De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Michelle Langhout klas mm1a

Verwante presentaties


Presentatie over: "Michelle Langhout klas mm1a"— Transcript van de presentatie:

1 Michelle Langhout klas mm1a
Beeldelementen Michelle Langhout klas mm1a

2 Koude kleuren Er zijn voor dit schilderij voornamelijk koude kleuren gebruikt: groen en blauw. Ook zijn de kleuren wit en bruin gebruikt. Er is een landschap te zien met een huisje erop. Op de achtergrond zijn bergen te zien. Dit schilderij is gemaakt door Henri Matisse. De naam van dit schilderij is ‘Savoy Alps’. De stijl die bij dit werk hoort is impressionisme. Het schilderij is in 1901 gemaakt.

3 Slagschaduw Op dit schilderij is er slagschaduw te zien. De schaduw wordt veroorzaakt door de zon. De schaduw van de takken en bladeren van de bomen zijn op de grond te zien. Dit schilderij is gemaakt door Claude Monet. De titel van dit schilderij is ‘Aldophe Monet Reading in the Garden’. De stijl die bij dit schilderij hoort is impressionisme. Dit werk is gemaakt in 1866.

4 Primaire kleuren De kleuren die voor dit schilderij zijn gebruikt zijn voornamelijk primaire kleuren: geel, blauw en rood. Ook is er zwart en wit gebruikt. Dit schilderij bestaat uit veel geometrische vormen. Het thema is ‘mens en de maatschappij’. Dit schilderij is gemaakt door Danny Dogger. De naam van dit schilderij is ‘Follow Me’. De stijl die bij dit werk hoort is abstractie. Het schilderij is in 2011 gemaakt.

5 Geometrische vormen Er zijn geometrische vormen in dit schilderij te zien. Er zijn voor dit werk veel kleuren gebruikt. Er zijn vooral primaire en secundaire kleuren te zien. De vormen zijn vierkant en rechthoekig. Door alle verschillende kleuren bij elkaar valt het schilderij erg op. Dit schilderij is gemaakt door Theo van Doesburg. De titel van dit schilderij is ‘Pure painting’. De stijl die bij dit werk hoort is abstractie. Dit schilderij is gemaakt in 1920.

6 Warme kleuren Er zijn warme kleuren gebruikt voor dit schilderij. Er is rood, oranje en geel te zien. Ook is er wit en een klein beetje blauw gebruikt. Het is een apart en abstract schilderij. Dit schilderij is gemaakt door Mark Rothko. De naam van dit schilderij is ‘No.8’. De stijl die bij dit werk hoort is abstractie. Het schilderij is gemaakt in 1952.

7 Organische vormen Er zijn in dit schilderij organische vormen te zien. Op het schilderij zie je zonnebloemen in een vaas. De zonnebloemen zijn geschilderd zoals ze in de natuur zijn gegroeid en gevormd. Ze zijn dus niet perfect. De achtergrond is effen, alle aandacht gaat hierdoor naar de zonnebloemen. Dit schilderij is gemaakt door Vincent van Gogh. De titel van dit schilderij is ‘Zonnebloemen’. De stijl die bij dit werk hoort is impressionisme. Dit schilderij is gemaakt in 1888.

8 Lijnperspectief Op dit schilderij is er lijnperspectief te zien. De weg is erg lang en er zijn hoge bomen te zien. Het is niet een heel duidelijk schilderij, eerder vaag. Ook zijn er grauwe kleuren gebruikt. Er is een blauwe lucht te zien met wolken. Dit schilderij is gemaakt door Meindert Hobbema. De titel van dit schilderij is ‘Het laantje van Middelharnis’. De stijl die bij dit werk hoort is romantiek. Dit schilderij is gemaakt in 1689.

9 Kikvorsperspectief Er is een kikvorsperspectief te zien, het schilderij is gemaakt vanuit een laag standpunt. Er zijn over het algemeen koud kleuren gebruikt. Er is een vrouw te zien in een mooie witte jurk. Ook is er een klein jongetje te zien met een hoedje op. De vrouw heeft een groene paraplu vast. Dit schilderij is gemaakt door Claude Monet. De titel van dit schilderij is ‘Woman with a parasol’. De stjl die bij dit werk hoort is impressionisme. Dit schilderij is gemaakt in 1875.

10 Driehoekcompositie Er is hier een driehoekcompositie te zien. Er is in het schilderij een driehoek te zien van het linker geweer naar de vlag en langs de rechter jongen naar beneden. Dit schilderij is gemaakt door Eugene Delacroix. De titel van dit schilderij is ‘The liberty leading the people’ De stijl die bij dit werk hoort is romantiek. Dit schilderij is gemaakt in 1830.

11 Symmetrische compositie
Er is in dit schilderij een symmetrische compositie te zien. Er is door het midden een lijn te trekken en de twee kanten zijn gelijk. Er is een vlinder te zien. Hij is erg organisch geschilderd. Dit schilderij is gemaakt door Albert Bierstadt. De titel van dit schilderij is ‘Butterfly’. De stijl die bij dit werk hoort is realisme. Dit schilderij is gemaakt in 1900.

12 Vogelvluchtperspectief
In dit schilderij is er vogelvluchtperspectief te zien. Het schilderij is vanuit een hoog standpunt te zien. Er zijn veel mensen te zien op het schilderij, het is tijdens de Renaissance. Dit schilderij is gemaakt door Pieter Breugel the Elder. De titel van dit schilderij is ‘Christ carrying the Cross’. De stijl die bij dit werk hoort is Northern Renaissance. Dit schilderij is gemaakt in 1564.

13 Centrale compositie Er is een centrale compositie te zien in dit schilderij. Ook is er lijnperspectief te zien. Er zijn een vrouw en een kind zittend te zien. Ze zijn in een kerk. Er staan om hen heen aan de zijkanten zuilen. Ook ligt er op de grond een vloerkleed. Dit schilderij is gemaakt door Jan van Eyck. De titel van dit schilderij is ‘The virgin and a child in a church’. De stijl die bij dit werk hoort is Northern Renaissance. Dit schilderij is gemaakt in 1437.


Download ppt "Michelle Langhout klas mm1a"

Verwante presentaties


Ads door Google