De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ambassadeurs van Christus

Verwante presentaties


Presentatie over: "ambassadeurs van Christus"— Transcript van de presentatie:

1 ambassadeurs van Christus
16 september 2018 Hendrik Ido Ambacht

2 Een ambassadeur of ambassadrice is een persoon die de regering van zijn of haar land vertegenwoordigt bij een ander land of bij een internationale organisatie, bijvoorbeeld de NAVO of de Verenigde Naties. Formeel vertegenwoordigt een ambassadeur dan het staatshoofd. Tegenwoordig kan een ambassadeur ook een vertegenwoordiger zijn van een organisatie of groep voor promotionele doeleinden.

3 Efeze 6 18 En bid daarbij met elk gebed en smeekbede, bij elke gelegenheid, in de geest, en wees waakzaam daarin met alle volharding en smeekbede voor al de heiligen,

4 Efeze 6 19 ook voor mij, opdat aan mij een woord gegeven zal worden bij het openen van mijn mond, om in vrijmoedigheid het geheim van het goede bericht bekend te maken

5 Efeze 6 19 ook voor mij, opdat aan mij een woord gegeven zal worden bij het openen van mijn mond, om in vrijmoedigheid het geheim van het goede bericht bekend te maken

6 om in vrijmoedigheid het geheim van het goede bericht bekend te maken
Efeze 6 19 ook voor mij, opdat aan mij een woord gegeven zal worden bij het openen van mijn mond, om in vrijmoedigheid het geheim van het goede bericht bekend te maken vers 15: …en de voeten schoeien met de gereedheid van het goede bericht van de vrede.

7 Efeze 6 19 ook voor mij, opdat aan mij een woord gegeven zal worden bij het openen van mijn mond, om in vrijmoedigheid het geheim van het goede bericht bekend te maken 20 (waarvoor ik een ambassadeur ben, gebonden met een keten) om daarin vrijmoedig te zijn zoals het mij bindend is te spreken.

8 …..ambassades, consulaten en hun aanhorigheden genieten een diplomatieke (of consulaire) onschendbaarheid.

9 Wanneer relaties tussen landen verslechteren, of een land iets heeft gedaan dat in de ogen van een ander land onverkwikkelijk is, kan dat andere land zijn ambassadeur terugroepen. Van deze handeling gaat een sterke symboliek van afkeuring uit.

10 Efeze 6 19 ook voor mij, opdat aan mij een woord gegeven zal worden bij het openen van mijn mond, om in vrijmoedigheid het geheim van het goede bericht bekend te maken 20 (waarvoor ik een ambassadeur ben, gebonden met een keten) om daarin vrijmoedig te zijn zoals het mij bindend is te spreken.

11 Efeze 6 19 ook voor mij, opdat aan mij een woord gegeven zal worden bij het openen van mijn mond, om in vrijmoedigheid het geheim van het goede bericht bekend te maken 20 (waarvoor ik een ambassadeur ben, gebonden met een keten) om daarin vrijmoedig te zijn zoals het mij bindend is te spreken.

12 2 Korinthe 5 17 Zodat: indien iemand in Christus is, dan is hij een nieuwe schepping: het oude ging voorbij, zie, het nieuwe is gekomen!

13 2 Korinthe 5 18 En dit alles is uit God, die door Christus ons tot zichzelf verzoent en ons de bediening van de verzoening geeft,

14 2 Korinthe 5 18 En dit alles is uit God, die door Christus ons tot zichzelf verzoent en ons de bediening van de verzoening geeft,

15 2 Korinthe 5 18 En dit alles is uit God, die door Christus ons tot zichzelf verzoent en ons de bediening van de verzoening geeft,

16 2 Korinthe 5 19 wat hierin bestaat, Hoe dat God in Christus de wereld tot zichzelf verzoenend was en hen hun misstappen niet toerekent en het woord van de verzoening in ons plaatst.

17 2 Korinthe 5 19 wat hierin bestaat, Hoe dat God in Christus de wereld tot zichzelf verzoenend was en hen hun misstappen niet toerekent en het woord van de verzoening in ons plaatst.

18 2 Korinthe 5 19 wat hierin bestaat, Hoe dat God in Christus de wereld tot zichzelf verzoenend was en hen hun misstappen niet toerekent en het woord van de verzoening in ons plaatst.

19 2 Korinthe 5 19 wat hierin bestaat, Hoe dat God in Christus de wereld tot zichzelf verzoenend was en hen hun misstappen niet toerekent en het woord van de verzoening in ons plaatst.

20 2 Korinthe 5 19 wat hierin bestaat, Hoe dat God in Christus de wereld tot zichzelf verzoenend was en hen hun misstappen niet toerekent en het woord van de verzoening in ons plaatst.

21 2 Korinthe 5 20 Wij zijn dan ambassadeurs voor Christus, alsof God door middel van ons oproept: in naam van Christus smeken wij jullie: word verzoend met God!

22 20 Wij zijn dan ambassadeurs voor Christus,
2 Korinthe 5 20 Wij zijn dan ambassadeurs voor Christus, alsof God door middel van ons oproept: in naam van Christus smeken wij jullie: word verzoend met God! Efeze 6 19 (…) om in vrijmoedigheid het geheim van het goede bericht bekend te maken 20 waarvoor ik een ambassadeur ben…..

23 20 Wij zijn dan ambassadeurs voor Christus,
2 Korinthe 5 20 Wij zijn dan ambassadeurs voor Christus, alsof God door middel van ons oproept: in naam van Christus smeken wij jullie: word verzoend met God! Filippenzen 3 20 Want ons burgerschap is in de hemelen, van waaruit wij ook de Redder verwachten, de Heer Jezus Christus.

