Duif Lucas 3: 21-22 "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De grote opfriskwis.
Advertisements

Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Kracht.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Godsdienst. Testament Oude testament Nieuwe testament.
Godsdienst 1.
Geloven en nu….
God is onzichtbaar, of niet?
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
Zingen Vers 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen.
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Godsdienst.
Jezus’ hemelvaart: winst of verlies? Jezus’ hemelvaart: pure winst.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Spreken vanuit de stilte. De omgang met God maakt vrijmoedig.
Welkom in de samenkomst
3.1 tot 4.13 Doop en verzoeking.
Zondag 27 maart 2011 Doop Olivier Albert Pieter van Winsen en Dain Vedder. Hij doet met ons en gaat bij ons in en uit. Hij heeft in zijn handen onze naam.
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 bruin of zwart vouwblaadje 4 gekleurde vouwblaadjes Gekleurd papier: wit, rood en.
Welkom Voorganger: Ds. A. Hiemstra Ouderling van dienst: B. v.d. Velde Organist: J. Bredewout Schriftlezing: Lucas 3: en Micha 6: 1-8.
Overwinning in de woestijn. “Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus was gedoopt en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend 22 en daalde.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Levensweg NBG Bijbelvertaling
De doop geeft hoop.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Schrijf jouw boodschap met stoepkrijt in je spreekballon.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Wens-duif Lucas 3:21-22 "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Laat je vlieger opstijgen
Vis in het water Genesis 1:20-23
God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
“De vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede…”
Les 13 De training Wat doe ik hier vandaag?
Ik ben een leerling van Jezus.
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
21 – Ben ik bekeerd?.
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Vliegtuigwedstrijd Johannes 3:8 "Jezus zei: 'Denk aan de wind: die waait waarheen hij wil. Je hoort hem, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar.
Steeds meer leerlingen van Jezus
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Groentestempels Opdracht: (Let op: Kinderen kunnen deze opdracht niet alleen doen.) Hier gaan we stempelen met groente en fruit! Neem de Chinese kool,
Mozaïek Opdracht: Lees de Bijbeltekst hierboven.
Pictionary 1 Korintiërs 12:19-20 Opdracht:
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
de brief aan de Romeinen
Dimensies van Discipelschap
Knikkerstorm! Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Ik doe niet mee! Opdracht:
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Drie ‘voorwaarden’ bij het bidden
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Van toen af aan was David doordrongen van de Geest van de HEER
Toelichting op de schilderijen
Lucas 3.
Gespijkerd kruis Opdracht: Neem een houten plankje en 12 spijkers.
Welkom Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst:
Uit: Lucas 1/26 e.v. Gegroet Maria, je bent begenadigd. De Heer is met je. Maria vroeg aan de engel: hoe zal dit gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap.
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
“Wij zijn allen door één Geest doordrenkt”
Gods liedboek voor je leven
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

Duif Lucas 3: 21-22 "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige Geest in de gedaante van een duif op hem neer.“ Opdracht: Maak een duif van jouw handafdruk! Doop je hand in de witte verf en zet je afdruk op papier. Je duim wordt het hoofdje, dus zorg dat die aan de zijkant zit. Laat de verf een beetje drogen en plak met lijm een snavel, oog en veertjes op de duif. Vragen om door te praten: Weet jij waar een duif allemaal symbool voor staat? Er wordt wel gezegd dat we een lichaam, een ziel en een geest hebben. Wat denk jij dat je ziel is? En je geest?