Brouwerij ALVINNE.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Advertisements

Natuur op de Zonnehorst. Natuur op het bedrijf Natuurbeheer op de Zonnehorst In de loop van de jaren is er van alles gedaan om de natuur op het bedrijf.
oenologiekennis testen. Klik op het gekozen antwoord.
Advent Week 1.
BUITENLANDS RUNDVLEES Verdeeld door:. Algemeen Verkrijgbaar per spierdeel vacuüm verpakt Minimum 14 dagen houdbaar bij levering (0-4°C) Leverbaar uit.
Productie Wijn.
die niet om jou zou huilen.
Loverboys.
PRODUCTDOSSIER Casanova  gemaakt door robin jans.
PRODUCTDOSSIER Casanova  gemaakt door robin jans.
MOUSSERENDE WIJN Stijn Galle.
Liefde is... Liefde is... Liefde is... Liefde is...
Graag wil ik jou een roosje geven
TAALPROBLEMEN ODD ONE OUT. ODD ONE OUT PRINCIPE JE KRIJGT DRIE GRAMMATICALE PROBLEMEN VOORGESCHOTELD IEDER PROBLEEM BESTAAT UIT DRIE ZINNEN TELKENS HOORT.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
“Een nadenkertje...” Druk op je muis om de beelden te zien...
Jord Knaap & Paul Crouwel
Dat België klein is wisten we.
Bioweek 2015 van 6 tot 14 juni “Met bio investeer ik in de toekomst”
Ik doe mijn presentatie over…
Wijn Het proces.
Portugese dranken.
Reisgids voor België….
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
Bernard-Massard. Cuvée de l'Ecusson Cuvée de l’Ecusson, « Flag-Ship » van het merk sinds De Cuvée de l’Ecusson, bestemd voor de gastronomie in.
Vrienden 9/04/2017 3:02.
Herinneringskamp Westerbork
Welkom in de jungle van groep 3. Jip maakt eerst een schets en daarna verft hij zijn aap in de jungle!
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Durf te dromen.
Geestkracht Verbondenheid Gegroeid vanuit geestkracht samen met het CAW, SOMA, CAD, CGG Groei Uitbreiding naar andere organisaties toe zoals het OCMW…
Assortiment dat wat er te koop is.
De zomer komt eraan!. Hoog tijd om na te denken over wat je wil met je vakantie …
WAT maakt ons UNIEK?. We houden van aanpakken! We leren door gewoon te doen de praktijk We houden niet van boeken We zijn schatten We willen graag nu.
WASSERREICH UND HOPFENARM. IST EIN BIER, DASS GOTT ERBARM.
Uitgekookt Hertog Jan. Programma Ontvangst + koffie Voorwoord voorzitter Presentatie door vertegenwoordiger Marco Otte van Hertog Jan Geschiedenis brouwerij.
WELKOM Van harte welkom op de veertiende officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap.
Is op zoek naar jou. M: Milieu O: Op S: School MOS is een organisatie die werd opgericht door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie. Zo wil men.
Brouwerij de Praght Gepresenteerd door : Aart Vos Rosalie Vos Aad van ‘t Hof.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun.
BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina.
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Van druif tot wijn merlot sauvignon blanc cabernet sauvignon syrah chardonnay gamay malbec chenin blanc riesling viognier sangiovese tempranillo.
Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik.
CO2 Prosecco Cava champagne crémant
Kan je zien of iemand holebi is?
De gegeven uit de VSA zijn gelijkaardig voor Europa.
“13 waarheden voor het leven"
© UNIEK IN DE KLAS.
Welkom in deze kerkdienst
Internationalisering
NINGXIA RED Een voedingssupplement voor het hele lichaam.
Persoonlijk Leiderschap
Koffie quiz.
Slaap wanneer je het nodig hebt...
De gegeven uit de VSA zijn gelijkaardig voor Europa.
Bier Verenigt, gedeelde passie
Brouwerij Brunn.
Level 1 is de basistraining, waarin je een begin maakt met GTD
Zing Nederlands Met Me 20 april 2018.
Wijnclub “Edelrot” 5 maart 2019 Cabernet Sauvignon
Images avec sagesse Ppsx-meta.
De gegeven uit de VSA zijn gelijkaardig voor Europa.
Transcript van de presentatie:

