Laten we stampvoetend aandacht eisen voor de strijd tegen onrecht. Laten we met onze voeten telkens opnieuw in vrede naar elkaar gaan.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Liturgisch bloemschikken
Advertisements

Ik wens je De kracht van god.
Advent Advent is onderweg zijn Advent is op die lange weg zijn van verwachting naar vervulling, van droom naar werkelijkheid. Advent is geduldig wachten.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Godsdienst.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
POWERPOINT MARIJ Muziek Palau Ambon.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Een brandend hart.
Advent 2014 Logo school.
ADVENT 2014.
Powerpoint Christine Gedicht blauwhartje Hoop doet leven
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Vogels fluiten 9/04/2017 9:56.
Bekijk de zonnestraal.
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
“de liefde van God”.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Welke toekomst dromen we voor onszelf, voor onze kinderen?
VREUGDE.
In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??
Koningin Wilhelmina school
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool in groep 7B
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Waar je woont op deze wereld.
Op weg naar een nieuwe morgen Advent op weg Al 3 maanden op 3 maanden.
Visioen in uitvoering De Katholieke dialoogschool als oefenplaats in gerechtigheid A. D ECOENE, Visioen in uitvoering. Levende geloofsgemeenschappen als.
Vrede voor jou Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn.
OM EVEN MET JE BUUR TE BESPREKEN
Voorganger Ds. Peter Elzinga Organist: Jan Wolfs
Aswoensdag.
Een gat in ons evangelie?
Transformatie van denken
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Anyone Of Us (Gareth Gates).
Welkom kinder- dienst Biddag 2017 Bidden tot de ONBEKENDE GOD X.
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
Wie goed doet, God ontmoet
Geloofsgemeenschap De Goede Herder
Hoe armer je bent, hoe vaker je wind tegen hebt..
Presentatie Created by Kathy Faelli.
WINTERSE GEDACHTEN.
Kerststal bouwen Lucas 2:6-7 “Toen Jozef en Maria in Bethlehem waren, werd het kind geboren. Het was Maria’s eerste kind, een jongen. Maria wikkelde hem.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Kerstmis 2016 Hebben wij mogen vieren met uw kinderen
’Vertel even wat over jezelf …’
Vogels fluiten 1/01/2019 0:07.
Mogelijke Jezusbeelden
Ik geloof dat wachten zin heeft; dat verwachting ons rijker maakt,
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Ik geloof in God, de bron van alle leven
Ik geloof in God, Vader van ons allen. Hij heeft de aarde
die een vuurvlam is in de nacht.
Prediking zondag 16 september 2018
De 12 slagen van middernacht....
Wij geloven in de goede Vader
de waarheid die mij leidt.
Ik voel me blij, ik voel me vrij, ik jubel en ik zing;
Dwars door alles heen samen op weg naar Kerstmis.
Dromen dat het anders kan
Transcript van de presentatie:

Laten we stampvoetend aandacht eisen voor de strijd tegen onrecht. Laten we met onze voeten telkens opnieuw in vrede naar elkaar gaan.

is een verlangen naar ommekeer! Kwetsbaar verlangen is een verlangen naar ommekeer! “De geboorte van ‘God-met-ons’ is het verhaal van mensen die beslissen om hier en nu met die inspiratie aan de slag te gaan en om de ‘omkering’ handen en voeten te geven.”

Zichtbare sporen trekken doorheen deze adventstijd en stapsgewijs steeds meer gerechtigheid mee waar-maken met en voor kwetsbare mensen in de marge.

