De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Godsdienst.
“De woonplaats van God...”
DE ADEM VAN GOD Wat hoort in dit rijtje niet thuis: bijbel, kerk,
Christengemeenschap De Goede Herder
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
De Tabernakeldienst Studiemateriaal : Heiligdomsleer © AGO 2013
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
de hogepriester & de lampen
Een Eeuwig Verbond.
Exodus De HERE sprak tot Mozes: 2 Zie, Ik heb bij name geroepen Besaleel, de zoon van Uri, de zoon van Chur, uit de stam Juda, schaduw Bezaleël.
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Offeren of op de hoogten gehoorzamen in Jeruzalem.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Lev. 10:1-2 En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen ieder zijn vuurpan, deden daar vuur in en legden daar reukwerk op; zo brachten zij vreemd vuur.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Samen God eren leren van de tabernakel
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 20 december 2015
28 januari 2016 Katwijk Paulus in 'Handelingen'. terugblik...  Na de tumult in zowel Thessalonika als Berea vertrok Paulus onder begeleiding naar Athene.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
1 GEVEN. 2 David Bovendien, de tempel van mijn God gaat mij zo ter harte, ik stel boven op alles wat ik al voor het heilige huis bijeen heb gebracht mijn.
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
Loofhuttenfeest. 5 betekenissen  Gedenken van de woestijnreis  Dankzegging voor de oogst  Vergankelijkheid en onzekerheid van het leven invoelen 
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
De Tabernakel – Gods woonplaats
Levenskracht in overvloed
De STRIJD om ons denken.
Een heilig priesterschap
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Les 2 Naar boven kijken Wat doe ik hier vandaag?
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Gods Plan BELOFTE VERVULLING OT NT.
Les 5 De Vader zorgt Wat doe ik hier vandaag?
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jouw leven Wat heeft jouw geloof te maken met jouw leven? Daarover gaan de komende lessen.
Typologie van de Tabernakel - II
Gods Verlangen ???.
Les 2 God ervaren Wat doe ik hier vandaag?
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M Dubbelman
Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
(Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)
DE HEILIGE GEEST: AAN HET WERK ACHTER DE SCHERMEN
Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15
De gouden kandelaar Goud i.p.v. koper (40 kilo) Geeft licht in een donkere ruimte Moesten blijven branden (olie bijvullen) Jezus is hét licht.
Zandloper van Gods geschiedenis
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens De Wijsheid van God De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens

De Wijsheid van God Wat is de Wijsheid van God? Wat is het doel van de Wijsheid van God? Hoe uit de Wijsheid van God zich? Hoe ontvangen wij de Wijsheid van God?

Wijsheid in de schepping Psalm 104:24 Hoe groot zijn Uw werken, HEERE, U hebt alles met wijsheid gemaakt, de aarde is vol van Uw rijkdommen.  Spreuken 3:19 De HEERE heeft de aarde met wijsheid gegrondvest.  Jeremia 10:12 Hij maakte de aarde door Zijn kracht, grondvestte de wereld door Zijn wijsheid, Hij heeft de hemel door Zijn inzicht uitgespannen. De Wijsheid van God is gelinkt aan een opdracht, een doel en stelt jou in staat dit uit te voeren op de best mogelijke wijze.

Eerste keer in de Bijbel Exodus 28 - Gods Wijsheid voor de heiliging van de priesters voor de dienst; Exodus 31 - Gods Wijsheid voor de bouw van Gods woonplaats;  1 Daarna sprak de HEERE tot Mozes: 2 Zie, Ik heb Bezaleël, de zoon van Uri, de zoon van Hur, uit de stam Juda, bij zijn naam geroepen. 3 Ik heb hem vervuld met de Geest van God, met wijsheid, inzicht, kennis en allerlei vakmanschap, 4 om ontwerpen te bedenken en om die uit te voeren in goud, zilver en koper; 5 en om edelstenen te bewerken en in te zetten, en om hout te bewerken, dus om allerlei werk te verrichten. 6 En Ik, zie, Ik heb Aholiab, de zoon van Ahisamach, uit de stam Dan, aan hem toegevoegd. En in het hart van ieder die wijs van hart is, heb Ik wijsheid gegeven zodat zij alles kunnen maken wat Ik u geboden heb: 7 de tent van ontmoeting, de ark van de getuigenis, het verzoendeksel dat daarop ligt, alle voorwerpen voor de tent, 8 de tafel met zijn voorwerpen, de zuiver gouden kandelaar met al zijn voorwerpen, het reukofferaltaar, 9het brandofferaltaar met al zijn voorwerpen, het wasvat met zijn voetstuk, 10 de ambtskleding, de geheiligde kleding van de priester Aäron, de kleding van zijn zonen om daarin als priester te dienen, 11 de zalfolie en het geurige reukwerk voor het heiligdom. Overeenkomstig alles wat Ik u geboden heb, moeten zij het maken.

Eerste keer in de Bijbel Exodus 35 - Gods Wijsheid voor offers brengen ten behoeve van de bouw van het heiligdom en woonplaats van God;  Exodus 36 - Gods Wijsheid voor de bouw van de tent van de ontmoeting. Wat er ook op je pad komt in je dagelijkse leven, God wilt jouw zijn wijsheid geven om te bedenken wat je kan doen en hoe je dit kan uitvoeren.

Een profetische opdracht Wat moesten de Israëlieten bouwen? Een woonplaats voor God op aarde. Wat hadden zij hiervoor nodig? De Wijsheid van God. Het ultieme doel van de Wijsheid van God is een woonplaats bouwen voor Hem op aarde in jouw midden.

Tweede keer in de Bijbel Deuteronomium 4 – De Wijsheid van God voor de inname van het beloofde land, opnieuw een profetische boodschap! Gods verlangen is niet alleen om in jouw midden een woonplaats te bouwen maar ook op deze aarde. Gelijk in de hemel, zo ook op de aarde! In je hart en in je omgeving. 

Hoe uit de Wijsheid van God zich? 1 Koningen 3 – Salomo vraagt om de Wijsheid van God: 1 Koningen 3:16-28 Rechtszaak; 1 Koningen 4:20-28 Welvaart; 1 Koningen 4:29 Groot hart; 1 Koningen 4:29 Groot inzicht in verstand en wetenschap; 1 Koningen 4:30-32 & 10:23 Aanzien en bekendheid; 1 Koningen 4:34 & 10:24 Invloed;

Hoe uit de Wijsheid van God zich? 1 Koningen 3 – Salomo vraagt om de Wijsheid van God: 1 Koningen 10:5 Rentmeesterschap; 1 Koningen 5:1-18 Strategische samenwerkingen; 1 Koningen 5:10-11 Handel; 1 Koningen 6 Realisatie! Doel wijsheid geslaagd: een woonplaats voor God!

Hoe ontvangen wij de Wijsheid? Psalm 111:10 De vreze des HEEREN is het beginsel van wijsheid.  Spreuken 9:10 Het beginsel van wijsheid is de vreze des HEEREN.  Psalm 51:8 in het verborgene maakt U mij wijsheid bekend. Kom in afhankelijkheid naar Hem toe voor wijsheid. Verwacht het niet van jezelf maar nader tot God in het ontzag dat Hij de ware Wijsheid heeft en zelf is. Doel: het bouwen van een woonplaats voor Hem, in jouw leven en in jouw omgeving!

De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens De Wijsheid van God De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens