De onthulling van Jezus Openbaring 1

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Advertisements

Wat houdt je ‘s nachts wakker?
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Openbaring 2 & 3: 7 Gemeenten. Let op positieve en negatieve dingen in deze Gemeenten…… Openbaring 2 & 3: 7 Gemeenten. Let op positieve en negatieve dingen.
Het wezen van Christus Openbaring 1: De getrouwe Getuige 2. Eerstgeborene uit de doden 3. Overste van de koningen der aarde Het werk van Christus:
Het snijvlak Van boven bekeken – 6.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
Welkom en mededelingen
Passie voor Jezus Jaarthema: 18 preken, 3 maal 6. Deel 1. Jezus vóór dat Hij op aarde kwam. Deel 2. Jezus op aarde. “Ik ben …...” Nu: Deel 3. Jezus na.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
Zondag 15 februari 2015 middagdienst. Hartelijk welkom in deze dienst Voorganger:ds. G.P.M. van der Linden Ouderling:Anne Geurtsen Pianist:Nanne Kamerbeek.
de verheerlijking op de berg
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Welkom in deze kerkdienst
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
* Christus, het beeld en woord van God
Jezus Hoe moet mijn kerk zich tot Jezus verhouden? Wie is Jezus voor mij? Kwaliteiten Heeft mijn kerk goede eigen- schappen? Wat doe ik volgens Jezus.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
27 oktober 2016 Rotterdam. (schijn)vrede 1e zegel grote verdrukking 42 maanden oprichting gruwel van verwoesting wegrukking lichaam van Christus staking.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Transformatie van denken
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Simson 30 april 2017 Urk.
de doortocht door de Jordaan
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Kind van God.
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Wat geven we kinderen mee?
Leven vanuit Gods troon
Ik leer meer over de symbolen in het boek Openbaring.
Jezus komt terug! Jippie!... of toch niet?
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
Licht voor natiën 14 mei 2017 Zoetermeer.
5. totdat de dag aanbreekt!
Les 6 Jezus geeft onverdiende liefde
God waakt Lessen van 7 gemeenten.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Openbaring 2:8-11 Brief aan Smyrna.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
De luister van God.
Verheerlijking op de berg
de zeven zegels in het boek 'de Openbaring'
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Agenda aanstaande week 1/2
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Rond de wederkomst (8) zegels & bazuinen 8 maart 2018 Rotterdam.
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
TUSSEN DE LAMPEN STANDAARDS
JEZUS’ BOODSCHAPPEN AAN DE ZEVEN GEMEENTEN
DE ZEVEN ZEGELS Les 5 voor 2 februari 2019.
slang als symbool? Pergamum Asclepius ‘in naam van de goden,
(Bijbelteksten uit de HSV, tenzij anders aangegeven)
de verborgenheid van Zijn wil
Muziek: “Alléluia” van de Hebreeuwse Synagoge
De terugkomst van Christus
Liefde die overwint Openbaring 2:1-7.
Evangelische Kerk Koekelare Prediking zondag 3 februari 2019
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

De onthulling van Jezus Openbaring 1

De openbaring van Jezus Christus...

9 Ik, Johannes, die ook uw broeder ben en deelgenoot in de verdrukking en in het Koninkrijk en in de volharding van Jezus Christus, was op het eiland genaamd Patmos, omwille van het Woord van God en het getuigenis van Jezus Christus. 10 Ik was in de geest op de dag des Heeren en ik hoorde achter mij een luide stem, als van een bazuin, 11 die zei: Wat u ziet, schrijf dat op een boekrol en stuur het aan de zeven gemeenten die in Asia zijn: naar Efeze, naar Smyrna, naar Pergamus, naar Thyatira, naar Sardis, naar Filadelfia en naar Laodicea.

