De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Met wie app jij? Mediabegrip week 45-46.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Met wie app jij? Mediabegrip week 45-46."— Transcript van de presentatie:

1 Met wie app jij? Mediabegrip week 45-46

2 Whatsapp Vraag 1: wie gebruikt er whatsapp? Vraag 2: wie stuurt er meer dan 10 appjes per dag? Zo ja, hoeveel ongeveer? Vraag 3: wie heeft er wel eens geappt met iemand die die niet kent? Zo ja, wie begon er met appen en waar ging het over? Bron afbeelding:

3 Appen met een onbekende
Als je whatsapp hebt, kan het gebeuren dat er zomaar iemand tegen je begint te praten die je niet kent. Daar gaat deze les over. Het gaat over de volgende vragen: Hoe kun je erachter komen met wie je appt? Testje: wie zou jij accepteren als vriend? Hoe kun je iemand blokkeren? Bron afbeelding:

4 Wat doe je? Iemand die je niet kent begint een app-gesprek met je. Jouw antwoorden staan in het groen. Je kent geen Thomas die bij jou op school gezeten heeft. Opdracht 1: Hoe kom je erachter met wie je (echt)aan het chatten bent? Bedenk 3 manieren. Eerst in groepjes daarna klassikaal. Hoi! Hoi, wie ben je? Ik ben Thomas, wie ben jij? Ik ben … Ken ik jou? Ja, je weet wel, ik heb ook op jouw basisschool gezeten. Bron afbeelding: ……

5 Hoe check jij met wie je appt?
Wat zou je allemaal kunnen doen: Controlevragen over jezelf stellen (bijv. als jij mij goed kent, hoeveel zussen heb ik dan?) Als iemand helemaal geen antwoorden weet, kent hij/zij je vaak niet. Videobellen met diegene, is hij/zij het echt? Als hij/zij dat niet wil of ‘er is iets stuk’ dan klopt er vaak iets niet. Google zijn/haar naam: klopt het met wat hij/zij vertelt op whatsapp? Klopt het verhaal met wat op internet staat? Bijv. voetbalt hij echt bij Geel-Wit? Bron afbeelding:

6 Opdracht: Ken je vrienden-test
Klik op de afbeelding hiernaast. Je krijgt straks 4 keer 2 vriendschaps- verzoeken te zien, welke kies je? De meeste stemmen gelden. Aan het einde kies je samen het meest betrouwbare vriendschapsverzoek. Tip: zet het geluid aan voor de uitslag. Bron afbeelding:

7 Voor wie kozen jullie? Bespreek de vorige opdracht met elkaar: - had je verwacht dat dit eruit kwam? - ben je geschrokken van het antwoord? - wie heeft er zelf ook wel eens zoiets meegemaakt? Op het internet kan iemand zich dus heel anders voordoen. Daarom is het belangrijk om altijd te checken met wie je chat. Kom je er niet achter, of vertrouw je het niet, dan kun je iemand blokkeren, zodat ze niet meer met jou kunnen praten. Bron afbeelding:

8 Blokkeren: hoe werkt het?
Er zijn twee manieren om iemand te blokkeren op whatsapp: Gelijk als iemand begint met praten Via instellingen Bron afbeelding:

9 Blokkeren op een iPhone
Als iemand tegen je begint te praten, kun je gelijk op blokkeer klikken. Ga naar de instellingen van whatsapp en klik daar op ‘geblokkeerd’. Dan kies je ‘Voeg toe..’ Kies nu wie je wilt blokkeren. 1 2

10 Blokkeren op een android
1 2 Klik op de drie puntjes (meestal rechts bovenin en kies voor ‘block’) Ga naar de instellingen van whatsapp en kies daar voor ‘privacy’ en ‘blocked contacts’. Klik op het poppetje met het plusje rechts bovenin en kies wie je wilt blokkeren.


Download ppt "Met wie app jij? Mediabegrip week 45-46."

Verwante presentaties


Ads door Google