Brouwerij ALVINNE

Inhoud Waarom Alvinne drinken? De brouwerij Het Team Morpheus gist Fruit Hout Flemish Sour Ales Bieren

Waarom Alvinne drinken? 1 Wereldklasse! Alvinne  brouwt zure bieren van wereldklasse. Een constante kwaliteit is hierbij key. Onze bieren worden dan ook wereldwijd aangeboden in top bars! 2 Authenticiteit! De gist bepaalt in grote mate de smaak van het bier en dus onze authenticiteit. De Alvinne touch verkrijgen we dankzij onze eigen, unieke Morpheusgist, afkomstig uit de wilde natuur. 3 Puur en Zeldzaam! Onze zure fruitbieren bevatten enkel echt fruit! Bij ons geen siropen of concentraten. Sommige bieren bevatten zeldzame, unieke bessen die u wellicht nog nooit in bier geproefd hebt! Daarom zijn producties beperkt of seizoensgebonden. 4 Tijd! In een wereld waarin alles snel moet gaan, geven wij aan onze bieren de nodige tijd om hun prachtige aroma’s te ontwikkelen. Onze oude foeders en de zorgvuldig geselecteerde wijnvaten spelen hierbij een cruciale rol. 5 Warmhartigheid! We komen naar u toe om met u te praten! We zijn aanwezig op veel evenementen, omdat we het fijn vinden u te ontmoeten voor een leuke babbel over onze bieren. U bent van harte welkom op onze Proefloft! Wij houden ervan U prettige momenten te bezorgen! Het Alvinne Team

De brouwerij De brouwerij is gevestigd in Moen, België en bestaat sinds 2004. Productievolume is stijgend naar 1500hl per jaar, waarvan 1000hl export. We produceren meer dan 30 biersoorten. Onze opslag bestaat uit 10 lagertanks voor jong bier en fruitlagering, 5 foeders en 100 wijnvaten. We beschikken over een eigen bottellijn.

Het Team Ons doel: jou gelukkige momenten bezorgen! Davy Spiessens Gedelegeerd bestuurder Glenn Castelein Barrel manager, planning, PR Marc De Keukeleire Yeast management, special projects Frederic Caure Brouwer Loick Bekaert Sales & marketing

Morpheus gist Onze brouwerij is sterk verbonden met de eigen huisgist: de Morpheusgist. Hiermee kunnen zowel zure als niet zure bieren gebrouwen worden. Marc, onze gistfluisteraar, plukte in 2008 een gistcultuur uit de natuur in Auvergne (Frankrijk) en selecteerde, isoleerde en cultiveerde met monnikengeduld tot hij de gewenste eigenschappen bekwam. De gist kreeg de naam Morpheusgist, en is inmiddels wereldbekend. Het is een cultuur van 2 biergisten (saccharomyces cerevisae) en melkzuurbacterieën (Lactobacillus). Bij “gewone” bieren worden deze laatste dan geïnactiveerd. De Morpheus gist zorgt voor de typische Alvinne touch in onze bieren. Om met een eigen gist om te gaan heb je 3 ingrediënten nodig volgens Marc: discipline, passie en liefde, en dit elke dag!

Fruit Brouwerij Alvinne maakt gebruik van volledige vruchten: geen puree of concentraten dus. Dat brengt met zich mee dat de bieren lang moeten rijpen, en dat zorgt dan weer voor delicate accenten in het bier! Creativiteit ontbreekt niet: van de fruitsoorten die traditioneel aan bier toegevoegd worden zoals krieken en frambozen, tot de meer gewaagder experimenten zoals kweepeer en gerookte ananas. Sleedoorn wordt jaarlijks handmatig geplukt door Glenn en zijn vrijwilligers. Soms geraken we aan zeldzame bessen uit het hoge noorden. Met “en zo” bedoelen we dat er ook experimenten gedaan worden met speciale “smaakmakers” zoals pepers uit Baskenland of eucalyptus uit Portugal.

