Het zaad van Abraham 18 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Advertisements

Discipelschap.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Welkom.
God en ons.
Zegen & vloek deel II.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
Stille Zaterdag.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Hoe vier je Kerst?.
O dwaze Galaten, wie heeft u betoverd om de waarheid niet te gehoorzamen; u voor wie Jezus Christus eerder voor ogen is geschilderd alsof Hij onder u.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Brief aan de Galaten -22- belofte-verbond-genade.
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
onwetend van Gods gerechtigheid
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
GELOOF IN HET OUDE TESTAMENT
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
de verwoesting van Jericho
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
de dood verslonden tot overwinning
de ark van het verbond (2)
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
het opstandingslichaam
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Judaïseren? 3 december 2017 Rotterdam.
de brief aan de Romeinen
De geboorte van Jezus 17 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Gij nu zijt het lichaam van Christus
ieders werk zal openbaar worden
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
waarom gelooft de één wel en de ander niet
de brief aan de Romeinen
Brief aan de Galaten -2-.
de brief aan de Romeinen
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Nadenken over de uitverkiezing
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
ambassadeurs van Christus
de valstrik van het kruis
de brief aan de Romeinen
God rechtvaardigt de goddeloze!
de verborgenheid van Zijn wil
Galaten.
Adam, een beeld van de komende
de brief aan de Galaten (3)
de brief aan de Galaten (5)
Transcript van de presentatie:

het zaad van Abraham 18 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht

Galaten 3 1 O, dwaze Galaten, wie betovert jullie, aan wie Jezus Christus tevoren voor de ogen als gekruisigd werd beschreven?  2 Dit alleen wil ik van jullie leren: Namen jullie de geest in ontvangst uit werken van de wet, of uit het horen van het geloof? 3 Zó dwaas zijn jullie, die begonnen in de geest: nu volbrengen jullie het in het vlees! 4 Zóveel leden jullie voor de schijn, als het ook zeker voor de schijn is. 5 Hij, dan, die jullie de geest verstrekt en machten onder jullie inwerkt - namen jullie de geest in ontvangst uit werken van de wet, of uit het horen van het geloof?

Galaten 3 6 Zoals Abraham God gelooft, en het wordt hem tot rechtvaardigheid gerekend. 7 Weet dus, dat zij, die uit het geloof zijn, zonen van Abraham zijn. 8 En de Schrift, die tevoren waarneemt, dat God de natiën uit geloof rechtvaardigt, brengt tevoren een goed bericht aan Abraham: In jou zullen al de natiën inbesloten gezegend worden, 9 Zodat zij, die uit het geloof zijn, gezegend worden, samen met de gelovige Abraham.

Galaten 3 10 Want allen, die uit werken van de wet zijn, zijn onder een vloek; want er staat geschreven: Vervloekt is een ieder, die niet blijft in alles, wat er geschreven is in de boekrol van de wet, om dat te doen. 11 En dat er in de wet niemand bij God gerechtvaardigd wordt, is duidelijk, want: de rechtvaardige zal uit geloof leven. 12 Maar de wet is niet uit geloof, maar: wie ze doet, zal in hen leven.

Galaten 3 13 Christus koopt ons uit vanuit de vloek van de wet, door voor ons een vloek te worden, want er staat geschreven: Vervloekt is een ieder, die op een hout gehangen wordt, 14 opdat de zegen van Abraham tot de natiën zal komen, in Jezus Christus, opdat wij de belofte van de geest in ontvangst zullen nemen door het geloof. 15 Broeders, ik zeg dit naar de mens: net zoals een verbond van een mens, dat bekrachtigd is - niemand wijst het af, of wijzigt het.

Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften uitgesproken en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, als over velen, maar als over één: en aan jouw zaad, dat wil zeggen: Christus. 17 En dit zeg ik: de wet, die na vierhonderd dertig jaar gekomen is, maakt een verbond, dat tevoren door God bekrachtigd is, niet ongeldig, zodat de belofte buiten werking gesteld zou worden. 18 Want indien het lot-bezit uit de wet is, dan niet meer uit de belofte; en juist door een belofte heeft God aan Abraham zijn gunst bewezen.