Alternatieve sollicitatiemethodes (extract)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Advertisements

RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Wil jij ‘je ongekende vermogens’ leren kennen?
Hoofdstuk 4 Verkooptraject deel 2: voorbereiding verkoopgesprek
TagCloud Alle wervingsmiddelen onder 1 dak.
Mijn gegevens op het web!?
Hoe maak ik een goed online cv?
Social media gebruiken om een baan te vinden
Jobmarketing 2.0 Langenberg Advies in Verandering Vacaturepodium Match4U 13 februari 2014.
Succesvol netwerken met LinkedIn Een wereld van verschil
Talenten ‘vinden & binden’
Commercieel Manager totaljobs.nl

Het nieuwe solliciteren:
5.4 Hoe werk je? De overheid is ook een producent. Ze levert vooral diensten. Bijvoorbeeld: Gezondheidszorg & Onderwijs Een groot gedeelte van de kosten.
Professioneel werken: gestructureerd en methodisch
Een nieuwe arbeidsmarkt Social media Marcel Burger van Burger Support.
De ondernemende student Hoofdstuk 3Persoonlijke presentatie en reflectie.
Arbeidsmarkt Als je op de markt loopt zie je om je heen verschillende kopers en verkopers. De vraag naar een product bestaat uit de mensen die een product.
Social media. Agenda Facebook pagina – Likes – Check-ins – Resultaten – Tips Linkedin pagina – Volgers – Tips.
“Google+ en Linkedin” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Sara, communicatieverantwoordelijke Sophie, arbeidsbemiddelaar.
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
“Digi-bord toepassing sollicitatietraining” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Tom, Trainer.
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
Unieke Achterhoekers aan het werk Achterhoekers zijn harde werkers. Toch heeft een grote groep veel moeite een baan te vinden. Als we niets doen, wordt.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Bijeenkomst 3. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Huiswerk  Hoe is het huiswerk gegaan?
ROC West-Brabant meets. Facts en Figures Vinden.
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
Bijeenkomst 5. Terugblik  Wat hebben we vorige bijeenkomst besproken?  Alles gelukt met het persoonlijk profiel?  Liepen jullie nog tegen dingen aan?
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Instroom en mobiliteit Het programma Instroom & Mobiliteit van FCB draagt bij aan een passende bezetting in de branche Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.
Workshop Baukelien van Minnen. LinkedIn  LinkedIn – 5,9 mio profielen in Nederland op een beroepsbevolking van 6,1 mio (mbo+)  78% van de mensen op.
Training voor beginners. Agenda Waarvoor LinkedIn gebruiken? Hoe maak je een aansprekend profiel? Digitaal netwerken: hoe doe je dat? De interactie aangaan.
Winkelen 3.0 Hoofdstuk 6 Marketing. Inhoud 1 Eerst langs alle haltes 2 Verkoop 3 Omgaan met geld in een bedrijf 4 Logistiek 5 Wat doen leidinggevenden?
Hoe profileer ik mezelf digitaal? -minilecture-.
Kijk naar de afbeelding en vul in: ik denk, dat de afbeelding betekent:
MEDIAWIJSHEID IS MEER DAN MEDIAGEBRUIK
Sollicitatietraining
Laat jezelf ZIEN bij je sollicitatie
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
1 Kijk naar de afbeelding en vul in: 2
Je moet eerst een muziekje hebben als MP3
Met wie app jij? Mediabegrip week
Voor u en uw medewerkers!
MEDIAWIJSHEID IS MEER DAN MEDIAGEBRUIK
Zelfvertrouwen en eigen verantwoordelijkheid?
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Zelfvertrouwen en eigen verantwoordelijkheid?
Tool IJ-3: De potentie van OL om essentiële vaardigheden te bevorderen
Left-out? or LinkedIn or Left-out?.
Ken je Bedrijf?! Quiz Instructie voor de quizmaster en zijn/haar assistent: Neem vooraf de vragen door, plus de antwoorden die je onder iedere sheet in.
Hoe presenteer ik mezelf online?
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
HOE sponsorS VINDEN EN BEREIKEN?
Eventmanager: Gerdine Teerhuis
LinkedIn Wat moet ik ermee?.
Hoofdstuk 3: Hoe kom je aan werk?
Solliciteren met Social Media
Twitter • LinkedIn • Facebook
H3 Hoe kom je aan werk?.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Dienstverlening Krikke Consult
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Social media voor statenleden/politici
Zichtbaarheid Creëren
EXPERIMENT SHEET A/B TEST
Transcript van de presentatie:

Alternatieve sollicitatiemethodes (extract) Door Cécile van den Boogaard Alternatieve sollicitatiemethodes (extract)

Een advertentie gebruiken Wat doe jij? 1 2 3 4 5 6 Van binnenuit: bevorderen van fulltime werknemer, of parttime werknemer, of bekende consultant inhuren, of uitzendkracht fulltime inhuren. Gedachte van de werkgever: ik wil iemand aannemen die ik al ken (low-risk strategie voor de werkgever). Gebruiken van bewijs: het huren van een onbekende job-hunter die bewijs meebrengt van wat hij/zij kan doen, gerelateerd aan de vaardigheden die gewenst zijn. Gebruiken van een goede vriend of zakencollega: iemand inhuren die een betrouwbare vriend of collega kent, en misschien zelfs mee gewerkt heeft. Gebruiken van een agency waar ze vertrouwen in hebben: bijvoorbeeld een recruiter die de werkgever inhuurt. Een advertentie gebruiken (online, krant). Een CV gebruiken

Een advertentie gebruiken Wat doet de werkgever? 1 2 3 4 5 6 Van binnenuit: bevorderen van fulltime werknemer, of parttime werknemer, of bekende consultant inhuren, of uitzendkracht fulltime inhuren. Gedachte van de werkgever: ik wil iemand aannemen die ik al ken (low-risk strategie voor de werkgever). Gebruiken van bewijs: het huren van een onbekende job-hunter die bewijs meebrengt van wat hij/zij kan doen, gerelateerd aan de vaardigheden die gewenst zijn. Gebruiken van een goede vriend of zakencollega: iemand inhuren die een betrouwbare vriend of collega kent, en misschien zelfs mee gewerkt heeft. Gebruiken van een agency waar ze vertrouwen in hebben: bijvoorbeeld een recruiter die de werkgever inhuurt. Een advertentie gebruiken (online, krant). Een CV gebruiken

Verschillende opties en succeskans Zoeken naar een baan op internet. 4% succes. CV aan werkgevers geven. 7% succes. Advertenties vakbladen. 7 %. Bemiddelaars. Tot 28% succes. Job clubs. Tot 10% succes. UWV. 14% succes. Vragen naar leads (bekenden). 33% succes. Bij werkgever aankloppen. 47% succes. Vanuit jezelf kansen creeren: 86% succes. In de basis: breedte creeren, dat is waar je naar moet streven. Niet denken vanuit functie, maar vanuit jouw verschillende vaardigheden en die uitnutten. Amerikaanse cijfers!

Wat kun jij nu DOEN? Bewust selecteren bedrijven Bridge persoon identificeren Je unieke JIJ definieren Onderhandelingsvaardigheden inzetten Zaaien, vervolgens oogsten

1. Bewust selecteren bedrijven Kleinere bedrijven Bedrijven in groei zonder vacatures Vinden via branche-verenigingen, wedstrijden, BNR

5. Zaaien, vervolgens oogsten Als het lukt, ben open in het gesprek Richt je volledig op vaststellen wat mogelijke problemen zijn waarvoor jij een super oplossing hebt Heb geduld Creer een side-hustle die je goede energie geeft

Voorbeeld pracht-CV http://www.news18.com/news/india/21-yr-old-made-an-impressive-gq-style-resume-and-got-hired-without-an-interview-1258233.html

Jacco van Leeuwen: post 1-4-16 Jacco heeft de post niet meer bij zijn profiel staan, maar deze wel achterhaald via Linkedin archief. Hierbij de tekst die hij plaatste (‘En zo is het 1 april 2016’) en wat het hem heeft opgeleverd (‘Een ruwe schatting is’).

Contactgegevens Cécile van den Boogaard www.adaptivecompany.nl https://nl.linkedin.com/in/cvandenboogaard

Food for the thought: succes en falen in werk https://www.ted.com/talks/alain_de_botton_a_kinder_gentler_philosophy_of_success?language=nl