De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Groepsopdracht Vakblad maken voor de doktersassistent

Verwante presentaties


Presentatie over: "Groepsopdracht Vakblad maken voor de doktersassistent"— Transcript van de presentatie:

1 Groepsopdracht Vakblad maken voor de doktersassistent

2 Doelen: Je oriënteert je op orgaan- en weefseldonatie
Je hebt kennis en inzicht in het belang van orgaan- en weefseldonatie Je kunt een planning maken om een vakblad te ontplooien (wie, wat, waar, wanneer, hoe) Je kunt met medestudenten een vakblad maken Je presenteert het vakblad met je studiegroepje aan jullie klasgenoten Je evalueert samen met je groep en klas deze opdracht aan de hand van de ontwikkelde beoordelingsformulieren per groep.

3 Elke week meenemen: LAPTOP! Boeken, readers,
PowerPoint en aantekeningen ten behoeve van de te schrijven brochure

4 Stappenplan: Oriënteren:
Je gaat een informatief vakblad over orgaan- en weefseldonatie maken, voor de doktersassistent in het werkveld. Verzin een pakkende titel voor het vakblad. Verplichte onderdelen van het vakblad zijn: Beschrijving van welke organen getransplanteerd kunnen worden; wat hun functie is; waar het zich in het lichaam bevindt; wat er gebeurd indien het niet goed werkt en het belang van donatie. Uitwerking interview gastspreker(s) en Interview omgeving over wel/geen donateur worden/zijn Lees de opdrachten goed door. Noteer vragen wanneer de opdracht onduidelijk is Bespreek de vragen met elkaar en zo nodig met de docent.

5 De opdrachten: Elke groep maakt eerst een plan van aanpak over de opdracht met oa duidelijke taakverdeling en tijdsplanning. (zie format planformulier) Elke groep kiest een eindredacteur, die het proces in de gaten houdt en zaken onderling afstemt (evt. in samenspraak met coach). Let op: houdt rekening met de deadline. In de laatste les(sen) presenteert elk groepje zijn vakblad aan de overige groepen Zorg dat het vakblad tijdens jullie presentatie uitgeprint is en vervolgens ingeleverd wordt bij de betreffende docent Duur presentatie: max. 15 min.

6 Inhoud: Inhoud: het vakblad dient in elk geval te voldoen aan:
Lay out: Lettertype Calibri 11 punten Minstens 12 A4, inclusief voorblad en achterblad Een originele en pakkende titel +voorblad Inhoudsopgave en paginanummering Voorwoord met verwijzing naar doel van het vakblad en onderwerp en de namen van de groepsleden De artikelen( inhoud) gaan over orgaan en weefseldonatie ( maak gebruik van de medische kennis, die jullie in het 1e leerjaar van de opleiding Doktersassistent hebt opgedaan) Uitwerking van de verplichte onderdelen ( zie oriënteren) Nawoord: dit betreft een reflectie op jullie doelen en de onderlinge samenwerking, zie reflecteren Bronvermelding(en)

7 En.. Elke groep maakt een beoordelingslijst voor hun klasgenoten met een verwijzing naar hun presentatie en vakblad In de laatste les wordt er een verkiezing van “het beste vakblad” gehouden.

8 Hoe verder? Plannen: Op basis van een Plan van aanpak krijg je van de docenten een Go/No go Uitvoeren/Controleren: De producten die moeten worden opgeleverd. Vakblad orgaan en weefseldonatie voor de doktersassistent, inclusie een reflectie ( nawoord) Presentatie vakblad Reflecteren ( nawoord): Pak je/jullie plan van aanpak en beschrijf nu gezamenlijk wat je/jullie van deze opdracht hebt/hebben geleerd en eventuele verbeterpunten voor een volgende keer.

9 Reflecteren: Handvaten voor reflectie:
Beschrijf de uitvoering van de opdracht in een verslag Wat ging goed in de uitvoering? Wat kon beter? Wat was een ieder zijn rol in de uitvoering? Ben je tevreden over je eigen aandeel? Welke nieuwe dingen hebben jullie geleerd? Wat zouden jullie een volgende keer anders doen?

10 Bewijslast in portfolio:
Plan van aanpak Beoordelingsformulieren presentatie en vakblad, ingevuld door de overige groepen Beoordelingsformulier ingevuld door de docent Bewijslast in portfolio:

11


Download ppt "Groepsopdracht Vakblad maken voor de doktersassistent"

Verwante presentaties


Ads door Google