De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik."— Transcript van de presentatie:

1 Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik.

2 Sport Waarom is sporten goed voor je?
Genoeg bewegen kan gewichtstoename helpen voorkomen en kan ook helpen bij gewichtsverlies. Tijdens het sporten verbrandt je calorieën. Hoe intensiever je bezig bent, hoe meer calorieën je verbrandt. Heb je een emotionele opkikker nodig? Misschien moet je wat stoom afblazen na een stressvolle dag…. Een half uurtje in de sportschool bezig zijn of een stevige wandeling van 30 minuten maken kan hierbij helpen. Heb jij moeite om in slaap te vallen? Heb je misschien moeite om in slaap te blijven? Regelmatig bewegen kan iemand helpen sneller in slaap vallen en helpt iemand ook dieper te slapen. Het enige wat je niet moet doen is vlak voor het slapen weer gaan sporten, anders is het mogelijk dat je teveel energie over hebt om in slaap te vallen. Lichaamsbeweging en fysiek bezig blijven zijn leuke wijzen om de tijd door te brengen. Het geeft je de kans om te ontspannen, te genieten van de buitenlucht of gewoon bezig zijn met iets wat je gelukkig maakt.

3 Maaltijdsalades Wat kan een salade ongezond maken? Natuurlijk is er niets mis met de groenten van de salade. Voor groenten geldt er geen maximum, aangezien het weinig energie (calorieën) bevat, maar wel ontzettend veel andere goede voedingsstoffen. Het zijn vaak de toevoegingen van een salade die deze erg lekker, maar ook minder gezond maken. Ik heb het dan over bijvoorbeeld de noten, kaas, vlees, of de dressing. Stuk voor stuk gezonde producten waar veel goede voedingsstoffen in zitten, maar wanneer er teveel van in een salade voorkomt, bevat deze direct erg veel calorieën. Noten en kaas zijn (zoals jullie misschien wel weten) vleesvervangers. Vaak zien we in een salade echter zowel noten, als kaas als vlees terug, een beetje dubbel dus. Zonder dat je het echt door hebt, eet je al snel meerdere porties “vlees”. Wat een juiste portie is, lees je hieronder. Nu is het geen probleem om hier wat meer van te nemen als je geen koolhydraten toevoegt aan je salade, maar in veel maaltijdsalades die we kunnen kopen in de winkel, zit ook al een koolhydraatproduct. Je krijgt van de vlees(vervangende) producten dan al snel te veel binnen.

4 Water Waarom water drinken?
Water drinken is erg belangrijk voor je. Ondanks dat veel mensen weten dat dit belangrijk is om veel water te drinken, gebeurt dit in Nederland toch veel te weinig. 5 voordelen van veel water drinken. Water helpt tegen vermoeidheid. Veel mensen drinken veel koffie als ze moe zijn of als ze ’s morgens uit bed komen. Maar niet alleen koffie helpt er tegen als je moe bent, ook water drinken helpt hier tegen. Nierfunctie Water drinken is heel erg belangrijk voor je nieren. De nieren zorgen ervoor dat het afval uit je lichaam gehaald word en sturen dat naar je blaas. Hiervoor is natuurlijk wel vocht nodig en daarom is water drinken belangrijk. Concentratie Water helpt je bij het concentreren. Een gezonde huid Door genoeg water te drinken op een dag kan je huid een stuk mooier en gezonder worden. Dit gebeurt meestal niet in een dag, maar na een week zie je vaak al verschil. Sporten Als je sport is water drinken erg belangrijk. Tijdens t sporten verliezen je spieren veel vocht en daardoor gaat je energie ook achteruit. Door genoeg water te drinken krijgen je spieren genoeg energie en word je minder snel moe tijdens het sporten.


Download ppt "Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik."

Verwante presentaties


Ads door Google