12 En ik keerde mij om, om de stem te zien die met mij had gesproken 12 En ik keerde mij om, om de stem te zien die met mij had gesproken. En toen ik mij had omgekeerd, zag ik zeven gouden kandelaren. 13 En te midden van de zeven kandelaren zag ik Iemand Die op de Zoon des mensen leek, gekleed in een gewaad tot op de voeten, en op de borst omgord met een gouden gordel; 14 en Zijn hoofd en haar waren wit, als witte wol, als sneeuw, en Zijn ogen waren als een vuurvlam, 15 en Zijn voeten waren als blinkend koper, gloeiend gemaakt in een oven, en Zijn stem klonk als het geluid van vele wateren.

16 En Hij had zeven sterren in Zijn rechterhand en uit Zijn mond kwam een tweesnijdend scherp zwaard; en Zijn gezicht was zoals de zon schijnt in haar kracht. 17 En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste, 18 en de Levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid. Amen. En Ik heb de sleutels van het rijk van de dood en van de dood zelf.

19 Schrijf nu op wat u hebt gezien, en wat is, en wat hierna zal geschieden. 20 Het geheimenis van de zeven sterren die u in Mijn rechterhand hebt gezien, en van de zeven gouden kandelaren is: de zeven sterren zijn de engelen van de zeven gemeenten, en de zeven kandelaren die u hebt gezien, zijn de zeven gemeenten.

En ik keerde mij om, om de stem te zien die met mij had gesproken En ik keerde mij om, om de stem te zien die met mij had gesproken. En toen ik mij had omgekeerd, zag ik zeven gouden kandelaren.

En te midden van de zeven kandelaren zag ik Iemand Die op de Zoon des mensen leek

Iemand Die op de Zoon des mensen leek, gekleed in een gewaad tot op de voeten, en op de borst omgord met een gouden gordel;

Iemand Die op de Zoon des mensen leek, gekleed in een gewaad tot op de voeten, en op de borst omgord met een gouden gordel; en Zijn hoofd en haar waren wit, als witte wol, als sneeuw,

Iemand Die op de Zoon des mensen leek, gekleed in een gewaad tot op de voeten, en op de borst omgord met een gouden gordel; en Zijn hoofd en haar waren wit, als witte wol, als sneeuw, en Zijn ogen waren als een vuurvlam,

Iemand Die op de Zoon des mensen leek, gekleed in een gewaad tot op de voeten, en op de borst omgord met een gouden gordel; en Zijn hoofd en haar waren wit, als witte wol, als sneeuw, en Zijn ogen waren als een vuurvlam, en Zijn voeten waren als blinkend koper, gloeiend gemaakt in een oven,

Iemand Die op de Zoon des mensen leek, gekleed in een gewaad tot op de voeten, en op de borst omgord met een gouden gordel; en Zijn hoofd en haar waren wit, als witte wol, als sneeuw, en Zijn ogen waren als een vuurvlam, en Zijn voeten waren als blinkend koper, gloeiend gemaakt in een oven, en Zijn stem klonk als het geluid van vele wateren.

En Hij had zeven sterren in Zijn rechter- hand en uit Zijn mond kwam een tweesnijdend scherp zwaard;

En Hij had zeven sterren in Zijn rechter- hand en uit Zijn mond kwam een tweesnijdend scherp zwaard; en Zijn gezicht was zoals de zon schijnt in haar kracht.

En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten,

En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste, en de Levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid. Amen. En Ik heb de sleutels van het rijk van de dood en van de dood zelf.

Schrijf nu op wat u hebt gezien, en wat is, en wat hierna zal geschieden. Het geheimenis van de zeven sterren die u in Mijn rechterhand hebt gezien, en van de zeven gouden kandelaren is: de zeven sterren zijn de engelen van de zeven gemeenten, en de zeven kandelaren die u hebt gezien, zijn de zeven gemeenten.

Vragen Hoe zie jij Jezus? Wat betekent het voor jou dat Jezus de sterren in zijn hand houdt en te midden van de gouden kandelaren staat? En wat betekent het voor ons als gemeente?