Hoe onvoorstelbaar niet te berekenen en onbekend de weg ook is, zolang een mens op weg gaat naar een ander om de ander, is er hoop op een nieuwe toekomst. Dit is een kwetsbaar verlangen van elkeen

De gaten in de sokken zien en erkennen = een spoor van erkenning Stap 1 De gaten in de sokken zien en erkennen = een spoor van erkenning

…maar voor wie weinig heeft en weinig kansen krijgt nog het kwetsbaarst. Advent: ondanks versleten sokken en blaren op de voeten blijven gaan om elkaar te ontmoeten. Advent: God kwetsbaar nabij onderweg. Kathleen Boedt

Happy socks ontmaskeren en tot hun ware aard brengen Stap 2 Happy socks ontmaskeren en tot hun ware aard brengen = een spoor van kracht

simpelweg geloven in mensen. Wat als we nu eens simpelweg geloven in mensen.   In wat ze kunnen, wat ze willen, waarvan ze dromen. En vooral ook geloven in jezelf, in je eigen mogelijkheden. Wat kan ik doen? Wat wil ik doen om de dromen van anderen waar te maken? Simpelweg geloven…dat gewone mensen hand in hand, schouder aan schouder buitengewone dingen doen. Vrij naar Barack Obama

De gaten in de sokken stoppen Stap 3 De gaten in de sokken stoppen = een spoor van hoop

Riskeer meer dan wat anderen ‘veilig’ vinden. Zorg meer dan wat anderen ‘wijs’ vinden. Droom meer dan wat anderen ‘praktisch’ vinden. Verwacht meer dan wat anderen voor ‘mogelijk’ achten. Doe meer dan je dacht dat je kan. Deel meer dan je dacht te kunnen missen. Hoop tegen beter weten in. En wonderen van vrede zullen leven en alles nieuw maken! Jeanne Devos  

Hoop, kracht en warmte gebruiken als stapstenen = een spoor van warmte

HOOP, KRACHT en WARMTE   Ik geef jou hoop zodat je steeds lichtpunten ziet en met veel zin aan de dag begint. Ik geef jou kracht zodat je met beide handen het leven grijpt en kan bouwen aan de wereld waar je van droomt. Ik geef jou warmte zodat je voelt dat je er niet alleen voor staat en je omringd bent door liefdevolle mensen. Hadewijch Van Hove

Kerstmis Een spoor van geloof!

Jij mag opnieuw geboren worden. Jij mag nieuwe vrede ervaren.   Juist jij, geraakt door verdriet, getroffen door moeite en pijn. Juist jij, oud geworden en alleen achtergebleven. Juist jij, die zo twijfelt, die geen waarde vindt in jezelf: jij mag opnieuw geboren worden. Ook jij, die behoedt, die warmte geeft, die omziet naar de ander.   Vrede voor jou en iedereen, nieuwe moed, nieuw elan, van harte gegund en gewenst.

Kerstmis Een spoor van geloof!

Advent – ‘ad-venire’ een aankomen of naderbij komen, van twee kanten: aan de éne kant komt het ogenblik van Gods menswording – Jezus’ geboorte als mens in ons midden – naderbij; aan de andere kant is het ook een beweging van ons naar het kerstgebeuren: wij willen ons actief voorbereiden op de komst van God onder de mensen. Kunnen wij hiertoe de nodige stappen zetten?

Stap jij mee in het spoor van Jozef en Maria?

In het spoor van Jozef en Maria In de koude nachten van je leven een Maria of Jozef op je weg tegenkomen, een mens die zich kwetsbaar en mild durft open te stellen, zijn armen als een deken om je heen slaat en je zo genoeg warmte en geborgenheid geeft om verder te kunnen gaan of je te laten thuiskomen. Kathleen Boedt

kwetsbaar en hulpeloos.” Het vergaat geen mens anders dan Jezus die wordt geboren in een stal, die in doeken wordt gewikkeld en in een kribbe gelegd, kwetsbaar en hulpeloos.” Zo schrijft Iesja in het Leeftochtnummer.

ZALIG KERSTMIS en HOOPVOL NIEUWJAAR waarin we blijven verder stappen in kwetsbaar verlangen naar een duurzame samenleving voor allen! STAP JIJ MEE?