De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waar moet je op letten in deze loopbaan?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waar moet je op letten in deze loopbaan?"— Transcript van de presentatie:

1 Waar moet je op letten in deze loopbaan?

2 Zie op Jezus. Hij de Weg, de Waarheid en het Leven

3 voor het Koninkrijk van God.
Als je steeds maar weer achter je kijkt, ben je niet geschikt voor het Koninkrijk van God. Blijf je concentreren op de weg… Laat je niet afleiden. Ons geloof moet zich eerst op het feit richten. Het gevoel komt meestal daarna.   

4 Heer, wijs mij uw weg, en leid mij als een kind dat heel de levensweg slechts in U richting vindt. Als mij de moed ontbreekt om door te gaan, troost mij dan liefdevol en moedig mij weer aan. Heer, leer mij uw weg, die zuiver is en goed. Uw woord is onderweg, als een lamp voor mijn voet. Als mij het zicht ontbreekt, het donker is, leid mij dan op uw weg, de weg die eeuwig is. (Sela)

5 Heer, leer mij uw wil aanvaarden als een kind dat blindelings en stil U vertrouwt, vrede vindt. Als mij de wil ontbreekt uw weg te gaan, spreek door uw Woord en Geest mijn hart en leven aan. Heer, toon mij uw plan; maak door uw Geest bekend hoe ik U dienen kan, en waarheen U mij zendt. (Sela) Als ik de weg niet weet, de hoop opgeef, toon mij, dat Christus heel mijn weg gelopen heeft.

6 Christen en Hoop gingen bij een splitsing van het rechte pad, op ‘de wei van bekoring’. Ze werden daar gepakt door reus Wanhoop en opgesloten in kasteel Twijfel. Zijn vrouw Ongeloof spoorde hem aan om ze te martelen en dan tot zelfmoord te drijven. Na een nacht bidden kreeg Christen de ingeving dat hij de sleutel van de belofte bij zich had.

7 Is hier een hart, door vrees benard, vermoeid door ‘s levens strijd
Is hier een hart, door vrees benard, vermoeid door ‘s levens strijd? Twijfel drukt je neer, je struikelt telkens weer. O, vat weer moed, want God is goed en steeds tot hulp bereid. Als jij slechts kunt geloven, zie jij Zijn heerlijkheid. Daar zijn geen grenzen aan Jezus’ macht, voor elk die wonderen van Hem verwacht! Ja, wie Hem aanraakt, ervaart Zijn kracht. Daar zijn geen grenzen aan Jezus’ macht. (Opw. 218)

8 De sleutel van de belofte paste op de deuren en het hek van kasteel Twijfel. Zo zijn ze ontsnapt en zijn ze terug gekeerd op het rechte pad naar de Hemelstad.

9 Staande op de beloften van mijn Heer en God ga ik moedig voorwaarts onder hoon en spot. Bergen zullen wankelen, maar Gods Woord houdt stand: veilige gids naar het hemels Vaderland! Staande op de beloften van mijn Heer en God, onderhoud ik vast en moedig Zijn gebod. Rustend in mijn Jezus, als mijn al in al… (Opw. 216)

10 Psalm 23:4: ‘Al ging ik ook door een dal vol schaduw van de dood, Ik zou geen kwaad vrezen, want U bent met mij; Uw stok en Uw staf, die vertroosten mij.’

11 Ik wandel in het licht met Jezus, het donkere dal ligt achter mij, en ik weet mij in Zijn trouw geborgen, welk een liefdevolle Vriend is Hij. (Opw. 214)

12 Ga volhardend op de goede weg. Bemoedig elkaar.

13 Laat je aanmoedigen door de geloofsgetuigen

14 Houd je ogen op het doel gericht

15 Dan zul je het heerlijke einddoel bereiken


Download ppt "Waar moet je op letten in deze loopbaan?"

Verwante presentaties


Ads door Google