Landelijke raad 9 december 2017

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe werkt een (gemengde) VvE?
Advertisements

Verenigings meerjarenplan Agenda presentatie  Plan van aanpak  Taak commissies  Bevoegdheden commissies  Invloed leden  Jaarplan  Stellen.
Decentralisatie Wmo in de Drechtsteden: innovatiekracht Regio Drechtsteden, Innovatieagenda Wmo, 5 december 2013.
Statuten en het Huishoudelijke Reglement Vergelijking huidig-nieuw (draft) 1.
Stand van zaken Project WAK
Participatie en Portaal
Van Harte Welkom in Grou
Naar een nieuw besturingsmodel
Strategisch Overleg Stand van zaken decentralisatie AWBZ Woensdag 4 juli 2012.
Huishoudelijk reglement  Doelstellingen  Bestuur  Werkgroepen  Projectverantwoording.
Luc Kupers, voorzitter VVOS Samen op weg naar de toekomst van de VVOS.
Plattelandsontwikkeling in de Kromme Rijnstreek
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
Jong NAS Presentatie over de vorderingen van het Jong NAS. Gepresenteerd door Leonie Boer en Izaak Frens.
1 sv Borger “nieuwe stijl ” 30 oktober Korte terugblik 15 december 2003 gestart met ondertekenen intentieverklaring Er is een stuurgroep geformeerd.
Landelijke raad 14 december 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Landelijke raad 10 december 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Landelijke raad 14 juni 2014 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Jaarrekening juni 2015, Scoutinglandgoed Zeewolde Toelichting op de jaarrekening 2014 Vereniging Scouting Nederland
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 7 februari 2013.
Landelijke Raad 19 juni 2010 AGENDA: Ochtend uur: Discussie meerjarenbeleid en groepsontwikkeling Middag: uur: Terugkoppeling ochtendgedeelte.
Landelijke raad – 15 juni 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Financiën en beheer 12 december 2015 Toelichting op de begroting 2016 en financiële kaders Vereniging Scouting Nederland Nic van Holstein, penningmeester.
Het beheer van Scoutinglandgoed Zeewolde. Waarom een aparte rechtspersoon? Separate juridische persoon – verminderen juridische exposure Splitsing tussen.
Presentatie regio agenda LR Landelijke raad 11 december 2010.
Informatie over deze presentatie Deze presentatie is een toelichting op de belangrijkste onderwerpen voor de landelijke raad van 13 december Op verzoek.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 13 november 2012.
Landelijke raad 18 juni 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Herijking (beleidsregels) brede welzijnswerk presentatie raad 16 september 2009 Michel Visser, afdelingshoofd Samenleving - dienst Beleid.
Informatieavond subsidie- en accommodatiebeleid Gulpen, 2 juni 2009.
Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Landelijke raad 11 juni 2016 Verenigingsdemocratie.
Jaarrekening juni 2016, Zeewolde Toelichting op de jaarrekening 2015 Vereniging Scouting Nederland
Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
T ransformatie SRE. Herziening Regionale samenwerking Doel: 1. Sterker naar buiten treden. 2. Eenduidig opereren op regionale schaal. 3. Efficiënt (regio)intern.
Algemene Ledenvergadering
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
Bestuur Fragiele X Vereniging
Realisatie MFA Kortgene Fiscaal, governance en financieel
Financiën en beheer 10 december 2016
Financiële kaders Ver. Scouting Nederland
Landelijke raad 10 december 2016
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Projectopzet #Scouting2025
Landelijke raad 10 december 2016
Vierde overlegtafel LVB contractverlenging 2017
‘Ontwikkelen doen we samen’
Algemene ledenvergadering 20 oktober 2017
Scoutinglandgoed Zeewolde
SAMEN VERDER.
Jaarrekening juni 2017, Zeewolde
Algemene ledenvergadering 20 oktober 2017
Landelijke raad 12 December 2015
Statuten / oprichtingsactie d.d
Nawaka 2018.
Algemene ledenvergadering
Welkom Op de 91e landelijke raad.
Scoutinglandgoed Zeewolde
Scoutinglandgoed Zeewolde 9 juni 2018
Onderzoek Scouting in de praktijk
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Landelijke raad 8 December 2018
Financiën en beheer 9 december 2017
Presentatie landelijke raad 13 juni 2015
Advies Commissie GGDrU Regio Amersfoort 21 juni 2018
Meer Meiden in Scouting
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Transcript van de presentatie:

