Kind en Voeding
Informatie avond “Kids doen mijn eetexperiment”
Lezing Stichting Kind en Voeding
Lezing Stichting Kind en Voeding
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Lezing Stichting Kind en Voeding www.kind-en-voeding.nl

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Visie en missie Het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Kind en Voeding Wat is er nodig? Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vetten Negatief imago Gezonde vetten Ongezonde vetten Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Functie vetten Geconcentreerde energiebron Drager vitaminen Leverancier essentiële vetzuren Smaakmaker Verzadiging Stoelgang Lichaamstemperatuur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2012 Vetten Gezonde ongezonde Onverzadigd Enkelvoudig meervoudig Te veel verzadigd vet Lezing Stichting Kind en Voeding 2012

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Onverzadigd vet Plantaardige producten Oliën Margarine, halvarine Noten, pinda’s Zaden Vette vis Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Verzadigd vet Dierlijke producten Vlees, vleeswaren Roomboter Koffiecreamers Slagroom Chocolade Koek en gebak Zoutjes en chips Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vet in ons voedsel Zichtbare vetten Onzichtbare vetten Boter Margarine Olie Bak-en braadvet Vet in zuivel Vet in vlees Vet in vis Vet brood Vet in noten Koek, cake, gebak, snacks etc. Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Wat dan wel? Eet met mate Wat heeft je lichaam nodig? Energie leverancier Diversiteit Weet wat je eet Herkenbaar Onbewerkt Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2012 Wat dan wél? Wat eet je dan wel, om optimaal gezond te blijven? Vers Onbewerkt Wat te herkennen is (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig voedsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2012

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil: gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen ↔ EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013

Lezing Stichting Kind en Voeding 2013 Bedankt Gastlessen Lezingen Kookworkshops Supermarktvoorlichting Naam consulent: Lezing Stichting Kind en Voeding 2013