De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ieders werk zal openbaar worden

Verwante presentaties


Presentatie over: "ieders werk zal openbaar worden"— Transcript van de presentatie:

1 ieders werk zal openbaar worden
7 januari 2018 Hendrik Ido Ambacht

2 1 Korinthe 1 11 Want het werd mij duidelijk gemaakt (…) dat er ruzies onder jullie zijn. 12 Ik bedoel dit, dat ieder van jullie zegt: Ik ben van Paulus! En ik van Apollos! En ik van Kefas! En ik van Christus! 13 Is Christus gedeeld? Werd Paulus soms voor jullie gekruisigd? Of worden jullie in de naam van Paulus gedoopt?

3 1 Korinthe 1 (…) 17 Want Christus vaardigt mij niet af om te dopen, maar om het goede bericht te brengen, niet met wijsheid van woorden, opdat niet het kruis van Christus leeg gemaakt zal worden.

4 1 Korinthe 1 (…) 21 Want omdat de wereld in de wijsheid van God door haar wijsheid God niet kende, heeft God een welbehagen om door middel van de domheid van de proclamatie hen te redden, die geloven.

5 1 Korinthe 2 (…) 1 En toen ik naar jullie toe kwam, broeders, kwam ik niet met superioriteit van woorden of met wijsheid (…) 4 en mijn woord en mijn proclamatie waren niet met overredende woorden van menselijke wijsheid, maar met demonstratie van geest en van macht.

6 1 Korinthe 2 5 opdat jullie geloof niet zou zijn in wijsheid van mensen, maar in de macht van God. (…) 12 En wij namen niet de geest van de wereld in ontvangst, maar de geest, die uit God is, opdat wij de dingen zullen weten, die door God genadig aan ons gegeven worden.

7 1 Korinthe 2 13 Die dingen spreken wij ook, niet met woorden onderwezen door menselijke wijsheid, maar met door de geest onderwezen geestelijke woorden, die wij doen passen bij geestelijke dingen.

8 1 Korinthe 3 1 En ik, broeders, kon niet tot jullie spreken als tot geestelijke mensen, maar als tot vleselijke, als tot onmondigen in Christus.

9 1 Korinthe 3 2 Melk geef ik jullie te drinken, geen vaste voeding, want jullie waren nog niet bij machte. Neen, zelfs nu nog zijn jullie niet bij machte,

10 1 Korinthe 3 3 want jullie zijn nog vleselijk. Want waar er onder jullie jaloezie en ruzie is, zijn jullie dan niet vleselijk, en wandelen jullie dan niet naar de mens?

11 1 Korinthe 3 4 Want wanneer iemand zegt: Ik ben van Paulus, en een ander: Ik van Apollos, zal hij dan niet vleselijk zijn?

12 1 Korinthe 3 5 Wat dan is Apollos? En wat is Paulus? Bedienden zijn zij, door wie jullie geloven, zoals de Heer aan een ieder geeft.

13 2 Korinthe 5 10 ….opdat een ieder voor zichzelf als beloning zal ophalen voor dat wat hij door het lichaam verricht (…)

14 1 Korinthe 3 6 Ik plant, Apollos begiet, maar God doet het groeien. 7 Zodat: noch wie plant, noch wie begiet, is iets, maar God, die het doet groeien.

15 1 Korinthe 3 6 Ik plant, Apollos begiet, maar God doet het groeien. 7 Zodat: noch wie plant, noch wie begiet, is iets, maar God, die het doet groeien.

16 1 Korinthe 3 8 En wie plant en wie begiet, zijn er voor één ding. Maar ieder zal zijn eigen loon in ontvangst nemen naar zijn eigen moeite.

17 1 Korinthe 3 9 Want Gods medewerkers zijn wij; Gods akkerland, Gods gebouw, zijn jullie. Schriftwoord: Want wij zijn medewerkers van God op Gods akkerland; jullie zijn Gods gebouw.

18 1 Korinthe 3 10 Naar de genade van God, die aan mij gegeven wordt, plaats ik als een wijze bouwmeester een fundament, en een ander bouwt erop. Maar laat een ieder uitkijken, hoe hij erop bouwt!

