Groene Cirkels Bijenlandschap

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
WEET IK VEEL?!.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Sporten.
In het geloof dat het een zalig jaar wordt….. En dat iedere bocht ervan ook in schoonheid genomen kan worden.
Jong-leren in Kwintelooijen
3.3 zaadplanten bedektzadigen struiken
Bloemen, vruchten, zaden
Orchideeën Met haar wel soorten wereldwijd zou de orchideeënfamilie best de grootste bloeiende plantenfamilie kunnen zijn. Enkele daarvan zie je.
Is gemaakt door :Marsha Hofmeijer ! Groep 8 De Regenboog
Suriname Soraya van Lomwel.
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Vogels 1 Huismus Merel Kauw Spreeuw Wilde eend Kokmeeuw Ekster
Thema: Voortplanting bij bloemplanten
Kleuren om (van) te snoepen
Orchideeën Met haar wel soorten wereldwijd zou de orchideeënfamilie best de grootste bloeiende plantenfamilie kunnen zijn. Enkele daarvan zie je.
School:Cbs het Kompas Groep:7-8 Project:Weidevogels
Blaadje gaat de wereld rond Een verhaal van Groep 1 en 2
Pauwentroon Powerpoint: Tilly
Mindmap De kinderen hebben eerst per groepje een digitale mindmap op het bord gemaakt om uit te zoeken wat ze al wisten en waar ze moesten gaan zoeken.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Vogels en hun omgeving voedsel broedgelegenheid veiligheid rustgebied.
Iedere morgen bewonder ik het uitzicht die zo mooi en rustgevend uitte. Dat ik soms vergeet dat de wereld in werkelijkheid er heel anders uitziet. Was.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
In het geloof dat het een zalig jaar wordt….. En dat ieder bocht ervan ook in schoonheid kan worden genomen.
Aanbevelingen inrichting plangebied Ossehaar
Elke plant zijn eigen plek
Deze pp is gemaakt door Vic en Arne. Jonge diertjes.
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Ongeveer acht jaar geleden vloog een wilde Geelkuifkaketoe tegen een auto aan, en brak een vleugel. De automobilist nam de kaketoe mee naar de veearts.
In het geloof dat het een zalig jaar wordt….. En dat ieder bocht ervan ook in schoonheid kan worden genomen.
7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal
De Bij Renzo Wage Groep 5.
Herinneringskamp Westerbork
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Juf Lisette en juf Senaiga We vonden het hartstikke leuk dat jullie hier waren We zullen meester Kees en meester Henri Jullie kant op sturen.
Flora en fauna.
Help de bij! Maak een hotel!
Puberen Je gaat alsmaar meer dingen uitproberen, van laat thuis komen, naar het bombarderen/smijten met knuffelberen Nu is dat wel wat overdreven, maar.
Mijn gemeente Mijn omgeving Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Voortplanting bij bloemen
Maak foto’s van kinderen die tegenstellingen uitbeelden. Opdracht: 1. De kinderen gaan in tweetallen een tegenstelling bedenken die zij willen.
Mijn project gaat over afval Gemaakt door Juliëtte Mateboer.
De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun.
Siebolds schatten uit Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
Aanleg groen schoolplein
Herfst Planten in de tuin.
Ontdekkingen in de zomer
Waarom moet je naar de website: luka-en-vince.webnode.com gaan?
Herfst Dieren in de tuin.
samen in verbondenheid
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Hoe kun je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
Weet jij veel over VOGELS ?
Reis je even mee naar 2012 ?.
Reis je even mee naar 2010 ?.
Alles wordt anders Het bos.
Reis je even mee naar 2018 ?.
Reis je even mee naar 2018 ?.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wat is natuur? Is natuur iets dat helemaal niet door mensen is aangeraakt? Is natuur iets dat overal aanwezig is? Of zijn mensen juist ook onderdeel van.
Reis je even mee Automatisch.
Michelle Langhout klas mm1a
Reis je even mee naar 2013 ?.
Woordenkist Dieren Deel 3.
Onderzoekend en Ontwerpend leren
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Wat is natuur? Is natuur iets dat helemaal niet door mensen is aangeraakt? Is natuur iets dat overal aanwezig is? Of zijn mensen juist ook onderdeel van.
Belang van bijen; wat hebben ze nodig.
Transcript van de presentatie:

Groene Cirkels Bijenlandschap Fotopresentatie Groene Cirkels Bijenlandschap

1e prijs categorie “Bijen (op bloemen)” Herman van Heuvelen Honingbij Uit het juryrapport: “De bij als ruimteschip op ontdekkingsreis om de voorspoed en het voortbestaan van de mensheid te garanderen.”

