12 oktober 2017 Aanwezigen & je richten op deze les.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Praktijkonderwijs sterk naar de toekomst
Advertisements

“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
 De klassen zijn groter, rond de 30 leerlingen.  De lessen kunnen om 8.30 beginnen en afgelopen zijn.  Je kan zomaar een aantal tussenuren.
oktober MedMec01 les 7 Mail: Wiki: vakgroep: Media en.
Workshop MT Opbrengstgericht werken Visie – Opbrengsten – Actie.
Les 1: Het Heden Wat weet jij van het kanaal?. Wat weten we? 3 minuten: schrijf zo veel mogelijk waar jij aan denkt bij het Apeldoorns kanaal. 4 minuten:
Workshop “Beoordelen”
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Start SD&V Start examen SD&V Kader- en Basisberoeps Doel: structuur en overzicht [februari - mei] SportDienstverlening& Veiligheid.
Studieadviesregeling
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
X-stream les 4 WELKOM. Wat gaan we deze les doen?  Korte terugblik vorige les  Doelen van deze les  Digitale identiteit  Online samenwerken  Eindopdracht.
Identiteit MedMec02 les 6 (8) Mail: Wiki: vakgroep: Media.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Onderzoek 7 MadeleineMeurs
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Praktijkervaring en reflectie
PROJECT: ORIËNTATIE OP HET BEROEP Naam: Martine Bink med.hro.nl/binmd Kamer: L
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Jennifer de Vries-Aydogdu Med.hr.nl/vrije Project: Oriëntatie op het beroep.
Slc. Hoe gaat het ?? 4.5 Opdracht: Mijn studievaardigheden Planning: kwartaal 2 Inleveren via: Inleverknop van module SLC via Voor deze opdracht.
Wjk.
Opdrachten en eindopdracht
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
Waarom? Je hebt ontdekt wat je interesses zijn. Behalve dat het van belang is dat je doet wat je leuk vindt, is het ook belangrijk om te doen waar.
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Grammatica leren. Inleiding Ook de grammatica kun je leren. De grammatica zijn eigenlijk de spelregels van de taal. Regel kun je leren en toepassen. Hieronder.
VAKDIDACTIEK PEDAGOGIEK Bijeenkomst 2.1 Kopopleiding – Vakdidactiek Docent: Sanne van Kessel.
Communicatie. Lesinhoud Doel van de les Terugblik Stof over vergaderen Vragen.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Pedagogische Klimaat Pedagogisch Klimaat.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
1. Wat gaan we vandaag doen ?
Leerwerkplan EM2X Daphne Keller.
Vaardigheden 1. Het opzetten van een vaardighedenlijn voor leerlingen van de brugklassen. 2. Voor vakdocenten inzichtelijk maken wanneer welke vaardigheden.
Rob Goossens Het Werkplan.
Afstemmen op elkaar doorheen voorbereidend gesprek
Spreekbeurt in groep 4 en 5
Week 1, les 8 Ga zitten in de kring.
Direct 3. De DM-cyclus 30/07/2018 Direct 3. De DM-cyclus.
© UNIEK IN DE KLAS.
Kwaliteitszorg Les 4.
Hoe brengen opdrachten de beroepscontext het klaslokaal in?
VTH1 (verpleegtechnisch handelen) VP16T
Welkom instructeurs!.
Spreekbeurt in groep 4 en 5
Praktijktoets Eind LP 1 VP17U.
Oorcheck op het mbo 8 Over Gehoor & gehoorschade
Het tweede LOS-gesprek
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
Hoe speel je de Pizza Game?
Schrijven Zakelijke brief: les 4.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Leerwerkplan EM2X Daphne Keller.
Loopbaan en burgerschap les 3
Persoonlijke doelen maken
ADL Les 1.
Methodisch handelen Week 2. Methodisch handelen Week 2.
Wat de leerling doet Wat de docent doet
Cijferloos lesgeven bij talen
ADL Les 1.
Presentatievormen.
Laat de vragen eerst even aan de docent zien!!
volgende bladzijde terug
Procedures aan begin van het jaar
Wat leer je allemaal op school?
Groepsopdracht Vakblad maken voor de doktersassistent
Transcript van de presentatie:

12 oktober 2017 Aanwezigen & je richten op deze les. Burgerschap 12 oktober 2017 Aanwezigen & je richten op deze les.

Terugkijken op de vorige les. Vorige les maakte je een filmpje over welke toekomst jij wilt voor Nederland. Met een geldige onderbouwing. Daarna mailde je opdracht A aan de docent. Je hebt de scorelijst samenwerkings vaardigheden ingevuld voor 5/10/17 Als voorbereiding op deze les heb je materiaal bij je: laptop, en scorelijst samenwerkingsvaardigheden Informatie krijgen: Je hoort of je opdracht A voldoende hebt. Wie er 5/10 niet was, haalt de opdracht ‘welke toekomst wil ik voor Nederland ‘in in de vorm van een PowerPoint en mailt opdracht A. Dit mail je uiterlijk 17/10. Argumenteer fouten: verkeerde verbanden leggen, overhaaste generalisatie, cirkel redenatie, beroep op traditie, gebruik maken van je positie

Oriënteren op de LP samenwerkend leren: de opdracht Lees in de WIKI de opdracht van samenwerkend leren (de docent laat de wiki zien) https://maken.wikiwijs.nl/userfiles/37516edc605b0aef04c28ad45adc91a6f2d9 bcbb.pdf Opdracht 2: maak opdracht B, C en D van LP2 samenwerkend leren: Organiseer samen een activiteit voor een doelgroep. B: een samenwerkingscontract opstellen. C een activiteit plannen en organiseren. D het uitvoeren van de activiteit.