19 1 Korinthe 3 11 Want een ander fundament, dan dat er ligt, namelijk Jezus Christus, kan niemand plaatsen.

20 1 Korinthe 3 12 En indien iemand op dit fundament bouwt met goud en zilver, kostbare stenen, hout, gras, stro,

21 1 Korinthe 3 13 ieders werk zal openbaar worden. Want de dag zal het duidelijk maken, omdat het door vuur wordt onthuld. En het is het vuur, dat ieders werk zal toetsen, van welke aard het is.

22 1 Korinthe 3 13 ieders werk zal openbaar worden. Want de dag zal het duidelijk maken, omdat het door vuur wordt onthuld. En het is het vuur, dat ieders werk zal toetsen, van welke aard het is.

23 1 Korinthe 3 14 Indien iemands werk, dat hij erop bouwt, zal blijven, dan zal hij loon in ontvangst nemen. 15 Indien iemands werk verbrand zal worden, dan zal het verbeurd worden, en zelf zal hij gered worden, maar zó, als door vuur heen.

24 1 Korinthe 3 14 Indien iemands werk, dat hij erop bouwt, zal blijven, dan zal hij loon in ontvangst nemen. 15 Indien iemands werk verbrand zal worden, dan zal het verbeurd worden, en zelf zal hij gered worden, maar zó, als door vuur heen.

25 1 Korinthe 3 12 En indien iemand op dit fundament bouwt met goud en zilver, kostbare stenen, hout, gras, stro,

26 1 Korinthe 3 12 En indien iemand op dit fundament bouwt met goud en zilver, kostbare stenen, hout, gras, stro,

27 1 Korinthe 3 12 En indien iemand op dit fundament bouwt met goud en zilver, kostbare stenen, hout, gras, stro, …gegeven tot een losprijs voor allen (1 Tim.2:6)

28 1 Korinthe 3 12 En indien iemand op dit fundament bouwt met goud en zilver, kostbare stenen, hout, gras, stro, de veelkleurige wijsheid van God (Ef.3:10)

29 1 Korinthe 3 12 En indien iemand op dit fundament bouwt met goud en zilver, kostbare stenen, hout, gras, stro,

30 1 Korinthe 3 16 Weten jullie niet, dat jullie een tempel van God zijn, en dat de geest van God in jullie huist?

31 1 Korinthe 3 12 En indien iemand op dit fundament bouwt met goud en zilver, kostbare stenen, hout, gras, stro, …de Heer weet dat de redeneringen van de wijzen zinloos zijn (:20)

32 1 Korinthe 3 12 En indien iemand op dit fundament bouwt met goud en zilver, kostbare stenen, hout, gras, stro, alle vlees is als gras, en al zijn heerlijkheid als een bloem van het gras; het gras verdort, en de bloem valt uit,maar de uitspraak van de Heer blijft tot in de aeon (1 Petr.1:24).

33 1 Korinthe 3 12 En indien iemand op dit fundament bouwt met goud en zilver, kostbare stenen, hout, gras, stro, ...en het volk verstrooit zich over heel het land van Egypte om stoppels bijeen te harken voor het stro (Ex.5:12)

34 1 Korinthe 3 13 ieders werk zal openbaar worden. Want de dag zal het duidelijk maken, omdat het door vuur wordt onthuld. En het is het vuur, dat ieders werk zal toetsen, van welke aard het is.

35 1 Korinthe 3 13 ieders werk zal openbaar worden. Want de dag zal het duidelijk maken, omdat het door vuur wordt onthuld. En het is het vuur, dat ieders werk zal toetsen, van welke aard het is.

36 1 Korinthe 3 14 Indien iemands werk, dat hij erop bouwt, zal blijven, dan zal hij loon in ontvangst nemen. 15 Indien iemands werk verbrand zal worden, dan zal het verbeurd worden, en zelf zal hij gered worden, maar zó, als door vuur heen.

37 1 Korinthe 3 14 Indien iemands werk, dat hij erop bouwt, zal blijven, dan zal hij loon in ontvangst nemen. 15 Indien iemands werk verbrand zal worden, dan zal het verbeurd worden, en zelf zal hij gered worden, maar zó, als door vuur heen.


Download ppt "ieders werk zal openbaar worden"

Verwante presentaties


Ads door Google