2e prijs categorie “Bijen (op bloemen)” Joke Dingelhoff-Spruyt Hommel, vermoedelijk akkerhommel Joke: “De foto was de start voor een drastische wijziging in mijn tuin, omdat ik vanaf dat moment ook bijen, hommels, vlinders en vogels in mijn eigen tuin wilde. Ik verdiepte me in bij-, vlinder- en vogelvriendelijke planten en veranderde de tuin. In de zomer van 2015 werd ik beloond met wilde bijen, hommels, 20 soorten vlinders en veel vogels in de tuin. Een schitterend resultaat van al mijn inspanning. Tegenwoordig fotografeer ik bijen, vlinders en vogels in mijn eigen tuin.”

Eervolle vermelding categorie “Bijen (op bloemen)” Herman van Heuvelen Honingbij Herman: “Vliegende bij in het Groene Hart.”

Eervolle vermelding categorie “Bijen (op bloemen)” Jaap van ‘t Zand Tweekleurige zandbij Jaap: “De bij had een nestje in mijn achtertuin. De bij is in werkelijkheid 12-14 mm groot. De foto is gemaakt met een 90 mm macrolens in combinatie met 52 mm tussenring.” Uit het juryrapport: “Een uniek moment, een jonge bij die voor het eerst boven de grond komt uit zijn nest.”

Eervolle vermelding categorie “Bijen (op bloemen)” Susanne Ramselaar, imkerij De Honingpot Honingbijen Uit het juryrapport: “Participatiemaatschappij: het collectief overleefd.”

1e prijs categorie “Bijentuinen en bloemrijk landschap” Rob Kettman Rob: “Bijen zorgen voor de bestuiving, voor onze natuur onmisbaar voor o.a. de vruchtdragende flora.”

2e prijs categorie “Bijentuinen en bloemrijk landschap” Linda Steentjes Linda: “Zomaar een stukje fleurig bijenlandschap aan de rand van een drukke weg.” Uit het juryrapport: “Als de wereld er toch eens zo uit zou zien.”

1e prijs categorie “Kinderen” Mus Kuijer Grote bladsnijder Mus: “Ik houd heel erg van bijen; het zijn mijn lievelingsdieren, samen met hommels. This is me, myself and bij.”

2e prijs categorie “Kinderen” Sam Monkhorst Honingbij Sam: “Ik vind foto’s maken heel erg leuk. Hier gebruikte ik de Sony dsc-hx1 voor.”

Annet Künneke Vrouwtje steenhommel Annet: “Gewoon omdat ik dit beeld met al die friemelende hommels prachtig vond. Ik wist niet dat ze deze plant zo vreselijk aantrekkelijk vonden. Er zaten wel acht hommels tegelijk op deze bloem. Ik heb er ook een filmpje van gemaakt dat ik vaak eens even terugkijk.”  

Harry Visseren Mannetje steenhommel Harry: “Deze foto laat de schoonheid van de hommel zien, maar toont tevens zijn werklust.”  

Herman Berkhoudt Herman: “Vrouwtje gewone slobkousbij op grote wederik.” 

Joke Honsbeek Hommel, mogelijk mannetje aardhommel Joke: “In onze tuin in de Stevenshof.”  

Paulo Santos Honingbij Paulo: “Foto experiment met macrolenzen.”

Peter Tichem Aard- of veldhommel Peter: “De aantrekkingskracht van de klaproos op bijen is groot. Ook al kom je niet veel klaprozen tegen, de bijen wisten ze dus wel te vinden.”

Peter van der Aart Honingbij Peter: “Motto van de foto: de bij heeft een toppositie in de natuur.”

Rob van Veen Akkerhommel Rob: “Ik wil graag deze foto laten zien en delen. Omdat ik het wel mooi vind dat die van boven af  is gefotografeerd.”

Sylvia Groeneveld Akkerhommel op bloem, twee zweefvliegen in de lucht “We hadden prachtige zonnebloemen in de tuin, 2 meter hoog. Voor het fotograferen moest ik op een trappetje klimmen. Het was een komen en gaan van insecten, voornamelijk bijen en hommels. Het grappige bij hommels vind ik dat hun lijf ook helemaal onder het stuifmeel komt, zodat het soms gele pluizige bolletjes zijn. Nadat de bloemen waren uitgebloeid vormden ze voedsel voor de vogels. Dankzij de bestuiving van de bij!”