Gedrag dat ik van je verwacht Zorg voor een rustige werksfeer. Zachtjes overleggen, elkaar vriendelijk en zacht en rustig aanspreken als iemand vergeten is dat hij moet zorgen voor een rustige werksfeer. Laat zien dat je dat kan. Je zorgt dat je dat je geconcentreerd kunt werken en dat ik geconcentreerd kan les geven. Ga naast mensen zitten bij wie jij geconcentreerd kan werken. De docent geeft halverwege de les 5 minuten tijd om zo nodig naar de wc te gaan. Tijdens de les ga je niet naar het toilet. Je gaat samenwerken LP2 samenwerkend leren. De opdracht komt deze les af. Je presenteert je werk om 16.15.

Ruimte inrichten in tafelgroepen & gaan samenwerken aan de LB Je krijgt de groepsindeling (drietallen) van de docent. Richt met je groepsgenoten een tafelgroep in. Je werkt in deze tafelgroep. Werk samen en laat alle samenwerkingsvaardigheden van de lijst zien. Spreek elkaar vriendelijk en duidelijk aan op deze samenwerkingsvaardigheden. 5 studenten lezen hardop voor wat de vijf manieren zijn

Samenwerkingscontract & plan van aanpak voor een activiteit Samenwerkingscontract. Per groep krijg je 1 papieren format van een samenwerkingscontract. Bespreken: de punten van het contract. Invullen: op papier en digitaal. Lever het papieren contract in bij de docent. Plan van aanpak Bespreken en invullen: plan van aanpak. Mailen: het ingevulde plan van aan pak > j.romijn@noorderpoort.nl Opslaan: sla het plan van aanpak op in een map: Burgerschap/samenwerkend leren

Plan van aanpak voor een samenwerking- activiteit Drietallen vormen.  Pak per drietal een pen en een papier.  Over 10 minuten ga je voorlezen wat je hebt opgeschreven. Jullie bedenken een activiteit. Je noteert de punten van het plan van aanpak. Je krijgt dan feedback op je idee: Het moet zijn: - een (samenwerkings) - activiteit tussen de 3 – 8 minuten - de activiteit kan in de les worden gedaan, in principe. - De activiteit kan worden gedaan in het klaslokaal - met spullen die we hier op school hebben - De activiteit past bij de studenten, ze vinden het leuk om te doen - Het lokaal en het materiaal blijft heel.

Punten plan van aanpak activiteit Zet op papier Namen groepsleden:  a. Wat zijn de spelregels b. Wanneer vinden de klasgenoten en de begeleiders het leuk om te doen c. Wat is het doel van het spel (wanneer is de samenwerking gelukt, wanneer is het spel goed gedaan, wanneer is het spel uit) d. Waar moet iedereen staan als de begeleider het uitlegt. e. Waar moet iedereen staan of zitten als het spel begint f. Wanneer is het spel afgelopen g. Hoe sluiten de spelbegeleiders het spel op een prettige manier af? h. Welke spullen zijn er nodig?

D. Het uitvoeren van de activiteit Aan het eind van de les plannen we, wanneer je met je deelgroepje de activiteit gaat uitvoeren met de klas. (waarschijnlijk volgende week en de week daarop) Je regelt zelf dat de benodigde spullen op tijd en voor aanvang van de activiteit aanwezig zijn. Zo nodig spreek je dit af met onderwijs assistent mevr. Gréhilde Nauta Koekoek gh.koekoek@noorderpoort.nl

Bewijsstuk opdracht A Beschrijving van je bijdrage aan samenwerken WP 1.5:M Mailen: opdracht A. Ik heb je hier over gemaild: Mail mij s.v.p. opdracht A: bijdragen aan de samenwerking. Dit is een individuele opdracht. Pak de lijst met samenwerkingsvaardigheden erbij. Die zit ook in de bijlage bij deze mail. Denk aan hoe jij in je groepje samen tot een filmpje bent gekomen over de toekomst van Nederland. Schrijf op: waar je goed in bent als je samenwerkt welke rol neem jij op je in de samenwerking (gebruik de lijst) wat vind je nog lastig of kun je nog niet zo goed als je samenwerkt (gebruik de lijst samenwerkingsvaardigheden. Deze opdracht is een onderdeel van de beoordeling van het vak Burgerschap/samenwerkend leren. Groeten, Juultje Romijn, docent Burgerschap

Afronding Lever opdracht B (samenwerkingscontract) , en C (plan van aanpak) in. Check of je naam er op staat. Pak je scorelijst ‘samenwerkingsvaardigheden’. Scoor jezelf op welke samenwerkingsvaardigheden je vandaag in de les hebt laten zien. Zet op elke rij de datum van vandaag: 12/10 in de kolom die van toepassing is. We gaan nu plannen wanneer je de activiteit gaat uitvoeren met de klas. (Na de uitvoering gaan jullie de activiteit evalueren en ga je er op reflecteren.)

Huiswerk voor 19oktober Meenemen scorelijst ‘samenwerkingsvaardigheden’ Meenemen opgeladen laptop, pen en papier. Regelen & Meenemen: materiaal waarmee je je activiteit kunt uitvoeren met de klas. Wie er 5/10 niet was:  haalt de opdracht ‘welke toekomst wil ik voor Nederland ‘in in de vorm van een powerpoint  mailt opdracht A. Dit mail je uiterlijk 18/10.