De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Britt Koopman Chanel Ebhulu

Verwante presentaties


Presentatie over: "Britt Koopman Chanel Ebhulu"— Transcript van de presentatie:

1 Britt Koopman Chanel Ebhulu
Zorg voor jezelf Quiz. Britt Koopman Chanel Ebhulu

2 Vraag 1. Wat zou je doen als een ouder/ verzorger je verplichte hulp niet accepteert? A. Weggaan. B. Uitleggen waarom je er bent. C. Degene duidelijk maken dat het verplicht is.

3 Vraag 2. Wat doe je als de leefomgeving van het gezin er onfris uitziet en ruikt? A. Het accepteren en respecteren zoals dit gezin woont. B. Vragen of je hulp kan bieden in het huishouden. C. Met een gesprek er achter komen waarom het gezin zo woont, en eventueel samen met een oplossing komen.

4 Vraag 3. Wat doe je als het oudste kind niet rond de tafel wilt zitten om een gesprek aan te gaan. A. Je regelt een nieuwe afspraak. B. Je gaat met de ouders in gesprek. Het kind zal uit nieuwsgierigheid vanzelf wel komen. C. Je spreekt het kind aan dat hij zich aan het gesprek moet toevoegen.

5 Vraag 4. Wat doe je als het gesprek te emotioneel wordt en ouders bijna niet meer uit hun worden komen. A. Je wacht tot hun emotie is gezakt en stelt ze gerust. B. Je maakt een nieuwe afspraak met de ouders. C. Je wordt zelf ook emotioneel en toont begrip.

6 Vraag 5. Wat zou je doen als je uitgescholden door het kind en de ouders zeggen hier niks van. A. Je wordt boos en laat duidelijk merken dat je dit niet pikt. B. De ouders aankijken met de vraag waarom ze hier niks aan doen. C. In gesprek gaan met de ouders en dit benoemen zodat het besproken kan worden.

7 Vraag 6. Wat doe je als één van de ouders een poging doet tot fysiek geweld? A. Je loopt weg zonder iets te zeggen. B. Je geeft aan dat je dit niet accepteert en vraagt of hij/zij dit niet meer wilt doen. C. Je schrikt en begint te huilen.

8 Vraag 7. Wat doe jij als je je onveilig voelt in een gezin?
Open vraag.


Download ppt "Britt Koopman Chanel Ebhulu"

Verwante presentaties


Ads door Google