Hout Het hout van het vat is werkelijk een soort bieringrediënt voor ons. Het geeft complexe smaken vrij van het oorspronkelijke ingrediënt (meestal wijn) en zorgt ook voor een langzame zuurstofinbreng in het bier. Alvinne is in Europa een pionier op het vlak van houtrijping, hoewel het in lang vervlogen tijden een gangbare kennis was. We hebben een prachtige collectie aan unieke wijnvaten waarop ons bier traag rijpt, waaronder unieke vaten afkomstig van bvb. Sauterne, Banyuls, enz. Maar ook Sherry of Calvados vaten behoren soms tot ons arsenaal. Speciaal voor de Flemish Sour Ales beschikken we over een foeder park van 5 stuks, waaronder 1 mega foeder van 75 hl. Daar zijn we bijzonder fier over, je vindt het beeld van de foeder dan ook terug in het logo.

Flemish Sour Ales Flemish Sour Ale is een benaming die we graag gebruiken omdat de historische officiële bierstijlen “Vlaams Oud Bruin” of “Vlaams Rood Bruin” de lading niet volledig dekken van onze zure bieren. Alvinne heeft deze Vlaamse bierstijlen nieuw leven ingeblazen, en werkelijk alle mogelijkheden tot innovatie benut. We maken gebruik van de eeuwenoude gemengde gistingstechniek, en hebben zowel bieren die op roestvast stalen tanks rijpen, als op wijnvaten en foeders. Van blond tot bruin, van 4° tot 11° alcohol, met of zonder fruit, zuur tot gematigd zuur, u vindt zeker uw goesting! Bieren waren lang geleden wellicht in veel gevallen zurig van smaak. Aan de zure smaak kan het zijn dat u eventjes weer moet wennen, daarom: DARE TO GO WILD!

Bieren Flemish Sour Ales Deze eeuwenoude, zure bierstijl hebben wij voor u in 6 heerlijke recepturen vertaald, telkens verkrijgbaar als standaardbier of houtgerijpte versie, met of zonder fruit. Laat u verrassen door hun pure, dorstlessende smaak! 1. Berliner Ryesse (Puur of Fruit)……………………………….blond 4% 2. Chain Reaction, Morpheus Vintage*……………………...blond 5% 3. Omega, Wild West* (Puur of Fruit)………………………..blond 6% 4. Phi, Cuvée Sofie* (Puur of Fruit)………………………..….blond 8% 5. Sigma, Cuvée Freddy* (Puur of Fruit)…………………….bruin 8% 6. Sour’ire De Mortagne* (Puur of Fruit).......................bruin 11% *houtgerijpt

Bieren Traditional Ales Ook brouwen we een compleet assortiment niet zure, traditionele bieren! 6 heerlijke recepturen met divers smaakpallet. Een licht blondje, een zachte rogge Tripel, een Belgische stout of een stevige barleywine. 1. Borinage……………………………….……………………………….blond 4% 2. Morpheus Saison…………………………………………….…….blond 6% 3. MoenRye Tripel……………………………………………………..blond 9% 4. Mano Negra……………………………………………………….….bruin 10% 5. Pays d’Erpigny, Cuvée d'Erpigny*…………………………..blond 12% 6. Land van Mortagne, Cuvée De Mortagne* …………….bruin13% *houtgerijpt

Bieren Gelegenheidsbieren Eenmalige bieren zoals collaboration brews met andere brouwerijen of kleinschalige maar unieke experimenten die bestemd zijn voor de Alvinne’s Fellowship of Exceptional Ales dragen in grote mate bij tot innovatie en zelfs optimalisering van het vaste assortiment. De bedoeling van de Fellowship is om onze trouwe fans de gelegenheid te geven om als eerste bieren met een gelimiteerde oplage (max 400 liter) te bekomen.

GEZONDHEID!