Schoolverandering Workshop.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
(G)MR en invloed op de kwaliteit van het onderwijs
Advertisements

Van uitleggen leer je het meest
De ontwikkeling van de 7 competenties
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Voorstellen.
Wie is aan zet ? - 1 jaar BYOD op het Liemers. Stand van zaken: – Devices mógen: iedereen weet dat – Regels hanteren ? – Neemt het aantal devices toe.
De overstap naar het voorgezet onderwijs!
Hogescholen in Dialoog
Workshop Relationele en seksuele vorming
ICT-rijk bewegen in 3 VWO / HAVO Het implementeren van de nieuwe functionaliteit van Coach 6, vanuit een didactisch oogpunt bekeken Ron Vonk Archimedes.
Onderzoek en publicatie voor het lectoraat
Taalbeleid.
First ID project Waterlant-Ydoorn
Kennis - Intelligentie
Marinus Schouten Ruben les Workshop GGD BZO 5 november 2014.
Studiekeuzes van uw kind
Argumentatiestructuren
Training digitale didactiek Effectieve inzet laptop.
Stagebegeleiding Bijeenkomst 10 en 11 Blok 3.
Evaluatie-onderzoek sociale veiligheid lhbt Freek Bucx
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Bijeenkomst September 2015
Thema 2 Bijeenkomst oktober 2015.
Informatiebijeenkomst. Lerarencompetenties Overzicht bijeenkomsten 1.Leren leren 2.De basisschool 3.Ontwikkeling van kinderen en creatief proces 4.Lesopzet.
Thema 2, week 1.4 Leerdoelen en instructiemodellen 22 september 2014
Agnes Braam & Frank van der Vooren
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
KOP/MINOR Thema klassenmanagement/ orde in de klas
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Differentiëren & klassenmanagement
Informatie EN-VO-LWS1. Activiteiten in de school Leerwerkstage Studieloopbaan- begeleiding Leerwerktaken vak Leerwerktaak onderwijskunde/drama onderzoek.
Talent in Ontwikkeling
Welkom. Waarom ben je naar de Meervouddag gekomen? 1.Lijkt me een interessant programma 2.Het is toch verplicht? 3.Gezellig met mijn collega’s een dagje.
‘De feiten voorbij’: Analyse van causaal historisch redeneren van havo-leerlingen als basis voor lessen op maat Gerhard Stoel
Hoeveel weet je eigenlijk?
Hoe koppel je preventie voor kinderen aan een aanpak voor ouders?
Hartelijk Welkom!.
Dienstverlening & Producten
Lessen uit wetenschap en praktijk voor burgerschapsonderwijs
Britt Koopman Chanel Ebhulu
Tool IF-1: Onderzoekend leren plannen bij wiskunde
Beste ath 4..
Welkom Havo 5..
Digi(bord)boek project <titel project>
Thema 1: vriendschap Week 1.
Beste havo 4..
Mijn visie op onderwijs
Diversiteit en integratie
Schoolgroepbijeenkomst
Onderzoekend leren Wat gebeurt er in een onderzoekend-leren-klas?
Schoolwide Positive Behavior Support (SWPBS)
Wie zijn wij en wat doen we?
Profielkeuze op het Novalis College
Toetsing Vakdidactiek 2.
Effectieve inspraakmethodieken
HET GAMEPROFIEL VAN DE GROEP
Effectieve inspraakmethodieken
is heel gezond: zonnebloemolie lijnzaadolie koolzaadolie
Tool WD-2: Verbinden van opdrachten aan de beroepscontext
Leren leren.
Vakdidactiek EP 2 bijeenkomst 2
Rekenen in andere vakken
Het tweede LOS-gesprek
Onderzoekend leren Wat gebeurt er in een onderzoekend-leren-klas?
PBS op het ROC MN Dinsdag 6 november 2018
introductiebijeenkomst
Quiz over [uw onderwerp]
SEL Les 2: normen en waarden.
Heb jij ballen voor scrummen?
Mike Louwman Docent Nederlands R.S.G. Pantarijn, Wageningen
Transcript van de presentatie:

Schoolverandering Workshop

Programma Quiz Methodspel Voornemens

Wanneer voelen LHBT leerlingen zich veilig op school? Quiz 1 Als andere leerlingen hen er niet mee lastig vallen Als de school een antidiscriminatie reglement heeft Als andere leerlingen vrienden met hen willen zijn en met hen samen willen werken. Als LHBT-emancipatie zichtbaar is op school (voorlichting, Paarse Vrijdag, GSA) Wanneer voelen LHBT leerlingen zich veilig op school? (volgens onderzoek) Het goede antwoord is D. Maar pas op! Jezelf veilig VOELEN is niet hetzelfde als veilig ZIJN! Deze feiten komen uit het SCP onderzoek naar schoolbeleid rond seksuele diversiteit in 2014 (SCP onderzoek naar pilots met schoolbeleid rond seksuele diversiteit)

Wanneer zijn LHBT leerlingen veilig op school? Quiz 2 Als andere leerlingen hen er niet mee lastig vallen Als de school een antidiscriminatie reglement heeft Als andere leerlingen vrienden met hen willen zijn en met hen samen willen werken. Als LHBT-emancipatie zichtbaar is op school (voorlichting, Paarse Vrijdag, GSA) Wanneer zijn LHBT leerlingen veilig op school? (volgens onderzoek) Het goede antwoord is C. A: “je er niet mee lastig vallen” is erg passief, wat gebeurt er als iemand je wel lastig valt en anderen toekijken maar niks doen? B: Een reglement is mooi, maar als het niemand het kent of niet wordt toegepast, heb je er niks aan. D: Zichtbaarheid wekt nieuwsgierigheid op in scholen die al redelijk veilig zijn, maar agressie en weerstand in onveilige scholen. In onveilige scholen kan een GSA wel goed zijn als veilige plaats voor LHBTI+ leerlingen, maar dan heb je nog niet een veilige school, alleen een soort schuilkelder. Voorlichting is een containerbegrip. Het hangt erg af van de soort voorlichting, de voorlichter en de duur van de voorlichting of hij effectief is bij bepaalde klassen.

Quiz 3 Wat is de meest effectieve manier om de school veilig te maken? Hulp voor LHBT leerlingen Straf voor homofobe / transfobe leerlingen Goede omgangsvormen afspraken op school Goede voorlichting geven De directeur geeft leiding aan de LHBT emancipatie Wat is de meest effectieve manier om de school veilig te maken? (volgens onderzoek) Het goede antwoord is C. In de volgende dia zien we een overzicht van hoe zich dit verhoudt met andere methoden.

Effectieve methoden Omgeving (omgangsvormen) 60% Zorg 5% Visie & leiderschap 20% Omgeving (omgangsvormen) 60% Als je hier meer over wilt weten (verplicht voor workshopbegeleiders), lees dan http://www.edudivers.nl/doc/dankmeijer-publicaties/EduDivers-2017-Effectieve-elementen-in-het-LHBTI-vriendelijk-maken-van-scholen.pdf. Lessen / voorlichting 15%

Schoolvisite Onderzoek/internet Elkaar interviewen Anderen interviewen Lessen over seksuele diversiteit bekijken Nabespreken & conclusies Adviezen bespreken met directeur Informatie over wat we gaan doen in de schoolvisite.

Afspraken Hoe onderzoek uitvoeren Datum schoolvisite Wie benadert: Directeur (ruimte, erbij zijn om 15:00) 2 docenten (voor de voorbeeldlessen) De leerlingen die er nu niet waren