24 2 Korinthe 5 20 Wij zijn dan ambassadeurs voor Christus, alsof God door middel van ons oproept: in naam van Christus smeken wij jullie: word verzoend met God!

25 Romeinen 12 17 Vergeld niemand kwaad met kwaad, houdt het goede in beeld van alle mensen. 15 Zie toe, dat niemand kwaad met kwaad vergeldt, maar jaag altijd het goede na, jegens elkaar en jegens allen. 1 Thessalonicenzen 5

26 Romeinen 12 18 Leef, voor zover het van jullie afhangt, in vrede met alle mensen. 19 Verschaf jezelf geen recht, geliefden, maar geef plaats aan de boosheid, want er staat geschreven: Aan Mij is de rechtverschaffing, Ik zal terugbetalen, zegt de Heer.

27 Romeinen 12 18 Leef, voor zover het van jullie afhangt, in vrede met alle mensen. 19 Verschaf jezelf geen recht, geliefden, maar geef plaats aan de boosheid, want er staat geschreven: Aan Mij is de rechtverschaffing, Ik zal terugbetalen, zegt de Heer.

28 Romeinen 12 18 Leef, voor zover het van jullie afhangt, in vrede met alle mensen. 19 Verschaf jezelf geen recht, geliefden, maar geef plaats aan de boosheid, want er staat geschreven: Aan Mij is de rechtverschaffing, Ik zal terugbetalen, zegt de Heer. Deut.32:35, Hebr.10:30

29 want wanneer jij dit doet,
Romeinen 12 20 Maar, in het geval dat jouw vijand honger heeft, geef hem te eten; in het geval dat hij dorst heeft, geef hem te drinken; want wanneer jij dit doet, zal jij gloeiende kolen van vuur op zijn hoofd stapelen. Spreuken 21:25

30 Romeinen 12 20 Maar, in het geval dat jouw vijand honger heeft, geef hem te eten; in het geval dat hij dorst heeft, geef hem te drinken; want wanneer jij dit doet, zal jij gloeiende kolen van vuur op zijn hoofd stapelen.

31 Romeinen 12 21 Laat je niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade met het goede.

32 Romeinen 13 1 Laat elke ziel zich onderschikken aan de superieure autoriteiten, want er is geen autoriteit dan onder God. En die er zijn, zijn onder God gezet.

33 1 Laat elke ziel zich onderschikken aan de superieure autoriteiten,
Romeinen 13 1 Laat elke ziel zich onderschikken aan de superieure autoriteiten, want er is geen autoriteit dan onder God. En die er zijn, zijn onder God gezet. Daniël 4 

34 Daniël 4 17 opdat de levenden erkennen dat de Allerhoogste Heerser is over het koninkrijk van de mens, en dat geeft aan wie Hij wil, en daarover zelfs de laagste onder de mensen aanstelt.

35 Romeinen 13 2 Wie zich dus tegen een autoriteit verzet, heeft Gods mandaat weerstaan. En wie weerstaan hebben, zullen voor zichzelf oordeel in ontvangst nemen.

36 Romeinen 13 2 Wie zich dus tegen een autoriteit verzet, heeft Gods mandaat weerstaan. En wie weerstaan hebben, zullen voor zichzelf oordeel in ontvangst nemen.

37 Romeinen 13 3 Want bestuurders zijn niet tot vrees voor het goede werk, maar voor het kwade. En wil jij niet vrezen voor de autoriteit? Doe het goede, en jij zal lof van haar hebben.

38 Romeinen 13 3 Want bestuurders zijn niet tot vrees voor het goede werk, maar voor het kwade. En wil jij niet vrezen voor de autoriteit? Doe het goede, en jij zal lof van haar hebben.

39 Romeinen 13 4 Want zij is Gods bediende, jou ten goede. Maar in het geval dat jij kwaad doet, vrees, want zij draagt het zwaard niet voor de schijn. Want zij is Gods bediende, een rechtverschaffer voor boosheid tegen hem, die kwaad verricht.

40 Romeinen 13 4 Want zij is Gods bediende, jou ten goede. Maar in het geval dat jij kwaad doet, vrees, want zij draagt het zwaard niet voor de schijn. Want zij is Gods bediende, een rechtverschaffer voor boosheid tegen hem, die kwaad verricht.

41 Romeinen 13 4 Want zij is Gods bediende, jou ten goede. Maar in het geval dat jij kwaad doet, vrees, want zij draagt het zwaard niet voor de schijn. Want zij is Gods bediende, een rechtverschaffer voor boosheid tegen hem, die kwaad verricht.

42 Romeinen 13 5 Daarom is het noodzaak zich te onderschikken, niet alleen vanwege de boosheid, maar ook vanwege het geweten.

43 Romeinen 13 6 Want daarom voldoen jullie ook belastingen, want zij zijn dienstverrichters van God, die juist op dit punt volharden.

44 7 Betaal aan allen de verschuldigde dingen:
Romeinen 13 7 Betaal aan allen de verschuldigde dingen: aan wie belasting, belasting, aan wie tol, tol, aan wie vrees, vrees, aan wie eer, eer. Lukas 20 24 En Hij zei tegen hen: Geef dan aan de keizer wat van de keizer is en aan God wat van God is.

45 Romeinen 13 8 Wees aan niemand iets verschuldigd dan elkaar lief te hebben; want wie de ander liefheeft, heeft de wet vervuld.


Download ppt "ambassadeurs van Christus"

Verwante presentaties


Ads door Google