De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina."— Transcript van de presentatie:

1 BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

2 De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren ‘90 in Argentinië; op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif besloot hij in 1992 tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis: Fabre Montmayou Vanwege de indruk die de Malbec druif bij hem had achtergelaten, werd hij een van de eerste pioniers op het gebied van Argentijnse wijn gemaakt van één druivensoort.

3 Toewijding en persoonlijke stijl zijn de essentiële elementen voor de kwaliteit waar Phebus voor staat. Het bedrijf combineert de moderne manier van wijnmaken, het terroir van Mendoza en de “savoir faire” uit Bordeaux voor het maken van wijnen met een unieke persoonlijkheid. Hervé’s passie en kennis stellen hem in staat om exceptionele wijnen te maken, die internationaal bekroond zijn en in meer dan 20 landen gedronken worden.

4 De druiven voor de wijnen die Phebus produceert komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonia (Alto Valle de Río Negro). Daar zijn de omstandigheden ideaal voor de malbec en andere druivensoorten. Deze gebieden representeren het beste van het Argentijnse terroir.

5 PHEBUS MENDOZA Instapserie Torrontés Chardonnay Malbec rosé Malbec Cabernet Sauvignon Reservado Chardonnay Malbec Merlot Cabernet Sauvignon Gran Reservado Malbec PHEBUS PATAGONIA Reservado Malbec Cabernet Sauvignon

6 Best Argentinian Wine Producer of the year IWSC

7 Malbec Rosé Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Mendoza. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 15 jaar. Druivensoort 100% Malbec Oogst Halverwege maart worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Vinificatie De druiven worden pneumatisch geperst waarna de most wordt vergist met geselecteerde gisten. Dit gebeurt in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 14-16°C. Dit proces duurt 20 dagen. Proefnotitie Deze lichtroze, knisperende rosé is met zijn tropische aroma’s van citrusfruit (grapefruit en limoen) perfect voor warme zomeravonden. De wijn is perfect in balans en zeer elegant. Hij is een goede begeleider van zomerse maaltijden, salades, pizza’s, pasta’s en pittige gerechten.

8 Malbec Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse Mendoza regio waar de wijnstokken een gemiddelde leeftijd hebben van 15 jaar. Druivensoort 100% Malbec Oogst van 11 tot 22 maart worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Vinificatie Vóór de vergisting vindt schilinweking plaats gedurende 5 dagen bij een temperatuur van 8°C. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C. Hierbij wordt de wijn 3 maal per dag overgepompt. Proefnotitie De kleur is robijnrood met een paarse weerschijn. De neus van deze malbec heeft veel donker fruit waarbij je ook zoethout kunt herkennen. De smaak is vol en explosief waarbij kruidigheid en donker fruit zeer herkenbaar zijn. Dé perfecte begeleider van geroosterd lamsvlees, gegrilde steak, wild en groente risotto.

9 Cabernet Sauvignon Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse Mendoza regio waar de wijnstokken een gemiddelde leeftijd hebben van 15 jaar. Druivensoort 100% Cabernet Sauvignon Oogst Van 15 tot 22 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. Vervolgens worden de druiven nogmaals met de hand geselecteerd bij binnenkomst in het wijnhuis. Vinificatie Voor de vergisting vindt een koude schilinweking plaats gedurende 5 dagen bij een temperatuur van 8°C. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C waarbij de wijn 3 maal per dag overgepompt. Proefnotitie Deze robijnrode wijn heeft verfijnde aroma’s van zwarte bessen en een vleugje mint. De goede structuur, fijne zuren en ronde tannines zorgen voor een plezierig mondgevoel. Geniet van deze wijn bij gegrild vlees.

10 Malbec Patagonië Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Alto Valle de Río Negro in Patagonia (zuiden van Argentinië) waar de wijnstokken een gemiddelde leeftijd hebben van 30 jaar. Druivensoort 100% Malbec (opbrengst 45 hl/ha) Oogst Van 9 tot 20 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. Vervolgens worden de druiven nogmaals met de hand geselecteerd bij binnenkomst in het wijnhuis. Vinificatie Na een koude schilinweking van 5 dagen, laat men de wijn vergisten bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C. Daarbij wordt er viermaal per dag overgepompt voor optimale beluchting. De vergisting duurt ongeveer 20 dagen. Vervolgens rijpt 50% van de wijn 12 maanden op vaten van Frans eiken, waarna de blending plaats vindt. Proefnotitie Deze donkerrode wijn heeft een paarse weerschijn en is een typische Malbec uit Patagonië, elegant met een mooie structuur en rijpe tannines. In de neus zijn frisse aroma’s van rode kersen, zoethout en viooltjes te vinden. Goede match bij verfijnde en boerse vleesschotels.

11 Cabernet Sauvignon Reservado Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Mendoza waar de wijnstokken een gemiddelde leeftijd hebben van 30 jaar. Druivensoort 100% Cabernet Sauvignon (opbrengst 45 hl/ha) Oogst Van 18 tot 27 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Vinificatie Vóór de vergisting vindt een koude schilinweking plaats gedurende 5 dagen. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C gedurende zo’n 20- 25 dagen. Hierbij wordt de wijn driemaal per dag overgepompt voor een optimale beluchting. Vervolgens rijpt 60% van de wijn gedurende 12 maanden op vaten van Frans eiken waarna de blending plaats vindt. Proefnotitie Deze robijnrode wijn heeft krachtige aroma’s van zwarte bessen met tonen van cassis en een vleugje mint. De wijn is uitstekend in balans en heeft een mooie structuur, rijpe tannines en een ronde afdronk. Heerlijk bij gegrild vlees, wild en kazen.

12 Malbec Reservado Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Mendoza waar de wijngaarden een gemiddelde leeftijd hebben van 30 jaar. Druivensoort 100% Malbec (opbrengst 45 hl/ha) Oogst Van 28 maart tot 13 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Vinificatie Vóór de vergisting vindt een koude schilinweking plaats gedurende 5 dagen. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C gedurende ongeveer 20-25 dagen. Hierbij wordt de wijn driemaal per dag overgepompt voor een optimale beluchting. Vervolgens rijpt 60% van de wijn 12 maanden op vaten van Frans eiken waarna de blending plaatsvindt. Proefnotitie Deze donkerrode wijn heeft een paarse weerschijn. Dit is een elegant voorbeeld van de bekendste druif van Argentinië. De smaak toont een prachtige balans tussen donker fruit, bloemenaroma’s en houttonen. De afdronk is lang, plezierig met soepele tannines. De Phebus Reservado Malbec gaat uitstekend samen met vele vleesgerechten.

13 Merlot Reservado Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Mendoza uit een 15 jaar oude wijngaard. Druivensoort 100% Merlot (opbrengst 45 hl/ha) Oogst Van 21 tot 28 maart worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Vinificatie Voor de vergisting vindt een koude schilinweking plaats gedurende 5 dagen. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C gedurende 20 dagen. Hierbij wordt de wijn driemaal per dag overgepompt voor een optimale beluchting. Vervolgens rijpt 60% van de wijn 12 maanden op vaten van Frans eiken. Proefnotitie Deze donkerrode Merlot heeft een goede balans met mooie aroma’s van bramen, frambozen en een subtiele houttoets. De smaak is zacht en rond met rijpe tannines en heeft een plezierige lange afdronk. De Phebus Reservado Merlot kan heel goed op zichzelf worden gedronken, maar past ook uitstekend bij pastagerechten of varkensvlees.


Download ppt "BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina."

Verwante presentaties


Ads door Google