werd op het kruis onze schuld betaald?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

De GROTE misverstanden rond Alverzoening.
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Wie is God en wat is Zijn Naam
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Een heilig leven leiden betekent:
Het leven van Jezus. Hier leefde Jezus.
God en ons.
Deel II verzoening.
Hoe wordt ‘verzoening’ traditioneel- christelijk benaderd? 1.‘Bedekking’ (beschutting) en ‘verzoening’ worden verward. 2.God was een vijand en moest verzoend.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
ALVERZOENING?!.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Zie hoe Jezus daar loopt....
“De andere kant van de medaille”
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Het hart van een mens is als een spons
? ! Gods gerechtigheid... 1.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
"het woord der verzoening"
16 april 2015 Rotterdam het Evangelie van de vrede.
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
Redding, Loon & Kroon En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft.
1. ZONDAG 5 God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede Antw. God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede a ; daarom moeten wij aan haar, óf door.
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Heidelbergse catechismus
De STRIJD om ons denken.
Puur.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
De schatkamer van Efeze 1 vrijgekocht (3) 11 juni 2016 Maarn.
Kind van God.
Avondmaalsformulier 5 Christus gedenken
Christelijke vrijheid
Welkom in deze kerkdienst
1.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
500 jaar Reformatie 28 oktober 2017 Garderen.
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
Les 6 voor 11 november 2017 ADAM EN JEZUS.
Bediening van het Woord
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Vergeving.
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Jezus is Heer!.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
het ABC van het evangelie
De dwaasheid van het kruis
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
Verschijningen van Jezus
de brief aan de Romeinen
Het Evangelie naar JOHANNES studie 34 1 februari 2018 Bodegraven.
De waarheid is massief.
Het meisje van Vietnam …
Dordtse Leerregels - indeling
Op de derde dag opgestaan uit de dood
ambassadeurs van Christus
Welkom in deze kerkdienst
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
die onze Vader wil zijn, en ons daarom Jezus gezonden heeft.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

werd op het kruis onze schuld betaald? 4 februari 2018 Rotterdam

Heidelbergse Catechismus Vraag 40: Waarom heeft Christus zich tot in de dood moeten vernederen? Antwoord: Daarom dat vanwege de gerechtigheid en waarheid Gods, niet anders voor onze zonden kon BETAALD worden, dan door den dood des Zoons Gods.

Josh McDowell - christelijk apoloeet "... Toen Hij (=Jezus) naar het kruis ging, bijna tweeduizend jaar geleden, stortte een heilige, rechtvaardige God Zijn toorn uit over Zijn Zoon. En toen Jezus zei: 'Het is volbracht', was Gods rechtvaardige aard tevredengesteld. (...) ... Je zou kunnen zeggen dat God op dat moment 'verlof kreeg' om de mensheid met liefde te behandelen zonder een zondig mens te hoeven verdelgen..."

de mens = schuldig

aan het kruis de schuld betaald? ... waar is de vergeving???

misvatting 1 Jezus droeg aan het kruis Gods straf Jezus droeg op het kruis de (dood)straf die mensen hem oplegden (Jes.53:5).

misvatting 2 Jezus droeg de straf op onze zonden Jezus droeg op het kruis "onze zonden" (1Petr.2:23,24). = hij (ver)droeg al wat wij hem aandeden

misvatting 3 Jezus betaalde onze schuld aan God Jezus betaalde voor ons "de losprijs" (1Tim.2:5) niet aan God, maar juist aan 'degene' die ons gevangen hield (de dood) alleen door te sterven kon Jezus opstaan en daarmee de dood overwinnen!

misvatting 4 God eist bloedstorting om te kunnen vergeven "zonder bloedstorting geschied er geen vergeving" (Hebr.9:22) = God bewijst door bloedstorting vergeving toen Jezus aan het kruis genageld werd, bad hij: "Vader vergeef het hun, want zij weten niet wat ze doen..." het doden van een gaaf, onschuldig dier is zonde - maar juist via deze weg komt bevrijding en verlossing!

misvatting 5 aan het kruis verzoende God zich met de wereld door het kruis verzoent God de wereld met zich! (2Kor.5:18-20; Rom.5:10; Kol.1:20) verzoenen = vijanden tot vrienden maken God was nooit vijandig het kruis is het middel waardoor God vijanden tot vrienden maakt >

die ons tot zichzelf verzoent door Christus, en aan ons geeft, 2Korinthe 5 18 Echter, het al is uit God, die ons tot zichzelf verzoent door Christus, en aan ons geeft, de bediening van de verzoening,

die ons tot zichzelf verzoent door Christus, en aan ons geeft, 2Korinthe 5 18 Echter, het al is uit God, die ons tot zichzelf verzoent door Christus, en aan ons geeft, de bediening van de verzoening, 19 hoe dat God, in Christus de wereld met zich verzoenende was, hen de misstappen niet toerekenend ... bewijs: drie dagen na het kruis, wekte God zijn Zoon op, om aan de wereld het leven te geven!

die ons tot zichzelf verzoent door Christus, en aan ons geeft, 2Korinthe 5 18 Echter, het al is uit God, die ons tot zichzelf verzoent door Christus, en aan ons geeft, de bediening van de verzoening, 19 hoe dat God, in Christus de wereld met zich verzoenende was, hen de misstappen niet toerekenend en plaatsende in ons het woord van de verzoening. 20 Ten behoeve van Christus dan, zijn wij ambassadeurs, alsof God door ons oproept. Wij smeken ten behoeve van Christus, wordt verzoend met God!