De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Level 1 is de basistraining, waarin je een begin maakt met GTD

Verwante presentaties


Presentatie over: "Level 1 is de basistraining, waarin je een begin maakt met GTD"— Transcript van de presentatie:

1 Level 1 is de basistraining, waarin je een begin maakt met GTD
Level 1 is de basistraining, waarin je een begin maakt met GTD. De bedoeling is dat je met GTD meer rust, controle en overzicht krijgt. In level 2 leggen we de nadruk op Projecten en prioriteiten. In level 3 ligt de nadruk op uitlijnen van de lange termijnvisie naar dagelijks werk en terug.

2 Het boek Getting Things Done
Het boek Getting Things Done. De kunst van stressvrije productiviteit van David Allen is de basis en bevat alle onderdelen die je nodig hebt om GTD te begrijpen en toe te passen. Het boek is een best seller en de ervan afgeleide training en coaching wordt wereldwijd toegepast.

3 Wat doe je als je niet mag vergeten de volgende dag iets mee te nemen
Wat doe je als je niet mag vergeten de volgende dag iets mee te nemen? Je zorgt voor een reminder, zodat je er niet meer aan hoeft te denken én zodat je op het juiste moment herinnerd wordt aan wat je ook al weer wilde doen. GTD is dat: ideeën maar één keer hebben, dan parkeren op een plek die je vertrouwt zodat je je aandacht weer hebt voor dat wat je wil doen.

4 Je hoofd is er niet goed in om je op het juiste moment aan de juiste dingen te laten denken. Als je je volle denkkracht en creativiteit wilt benutten, zorg dan dat je niet aan dingen hoeft te denken. Over dingen denken is een unieke kwaliteit van mensen, die we liefst zo veel mogelijk willen inzetten. Zeker als kenniswerker.

5 De vijf stappen van GTD die je controle en overzicht geven:
1. Verzamel dat wat je aandacht heeft en gebruik verzamelplekken om input te parkeren tot het jou uitkomt er een beslissing over te nemen 2. Beslis over dat wat je verzameld hebt an de hand van een beslisschema 3. Organiseer en zet de uitkomst van je beslisproces op de plaats waar deze hoort 4. Reflecteer en sta stil bij hoe leven en werk loopt 5. Doe en doe met volle aandacht dat wat je kiest te doen

6 Voorkom afleidingen. Het heeft geen zin jezelf te herinneren aan wat er ook nog allemaal moet gebeuren als je probeert je te concentreren. Verzamel al die briefjes in je in-bakje en verwerk ze later.

7 Werk niet uit je inbox maar uit je agenda en takenlijst
Werk niet uit je inbox maar uit je agenda en takenlijst. Maak periodiek je inbox leeg, zodat je takenlijst en agenda weer actueel zijn. Hoe beter je Outlook kent, hoe sneller je bent

8 Neem momenten van reflectief en ontstijg de aardse werkelijkheid
Neem momenten van reflectief en ontstijg de aardse werkelijkheid. Dat kan kort (5 minuten dagstart) en wat grondiger (wekelijks het Wekelijks Onderhoud van een uur)

9 © 2014 David Allen & Co. All Rights Reserved


Download ppt "Level 1 is de basistraining, waarin je een begin maakt met GTD"

Verwante presentaties


Ads door Google