De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda"— Transcript van de presentatie:

1 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Landelijke raad 15 Juni 2019 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda

2 Inleiding De landelijke raad is de algemene ledenvergadering van Scouting Nederland (‘de Scouting Nederland groepsraad’) en het hoogste orgaan binnen Scouting NL. De landelijke raad kent 48 gekozen raadsleden, 1 van elke regio & 3 namens het waterwerk. Daarnaast heeft elke regio een plaatsvervangend lid. De raadsleden vertegenwoordigen de leden/groepen uit de regio op de landelijke raad en kunnen zo invloed uitoefenen op het beleid van Scouting Nederland. Jullie inbreng is daarvoor wenselijk. Met deze presentatie geven we een toelichting op wat er besproken gaat worden en willen we jullie standpunten horen over de voorgenomen besluiten zodat we die goed kunnen vertegenwoordigen.

3 Agenda van de landelijke raad van 8 december 2018
Hieronder een samenvatting van de belangrijkste agendapunten Meningsvormend deel 2. Besluitvormend deel: - Voordrachten en stemming - Regio’s informeren regio’s - Presentatie jubileum 100 jaar welpen in 2020 - Presentatie toolkit IBC - Scoutinglandgoed Zeewolde: Magazijn evenementenmateriaal Scouting Nederland - Rapportage activiteitenplan 2018 - Financiën en beheer De volledige stukken zijn te vinden op de site van Scouting Nederland.

4 Meningsvormend deel Toelichting Tijdens het meningsvormend deel staan er onderwerpen op de agenda die te maken hebben met het beleid van de vereniging. Alle leden van de landelijke raad, jongeren en andere leden van de vereniging die hiervoor belangstelling hebben, zijn welkom om een bijdrage aan de discussie te leveren. Onderwerp Dit keer wordt in het meningsvormend deel gesproken over ‘Maak jij Scouting Toekomstproof’. We spreken over de volgende stap die we gaan maken in het realiseren van de toekomstvisie #Scouting2025 en wat opgenomen moet worden in het meerjarenbeleid 2020 – 2022.

5 Meningsvormend deel Aanmelden:
Belangstellenden kunnen zich aanmelden door: In te loggen op sol.scouting.nl met het persoonlijk account Klik op ‘Mijn Scouting’=> ‘Spel’ => ‘Scouting Nederland’ => inschrijven evenementen Deelname aan het meningsvormend deel en het bijwonen van het besluitvormend deel van de landelijke raad is gratis voor leden van Scouting Nederland.

6 Besluitvormend deel: Voordrachten en stemming
Ter besluitvorming Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad te stemmen over de (her)benoeming van: Wendy Beenakker als vice-voorzitter landelijk bestuur i.v.m. afscheid Wieteke Koorn; Sanne Hekman als Internationaal Commissaris i.v.m. afscheid Wendy Beenakker als Internationaal Commissaris; Maam van der Blij als algemeen bestuurslid; Saskia van dongen als algemeen bestuurslid; Roderick Al als lid Geschillencommissie; Fons Coomans als lid Commissie van Beroep; Freek Verschuren als lid commissie Scoutinglandgoed.

7 Regio’s informeren regio’s
Tijdens dit agendapunt hebben de regio’s de gelegenheid om eigen ervaringen en goede voorbeelden met andere regio’s te delen. Elke regio kan hiervoor tijd vragen tijdens een bijeenkomst van de landelijke raad. Regio’s die hiervan gebruik willen maken kunnen een mailtje sturen naar In deze landelijke raad zullen een aantal regio’s hun ervaringen delen met het traject Bestuursontwikkeling. Daarnaast is er tijdens de landelijke raad een informatietafel beschikbaar voor regio’s en raadsleden die elkaar buiten de agenda om willen informeren over ontwikkeling in en producten van de regio.