Landelijke raad 9 december 2017 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda

Agenda Meningsvormend deel. 2. Besluitvormend deel: - Voordrachten en stemming - Uitkomsten onderzoek Scouting in de praktijk - Aanpassing tuchtrechtorganisatie - Notitie Scoutinglandgoed Zeewolde - Activiteitenplan 2018 - Financiën en beheer

Meningsvormend deel Tijdens het meningsvormend deel staan er onderwerpen op de agenda die te maken hebben met het beleid van de vereniging. Alle (plv) leden van de landelijke raad, jongeren en andere leden van de vereniging die hiervoor belangstelling hebben, worden van harte uitgenodigd een bijdrage aan de discussie te leveren. Dit keer wordt in het meningsvormend deel gesproken over het (meer) betrekken van leden bij beleidsontwikkeling en besluitvorming in de vereniging.

Voordrachten en stemming Ter besluitvorming: Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad te stemmen over de voordracht van: Herbenoeming vice-voorzitter landelijk bestuur: Wieteke Koorn Herbenoeming Internationaal Commissaris/bestuurslid: Wendy Beenakker Herbenoeming algemeen bestuurslid: Philip Komen Herbenoeming algemeen bestuurslid: Maurice van der Leeden Benoeming algemeen bestuurslid: Laura Neijenhuis

Uitkomsten onderzoek Scouting in de praktijk Ter informatie: In 2010 is de nieuwe spelmethode geïntroduceerd. Dit jaar is een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van deze spelmethode in de activiteitenprogramma’s van groepen. Aan dit onderzoek hebben leidinggevenden, praktijkbegeleiders, jeugdleden en ouders deelgenomen. Tijdens de landelijke raad wordt een samenvatting van de uitkomsten gepresenteerd en via de website geplubliceerd.

Aanpassing tuchtrechtorganisatie Ter besluitvorming: In 2014 is besloten aan te sluiten bij de gezamenlijke registratielijst ongewenst gedrag en het tuchtrecht extern te organiseren bij Stichting Tuchtrecht Vrijwilligerswerk. Deze stichting zal haar taken per 31 december 2017 beëindigen en overdragen aan Instituut Sportrechtzaak (ISR). Om als Scouting aan te kunnen sluiten bij ISR dienen de statuten en huishoudelijk reglement te worden aangepast. Hierover wordt besloten tijdens de LR van 9 juni 2018. Om de tussenliggende periode te overbruggen, dient een overgangsbepaling in het HR opgenomen te worden. Het bestuur vraagt de landelijke raad met deze (tijdelijke) overgangsbepaling in te stemmen.

Notitie Scoutinglandgoed Zeewolde Ter besluitvorming: Zoals tijdens de landelijke raad van 10 juni jl. is afgesproken, ligt er nu een notitie over de ontwikkeling van het Scoutinglandgoed Zeewolde. Het landelijk bestuur verzoekt de landelijke raad in te stemmen met: Het uitgangspunt dat toekomstige investeringen van een dekkend financierings- en exploitatievoorstel voorzien moeten zijn. De voorwaarde dat grote toekomstige investeringen ter besluitvorming aan de landelijke raad worden voorgelegd. Het loslaten van de fasering van de 4 deelprojecten A /t/m D.

Ter besluitvorming: Activiteitenplan 2018 Instemming met activiteitenplan 2018, waaronder: Meer focus op groepen om aan de slag te gaan met toekomstthema’s Vervolg regioprojecten (spelkwaliteit, bestuursontwikkeling en continuïteit groepen in combinatie met project Meisjes in Scouting) Bundelen van krachten voor Nawaka en Roverway 2018

Stand van zaken Scoutinglandgoed Zeewolde Ter informatie: Kort voor de landelijke raad wordt een actueel overzicht van de stand van zaken rondom het landgoed verstrekt (inclusief stappenplan voor de verdere ontwikkeling van het landgoed).

Ter besluitvorming: Ter kennisname: Financiën en beheer Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad de begroting 2018 incl. nota van toelichting goed te keuren. Ter kennisname: Het advies van de financiële commissie De begroting 2018 incl. toelichting van Scoutinglandgoed BV.