8 Presentatie jubileum 100 jaar welpen in 2020
In 2020 bestaan de welpen als speltak officieel 100 jaar in Nederland en dat gaan we natuurlijk samen vieren! Tijdens de landelijke raad van 15 juni zal het programma met jubileumactiviteiten aan de raadsleden gepresenteerd worden. De jubileumactiviteiten lopen het hele jaar 2020 door en de aftrap met informatie en een feestdoos voor speltakken vindt plaats op de Scout-In van september.

9 Presentatie toolkit IBC
IBC staat voor Introductie- en begeleidingscommissie voor (nieuwe) leden van de landelijke raad. Voor nieuwe leden is er in de ochtend voorafgaand aan de vergadering een introductiecursus. Daarnaast is er een handleiding voor leden van de landelijke raad. Deze handleiding is echter al enige tijd aan herziening toe. Hiervoor wordt nu een onderdeel in de Scouting Nederland-app ontwikkeld die tijdens de landelijke raad wordt gepresenteerd. Op deze manier zijn de richtlijnen en werkwijze van de landelijke raad voor alle leden eenvoudig te bekijken.

10 Scoutinglandgoed: Magazijn evenementenmateriaal SN
Het landelijk bestuur verzoekt de landelijke raad: Kennis te nemen van het plan van aanpak voor het magazijn. In te stemmen met de realisatie van het magazijn en het beschikbaar stellen van in totaal € uit het voor de bouw bestemde bouwbudget en de bestemmingsreserve Opstallen Scoutinglandgoed. Het overige bedrag van € uit de bestemmingsreserve Opstallen Scoutinglandgoed te bestemmen voor het Avonturenhuis. Kennis te nemen van het advies van de commissie Scoutinglandgoed.

11 Voorstel meerjarenbeleidsplan 2020-2022
In 2015 hebben duizenden leden meegedacht over hoe we als Scouting Nederland van betekenis kunnen blijven in de samenleving. Dit leidde tot de toekomstvisie #Scouting2025 die is vastgesteld in de landelijke raad van december Onderweg naar 2025 maken we plannen voor periodes van drie jaar: de meerjarenbeleidsplannen. Nu zijn we toe aan de tweede stap van drie jaar: het meerjarenbeleidsplan Het landelijk bestuur verzoekt de landelijke raad: Het meerjarenbeleidsplan voor de Vereniging Scouting Nederland goed te keuren. Het meerjarenbeleidsplan wordt toegelicht in deze video.

12 Rapportage activiteitenplan 2018
In 2018 is de volgende stap gezet om samen op weg te gaan naar de toekomst. De toekomstvisie die in 2017 is neergezet, is in 2018 vertaald naar de groepen. Vaak ondersteund door de landelijke teams en met middelen als het Escapespel is een begin gemaakt om groepen met hun eigen toekomstdoelen aan de slag te laten gaan. Het landelijk bestuur verzoekt de landelijke raad kennis te nemen van de rapportage van het activiteitenplan 2018.

13 Financiën en beheer Het landelijk bestuur vraagt de landelijke raad:
Kennis te nemen van de nota van aanbieding over het Jaarverslag Vereniging Scouting Nederland 2018. Het Jaarverslag Scouting Nederland 2017 goed te keuren en decharge te verlenen aan het landelijk bestuur voor het gevoerde beleid . Kennis te nemen van het advies van de financiële commissie. Kennis te nemen van de jaarverslagen van het Scouting Nederland Fonds 2018 en het Scoutinglandgoed Zeewolde B.V

14 Regiovragen Naar aanleiding van de agendastukken kunnen leden van de landelijke raad vragen stellen (regiovragen). Deze vragen worden door het landelijk bestuur voorafgaand aan de landelijke raad beantwoord en naar alle raadsleden verstuurd. Op deze manier kunnen alle leden zien welke vragen zijn gesteld en welke antwoorden het bestuur hierop heeft gegeven. De raadsleden kunnen vragen n.a.v. de agendastukken uiterlijk tot en met zondag 19 mei indienen. Alles nog eens nalezen? Dat kan! Alle agendastukken, regiovragen en antwoorden en het verslag van de landelijke raad zijn beschikbaar op:


Download ppt "Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda"

Verwante presentaties


Ads door Google